معاونت های ترویج و آموزش، گزارش فعالیت های خود را در شورای تحقیقات کشاورزی سازمان ارائه کردند
معاونت های ترویج و آموزش، گزارش فعالیت های خود را در شورای تحقیقات کشاورزی سازمان ارائه کردند
هفتصد و سیزدهمین شورای تحقیقات کشاورزی با حضور دکتر غلامحسین طهماسبی قائم مقام سازمان، دکتر رسول زارع معاون پژوهش و فناوری، دکتر بصام معاون آموزش و رئیس موسسه علمی و کاربردی ، دکتر خاوازی معاون ترویج و جمعی از مدیران و روسای موسسه های تحقیقاتی در 2 اردیبهشت سال جاری در محل سالن جلسه های معاونت ترویج برگزارشد. در این جلسه ضمن مروری بر مصوبه های جلسه های پیشین، گزارش عملکرد معاونت های آموزش و ترویج در سال 96 به طور جامع ارائه شد و پیرامون آن بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
حجه الاسلام سعیدیان مسئول نمایندگی ولی فقیه در سازمان ضمن تبریک به مناسبت اعیاد شعبانیه توجه به تعالیم ارزنده اخلاقی را در ادعیه منسوب به ائمه یادآور شد و بر ضرورت بهره مندی از این فرصت های معنوی برای خودسازی و تزکیه نفس تاکید کرد. وی هم چنین با اشاره به شعار سال حمایت از تولیدات داخلی، عزم جدی در جهت تحقق این ارزش ملی را خواستار شد.
دکتر جوادی دبیر شورای تحقیقات و قائم مقام معاونت پژوهش و فناوری با مروری بر مصوبات شورای تحقیقات موسسه های تحقیقات علوم باغبانی، علوم شیلاتی و تاسماهیان دریای خزر ضمن تشکر از روسای آن ها در ارسال به موقع گزارش ها و اقدام های ارزنده از روسای موسسه های دیگر نیز خواست نسبت به ارسال گزارش شورای تحقیقات مجموعه خود تعجیل کنند.
وی هم چنین با تقدیر از برخی اعضای شورای تحقیقات که به تازگی به افتخار بازنشستگی نائل آمدند، انتصاب آقایان دکتر محمدرضا ملک زاده سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول، دکتر حسن جهانبازی سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال بختیاری، دکتر ارژنگ جوادی قائم مقام معاونت پژوهش و فناوری سازمان، دکتر تورج ولی نسب سرپرست دفتر ارتباطات علمی و همکاری های بین المللی سازمان، دکتر حسین نجفی سرپرست دفتر خدمات فنی و پشتیبانی سازمان دکتر احمد زارع فیض آبادی مشاور رئیس سازمان دکتر اسماعیل خانیان سرپرست موسسه تحقیقات علوم دامی دکتر سید باقر محمودی معاون مدیریت توسعه منابع انسانی را تبریک گفت.
دکتر بصام معاون آموزش سازمان ضمن ارائه گزارشی جامع ازعملکرد این معاونت در سال 96 ، ضمن مهم برشمردن مقوله آموزش در نیروی انسانی بخش کشاورزی، اهم اقدام های صورت گرفته در زمینه آموزش های بهره برداران،کارکنان وزارت جهادکشاورزی، دانش آموزان رشته های کشاورزی در مقطع متوسطه، دانشجویان رشته های علمی کاربردی کشاورزی، کارشناسان پهنه های ترویجی و زنان روستایی را تشریح کرد. وی با اعلام این مطلب که اکنون 4 میلیون و سیصدهزار نفر بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول تولید هستند، بیان داشت 32درصد دارای تحصیلات ابتدایی و حدود 10درصد از آنان دارای مدرک فوق دیپلم و بالاتر از هستند.
وی عملکرد معاونت آموزش سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی را در 4 سال گذشته به لحاظ کمی و کیفی چشمگیر توصیف کرد و بیان داشت این معاونت با اجرای برنامه های مستمر آموزشی توانسته است سرانه آموزشی کارکنان وزرات جهادکشاورزی را از میزان 22 ساعت در دولت دهم به 44 ساعت در دولت یازدهم افزایش دهد که این میزان در ابتدای دولت دوازدهم معادل 70 ساعت به ازای هر کارمند بوده است.
وی با ارائه آماری از میزان سواد کشاورزان ضرورت توجه به توانمندسازی کشاورزان را یادآورشد و خاطرنشان ساخت ارتقای مهارت بهره برداران بخش کشاورزی با توجه به کاهش جمعیت فعالان این بخش در طی سال های گذشته از دغدغه های مهم سازمان بوده است که در این راستا سرانه آموزش بهره برداران در دولت یازدهم نسبت به دولت دهم باافزایش 3 برابری به طور متوسط به میزان 36 دقیقه به ازای هر نفر رسیده است که این آمار در ابتدای دولت دوازدهم به میزان 77 دقیقه بوده است و در مجموع 856هزارنفر روز در سال 96 در این زمینه آموزش دیده اند.
وی با اشاره به آمار تعداد دانش آموزان مقطع متوسطه رشته های کشاورزی، ضرورت برنامه ریزی برای افزایش کمی آن را با در نظر گرفتن اهمیت کشاورزی در تولید ناخالص ملی یادآور شد و ابراز امیدواری کرد با اجرایی شدن تفاهم نامه های مشترک با وزارت آموزش و پرورش 1200 دانش آموز رشته کشاورزی به تعداد دانش آموزان تحت پوشش سازمان افزوده خواهد شد.
وی کاهش تعداد دانشجویان رشته های علمی کاربردی در سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی را ناشی از حذف رشته های غیرمرتبط با کشاورزی دانست و اجرای آن را در هدفمندی آموزش های علمی کاربردی بخش کشاورزی مهم ارزیابی کرد. وی هم چنین با اشاره به سیاست گذاری وزرات جهادکشاورزی در اصلاح قوانین پذیرش دانشجو با اولویت آموزش کشاورززادگان و روستازادگان خاطر نشان ساخت ابتکار عمل اجرای طرح های کارآفرینی و طرح های کار در حین تحصیل به دست موسسه علمی کاربردی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی است و هم اکنون 3900 دانشجوی رشته های علمی کاربردی بخش کشاورزی تحت پوشش آموزش عالی این سازمان قرار دارند.
دکتر خاوازی معاون ترویج سازمان با تشریح فعالیت های ترویجی صورت گرفته در سال 96 ، اهم وظایف این معاونت را در چارچوب نظام نوین ترویج در 3 محور " ساماندهی مراکز جهادکشاورزی "،" پهنه بندی عرصه های تولیدی " و " مدیریت دانش " بیان داشت. وی با اشاره به اقدام های دفتر توسعه فعالیت های زنان روستایی توجه به توانمندسازی زنان روستایی و ترویج کشاورزی را در نجات از فقر و خودگردان شدن اقتصاد خانوار روستایی موثر دانست و خواستار رفع اشکالات آئین نامه های اجرای طرح های تحقیقی ترویجی شد. وی تعداد طرح های تحقیقی ترویجی در سال 96 را 57 طرح عنوان داشت و گزارشی از برگزاری روز ملی مزرعه در سال 96 در سطح استان ها ارائه کرد. وی هم چنین انتشار کتاب یافته های قابل ترویج را منبع مهمی در انتقال یافته های تحقیقاتی دانست و به راه اندازی 325 سایت جامع الگویی و 432 کانون یادگیری ملی اشاره کرد. دکتر خاوازی برگزاری مراسم " معرفی نمونه های ملی بخش کشاورزی " را از جمله فعالیت های ارزشمند این معاونت با دربرگیری گسترده و حجم بالایی از فرآیندهای اجرایی توصیف کردو به توضیح چگونگی انتخاب این نمونه های ملی پرداخت.
استقرار 59 پژوهشگر مروج ارشد و تولید محتوای ترویجی و رسانه ای آموزشی توسط آنان و هدف گذاری 965 محقق معین در عرصه های تولیدی از دیگر محورهای گزارش دکتر خاوازی بود.وی هم چنین به تولید 385 برنامه 45 دقیقه ای و پخش آن در شبکه آموزش سیما اشاره داشت و ابراز امیدواری کرد به زودی از 100 اپلیکیشن بخش کشاورزی رونمایی می شود. راه اندازی استودیوی تلویزیونی از دیگر اقدام های ارزنده معاونت ترویج طی سال گذشته بوده است که در این راستا دکتر خاوازی بیان داشت هم اینک پژوهشگران بخش کشاورزی می توانند به منظور تولید برنامه های ترویجی از این استودیوی اختصاصی که در معاونت ترویج راه اندازی شده است استفاده کنند.
دکتر طهماسبی قائم مقام سازمان ضمن تشکر از ارائه گزارش عملکرد معاونان آموزش و ترویج سازمان بر ضرورت توجه به نیاز سنجی آموزش عالی در بخش کشاورزی تاکید کرد و روند آموزش های بهره برداران و آموزش های علمی کاربردی را رو به جلو دانست. وی هم چنین با اشاره به برنامه محوری برای تربیت دانشجویان علمی کاربردی تحت پوشش سازمان بر ضرورت همسویی هر چه بیشتر برنامه های آموزشی بهره برداران و طرح های ترویجی تاکید کرد.دکتر طهماسبی مقوله توجه به ترویج کشاورزی را از مهم ترین سیاست گذاری های سازمان دانست و عملکرد چهارسال گذشته این معاونت را در مقایسه با گذشته نوید بخش ارزبابی کردو به منظور رفع آسیب های موجود توجه به آینده پژوهی در این بخش را یادآورشد.
دکتر رضوانیان رئیس مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان ضمن ارائه گزارش عملکرد این مرکز درباره چگونگی طراحی اپیلیکیشن الگوی کشت جهت استفاده مروجان، ویژه پهنه استان و توسعه کشت های مناسب با اقلیم منطقه به ارائه توضیحاتی پرداخت.
در پایان اعضای شورای تحقیقات نسبت به موارد مطرح شده در این جلسه به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند و پیرامون اهم موارد مصوب شده تبادل نظرهای لازم صورت گرفت.
روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی