عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

مجوز تزریق واکسن پاستوکووک برای افراد بالای ۱۸ سال صادر شد


وبدا؛ رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری و معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: از ۱۱ آبان ماه ۱۴۰۰ مجوز تزریق واکسن پاستوکووک برای متقاضیان بالای ۱۸ صادر و با ورود ۱۴ هزار دز از این نوع واکسن به استان، تزریق آن در چهارمحال و بختیاری برای تمامی متقاضیان واجد شرایط واکسیناسیون انجام می شود.
به گزارش وبدا؛ سید راشد جزایری افزود: همچنین با وارد کردن ۱۰ هزار دز واکسن آسترازنکا به استان از امروز به مدت یک ماه تزریق این نوع واکسن با اولویت دریافت کنندکان نوبت دوم ، افرادی که مسافرت در پیش دارند ، تجویز پزشک و افرادی که تمایل به دریافت آن را دارند انجام می شود.
وی در ادامه با بیان اینکه، پیش از این ۸ تا ۱۲ هفته پس از تزریق نوبت اول، واکسن نوبت دوم آسترازنکا تزریق می شد افزود: توصیه می شود پس از گذشت دو ماه این افراد برای تزریق نوبت دوم اقدام تا بتوان نوبت یادآور را در وقت مقرر تزریق کرد.
رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: واکسن برکت نیز هم دز اول و هم دز دوم آن در استان تامین و در حال تزریق است.
وی در ادامه به فراهم شدن امکان تزریق واکسن آنفولانزا برای ۵ گروه در اولویت شامل: کادربهداشت و درمان، بیماران صعب العلاج، زندانیان، مادران باردارو کسانی که در مراکز بهزیستی نگهداری می شوند خبر داد و افزود: پس از این گروه افراد مسن بالای ۷۰ سال در اولویت دریافت واکسن قرار خواهند گرفت.
وی یادآور شد، سایر متقاضیان دریافت واکسن آنفولانزا می توانند واکسن را از بخش خصوصی و از داروخانه ها تهیه و تزریق نمایند.
جزایری رعایت فاصله حداقل ۲ هفته ای بین تزریق واکسن کرونا و آنفولانزا را ضروری دانست و افزود: در صورت ابتلای فرد به کرونا حداقل باید ۱۴ روز از بهبود کامل علایم بیماری کرونا سپری و سپس واکسن آنفولانزا تزریق شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، با اشاره به شروع پیک پنجم شیوع بیماری کرونا از یکم تیرماه در کشور و تاخیر ۲۰ روزه آن تا رسیدن به استان اظهار داشت: ارتفاع قله پنجم بیشتر و مدت آن طولانی تر از موج های قبلی بود.
جزایری گفت: هنوز بعد از گذشت دو هفته از وضعیت نسبتاً با ثبات شیوع بیماری به کف پیک پنجم نرسیده و همچنان نگرانی ها از اوج گیری مجدد بیماری در صورت عدم توجه به رعایت پروتکل های بهداشتی باقی است.
وی تصریح کرد: عوامل متعدد اجتماعی، وضعیت جغرافیایی و مسائل مختلف موجب شد تا پیک پنجم برای خادمین و فعالین حوزه سلامت سنگین و سخت تر سپری شود.
وی با بیان اینکه تقریباً ۱۰ استان کشور همچنان در وضعیت هشدار شیوع بیماری کرونا قرار دارند افزود: بطور کلی موارد سرپایی، بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور و استان کاهش پیدا کرده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در ادامه به روند واکسیناسیون کووید ۱۹ اشاره و گفت: از ۱۵ شهریورماه روند واکسیناسیون تسریع و با افزایش پایگاه ها امکان دسترسی به مراکز واکسیناسیون تسهیل گردید.
جزایری به افزایش تعداد پایگاه های تجمعی واکسیناسیون از ۱۲ پایگاه به ۲۳ مورد اشاره و افزود: علاوه بر این تعداد مراکز بهداشتی و درمانی از ۱۰۲ مرکز به ۱۵۰ مورد افزایش و واکسیناسیون در تمامی خانه های بهداشت و پایگاه های بهداشتی در حال انجام است.
وی در ادامه رسیدن به پوشش ۸۰ درصدی در تزریق نوبت اول و دوم واکسن کرونا را لازمه ایجاد ایمنی جمعی دانست و افزود: حتی پس از ایجاد ایمنی جمعی پروتکل های بهداشتی باید تداوم پیدا کند تا شاهد افزایش موارد ابتلا به کرونا نباشیم.
به گفته وی، با ایجاد ایمنی جمعی در جامعه بیماری همچنان باقی اما پیک جدیدی نخواهیم داشت.
جزایری همچنین متذکر شد، تزریق واکسن موجب ایجاد ایمنی ۸۰ تا ۸۷ درصد می شود اما درصد باقی مانده، خود قابلیت تبدیل شدن به ۱۰۰ درصد و خطر ابتلا و انتشار گسترده بیماری را به همراه دارد.
وی هدف اصلی واکسیناسیون را کاهش شمار فوتی ها های ناشی از بیماری کرونا در کنار کاهش موارد ابتلا عنوان کرد و افزود: باید در کنار تزریق واکسن پروتکل های بهداشتی بویژه استفاده از ماسک و فاصله اجتماعی رعایت شود و در برداشتن محدودیت ها و ممنوعیت ها نباید شتابزده عمل کرد.
رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری یادآور شد، تزریق واکسن در کنار سایر اقدامات خود مراقبتی و رعایت پروتکل های بهداشتی موجب ایجاد ایمنی نسبی و استفاده از ماسک به تنهایی تا ۸۰ درصد ایمنی ایجاد می کند.