انتخاب غذا و مواد غذایی یکی از عوامل مهم در حفظ و تامین سلامت است
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، محمدصادق موجی بیان داشت: اگرچه از دیرباز و بهطور سنتی معیارهای مختلفی برای انتخاب بهترین ماده غذایی وجود داشته و بهعنوان بخشی از فرهنگ غذایی کشور نسل به نسل آموخته شده است اما با افزایش آن دسته از مواد غذایی که بهطور صنعتی و جدا از بازار فروش سنتی امروزه در فروشگاهها و مراکز خرید عرضه میشوند، به معیارها و شاخصهای دیگری برای انتخاب غذای سالمتر نیاز هست.
وی افزود: گسترش بیماریهای مزمن از یکسو و شیوع چاقی و اضافهوزن ناشی از تغییر روش زندگی از سوی دیگر ما را به سمت انتخاب آگاهانهتر مواد غذایی سوق میدهد. دانشی که بتواند در بازار رنگارنگ محصولات غذایی به ما کمک کند تا انتخابهای سالمتری داشته باشیم و از عوارض ناآگاهی تغذیهای در امان باشیم.
این مقام مسئول اظهار داشت: کشورهای مختلف روشهای گوناگونی برای راهنمایی گروههای مختلف جمعیتی ابداع کرده و به اجرا گذاشتهاند، برچسبزنی محصولات غذایی که حاوی اطلاعات مختلف درباره محصولات و ترکیبات آنهاست به شکلهای مختلف در دنیا بهصورت قانون موثری پذیرفتهشده و تولیدکنندگان غذا موظفند این قوانین را رعایت کنند، راهنمای رنگی تغذیهای در ایران از جمله این ابزارهاست که درج آنها در برچسبهای مواد غذایی که در کشور و بهصورت صنعتی تولید میشوند، اکنون اجباری است.
موجی خاطرنشان کرد: این نشانگرها میتوانند به شما کمک کنند تا میزان ترکیباتی از مواد غذایی را بدانید که ممکن است با برخی از بیماریها مرتبط باشد و این ارتباط به مقدار آن ترکیب بستگی داشته باشد، اجزاء مواد غذایی از قبیل چربی، قندها و یا نمک برای برخی افراد در سنین مختلف و یا برای افراد دارای بیماریهای مختلف میتواند مفید و یا مضر باشد، بهعنوانمثال افراد دارای فشارخون نباید مواد غذایی که حاوی نمک زیادی هستند؛ مصرف کنند.
کارشناس مسئول بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر بیان داشت: با درج نشانگر رنگی بر روی برچسب محصولات تولیدی غذایی و آشامیدنی، مصرفکننده میتواند از محتوای انرژی، قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس هر ماده غذایی مطلع شود و بهاینترتیب با اطلاعات بهدستآمده، نوع و میزان مصرف هر ماده غذایی را بهصورت روزانه تشخیص داده و انتخاب نماید، این ویژگیها اساس هر سهم ماده غذایی و با رنگهای مختلف مانند چراغراهنما مشخصشده است.
وی تصریح کرد: رنگ قرمز بر روی هر یک از اجزاء در جدول چراغراهنما نشاندهنده وجود آن جزء در مقادیر بالا در ماده غذایی است، رنگ زرد بر روی هر یک از اجزاء در جدول چراغراهنما نشاندهنده وجود آن جزء در مقادیر متوسط در ماده غذایی است و رنگ سبز بر روی هر یک از اجزاء در جدول چراغراهنما نشاندهنده وجود آن جزء در مقادیر مناسب سلامتی در ماده غذایی است.
کارشناس مسئول بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر بیان داشت: علاوه بر رنگها شما با اصطلاح سهم ماده غذایی در این نشانگرها مواجه میشوید که نشاندهندهٔ مقدار مصرف فرآورده غذایی در هر نوبت در روز است که بر اساس مقادیر متداول مصرف جامعه تعیین میشود.
انتهای پیام/س.م ۳۰۰۰