عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

قبل و بعد از واکسیناسیون کدام مواد غذایی را بیشتر بخوریم؟

روح‌الله علیزاده اظهار داشت: مصرف مایعات کافی نه تنها سبب عملکرد بهتر بدن در شرایط واکسیناسیون می‌شود، بلکه از افت فشار خون در افرادی که معمولاً ترس از آمپول و یا واکسن دارند نیز جلوگیری می‌کند.
وی با تاکید بر اینکه بعد از تزریق واکسن کووید - ۱۹ مقدار زیادی آب و مایعات بنوشید گفت: مواد غذایی آبدار مانند میوه‌ها، سبزی‌ها، انواع سوپ و آبگوشت علاوه بر کمک به تامین آب بدن، سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می‌کنند، توجه کنید که نوشیدنی‌های شیرین مانند آب‌میوه‌هایی که دارای قند افزوده هستند و شربت‌های خیلی شیرین، نوشابه‌های گازدار و به‌طورکلی همه نوشیدنی‌های خیلی شیرین موجب تضعیف سیستم ایمنی و اختلال در عملکرد آن می‌شوند.
علیزاده اضافه کرد: بهترین نوشیدنی آب است، مصرف آب‌میوه تازه و طبیعی، دوغ کم‌نمک و بدون گاز، شربت‌های خانگی کم شیرین نیز برای تامین آب بدن مناسب هستند.
وی تصریح کرد: مصرف بیشتر غذاهای تازه و طبیعی مانند میوه‌ها، سبزی‌ها، ماهی‌های چرب، آجیل و مغز دانه‌ها به کارکرد بهتر سیستم ایمنی کمک می‌کند، زیرا التهاب کمتری در بدن ایجاد می‌کند.
علیزاده اضافه کرد: اضافه کردن چاشنی‌هایی مثل زنجبیل، نعناع فلفلی، دارچین، فلفل، زردچوبه، سیر و پیاز در تهیه غذا به دلیل خاصیت ضدالتهابی توصیه می‌شود، زردچوبه را می‌توان به چای نیز اضافه کرد، همچنین ماهی نوعی غذای ضدالتهاب محسوب می‌شود.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان کنگان گفت: آجیل و انواع مغزها و دانه‌ها، بادام، گردو، پسته، فندق، بادام‌زمینی و کنجد، روغن کنجد و روغن‌زیتون نیز از مواد غذایی ضدالتهاب محسوب می‌شوند.
وی بیان کرد: به‌طورکلی مصرف روزانه ۳ الی ۵ واحد از گروه سبزی‌ها و ۲ الی ۴ واحد از گروه میوه‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها شامل روی، سلنیم، ویتامین A و ویتامین C را که برای عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن الزام هستند را تامین می‌کند.
علیزاده اضافه کرد: مصرف کافی سبزی، سالاد و میوه قبل و پس از واکسیناسیون همراه با وعده‌های غذایی و در میان وعده‌ها توصیه می‌شود.
وی بیان کرد: مصرف روزانه مقادیر کافی از منابع غذایی پروتئین و جایگزین‌های آن شامل انواع حبوبات، تخم‌مرغ، انواع گوشت به‌ویژه گوشت سفید (مرغ، ماهی) نیز برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن توصیه می‌شود.
علیزاده اضافه کرد: منابع غذایی پروتئینی حاوی ریزمغذی‌هایی مانند روی و سلنیوم هستند که با خاصیت آنتی‌اکسیدانی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند، شیر و لبنیات شامل ماست، پنیر و کشک نیز علاوه بر تامین کلسیم و فسفر، از منابع تامین پروتئین نیز می‌باشند.
وی با اشاره به اینکه قبل و بعد از واکسیناسیون از چه غذاهایی پرهیز کنیم؟ گفت: مصرف فست فودها، غذاهای چرب، سنگین و پرنمک و تنقلات شور و نوشیدنی‌های خیلی شیرین موجب تضعیف سیستم ایمنی شده و زمینه را برای ابتلا به بیماری‌ها از جمله کرونا فراهم می‌کند و همواره باید از مصرف بی‌رویه آن‌ها اجتناب شود، توصیه می‌شود به‌منظور عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن، قبل و پس از واکسیناسیون از مصرف این‌گونه غذاها خودداری کنید.
علیزاده اضافه کرد: از مصرف روغن‌های نباتی جامد و نیمه جامد، روغن‌ها و چربی‌های حیوانی به دلیل تحریک و ایجاد التهاب پرهیز نمایید.
انتهای پیام/ م.س ۳۰۷۰