عمومی | دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی فسا

شناسایی محصولات مواد خوراکی و آشامیدنی قاچاق

امروزه حجم وسیعی از محصولات و مکشوفات قاچاق در کشور به محصولات خوراکی و آشامیدنی اختصاص دارد.

محصولات خوراکی و آشامیدنی به دلیل مصرف همگانی و ارتباط مستقیم با سلامت مردم در میان محصولات قاچاق از اهمیت خاصی برخوردارند، چرا که محل تولید بسیاری از فرآورده‌ های قاچاق مشخص نیست و قاعدتاً نظارتی بر فرآیند تولید و همچنین ترکیبات استفاده شده در این محصولات وجود نخواهد داشت، که این امر زمینه تخلفات و تقلبات مختلف از جمله استفاده از مواد اولیه غیرمجاز، عدم رعایت میزان مجاز ترکیبات محصول، درج تاریخ تولید و انقضای غیر واقعی، عدم رعایت شرایط حمل و نقل و شرایط نگهداری و ... که هر یک به تنهایی می‌تواند موجب آسیب های جدی به سلامت جامعه گردند.

کلیه واردکنندگان و تولیدکنندگان محصولات خوراکی و آشامیدنی در کشور ملزم به طی پروسه واردات محصول و مواد اولیه مصرفی خود از طریق سامانه های سازمان غذا و دارو می باشند که به منظور تسهیل شناسایی و ردیابی محصولات در سطح عرضه برچسب اصالت کالا بر روی محصولات وارداتی درج و سامانه TTAC نیز به منظور پایش برچسب اصالت در دسترس عموم مردم قرار دارد.

بااستفادهازروشهای زیر می توان اصالت کالا را بررسی نمود:

✅سامانه پیامکی ۲۰۰۰۸۸۲۲

✅سامانه TTAC

✅استفاده ازنرم افزار بارکدخوان

روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا