ترویج فرهنگ آموزشهای مهارتی مهمترین هدف برگزاری مناظره دانشجویی در دانشگاه جامع علمی کاربردی است
به نقل از روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی البرز، دکتر سلیمان عباسی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی در آئین برگزاری چهارمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی که با موضوع «مهارت، کارآفرینی و جهش تولید» به میزبانی استان البرز برگزار شد، یکی از مهمترین اهداف برگزاری مناظرات دانشجویی را ترویج فرهنگ آموزشهای مهارتی عنوان کرد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی به ضرورت برگزاری این مناظرات اشاره و اظهار کرد: یکی از وظایف اصلی معاونت فرهنگی و دانشجویی این دانشگاه تقویت و ترویج فرهنگ آموزشهای مهارتی است، لذا در راستای ترویج فرهنگ مهارتی تلاش میکنیم با برگزاری چنین رویدادهایی با همکاری و همیاری همه آحاد و اعضای این دانشگاه، این امر محقق شود.
وی ضمن تقدیر از حضور دانشجویان و داوران این رویداد مهم کشوری و همچنین تشکر از برگزارکنندگان چهارمین مناظره دانشجویی، سخنان خویش را با اشاره به مدل و الگوی تربیتی امام رضا علیه السلام در مناظرات علمی آغاز و اظهار کرد: اولین نکتهای که در کلام گوهر بار حضرت در مورد مناظرات بر آن تاکید شده است، «اخلاص» است که پایه و اساس همه عبادات ما میباشد.
دکتر سلیمان عباسی با بیان اینکه اخلاص میبایست در تمامی مباحث ما اعم از مباحث علمی، عملی، اخلاقی و غیره دارای حسن فغلی و فاعلی باشد، گفت: حسن فعلی یعنی خود موضوع دارای حسن و شایستگی لازم برای انجام آن باشد و این گونه نباشد که صرفا هدف، غلبه بر حریف باشد بلکه هدف اصلی در مناظره روشن شدن مطلب به صورت مستدل و مستند است.
وی در ادامه داشتن دانش، حفظ احترام و تکریم متقابل، صداقت، رعایت عدالت و انصاف در مناظرات و همچنین بردباری، صبر و تحمل در شنیدن نظر مخالف را از از دیدگاه امام رضا علیهالسلام بسیار مهم دانست و گفت: به طور ویژه زمانی که دلیلِ طرف مقابل محکم باشد، انسان باید با تواضع آن را بپذیرد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی «حسن استماع» را یکی از موضوعات مهم در یک مناظره خوب عنوان کرد و اظهار داشت: شنیدن فقط برای جواب دادن کار درستی نیست؛ هر چند ویژگی مسابقات خواهناخواه این امر را تقویت میکند اما هنر انسانِ اخلاقمدار این است که خوب بشنود.
وی در نهایت «مستدل گویی و مستند گویی» را امری بسیار مهم در پیشبرد یک مناظره دانست و گفت: با اما و اگرها نباید حرف زد بلکه باید با استناد بر اسناد دقیق علمی و کامل دلایل مطرح شود.
دکتر سلیمان عباسی گفت: مشکلات جامعه زمانی حل خواهد شد که بتوانیم نظر مخالف را هم بشنویم و بیان دیدگاهها یک طرفه اتفاق نیفتد. برخلاف برخی از برنامههایی مثل «تریبون آزاد» که فقط فرد نظر خود را بیان میکند، در مناظرات دانشجویی نظرات مخالف شنیده میشود، مشکلات و چالشها مورد نقد قرار میگیرد و در نهایت جمعبندی اتفاق میافتد و البته این روش، مطالعه را نیز در بر دارد که بسیار جای تقدیر دارد.
وی هدف دیگر برگزاری این مناظرات را ایجاد دغدغه در بین دانشجویان بویژه دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی در خصوص مباحث مهم کشور دانست و گفت: در این دوره از مناظرات که با محوریت «مهارت، کارآفرینی و جهش تولید» برگزار شد، دانشجویان دغدغه خود را در مورد مسائل مهم کشور به نمایش گذاشتند و امید است این امر در سایر دانشگاهها نیز ساری و جاری شود.
«توسعه گفتمان مهارتی» موضوع محوری دیگری بود که معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی به آن اشاره و ابراز کرد: بحثهای مختلفی در سطح دانشگاه و جوامع مطرح میشود ولی آنچه به صورت نظری بیان میشود، همان گامهایی است در عرصه مرزهای دانش برداشته میشود که در حوزه سیاستهای دانشگاه جامع علمی کاربردی چندان قابل بحث نیست. اساس این دانشگاه «مهارت» هست و تلاش داریم برای حل چالشهای کشور در حوزه مهارتی این گفتمانها ترویج داده شود و به جایگاه و ارزش مهارتآموزیِ دانشگاه جامع علمی کاربردی در سطح کشور توجه ویژه شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی در پایان ابراز امیدواری کرد در راستای حل مسائل و مشکلات کشور از جمله اشتغال که یکی از اساسی ترین مباحث مهم کشوری است هرکدام از ما گام کوچکی برداریم تا اثر مثبت آن را شاهد باشیم.