۸۰۰ کدرشته محل جدید در دانشگاه جامع علمی کاربردی ایجاد شده است
به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی و به نقل از خبرگزاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، دکترمحمدحسین امید رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی از ایجاد ۸۰۰ کدرشته محل جدید در این دانشگاه خبر داد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در اینباره گفت: یکی از ویژگیهای دانشگاه جامع علمی کاربردی پویایی و تحولی است که هر سال در رشتههای تحصیلی خود ایجاد میکند و ما براساس اختیارات قانونی و براساس مصوبه شورای برنامه ریزی هر سال برنامهها و رشتههای خود را بازنگری میکنیم و امسال بیش از ۸۰۰ کدرشته محل جدید در این دانشگاه مطابق نیاز کشور ایجاد شده است.
وی گفت: این رشتهها مطابق نیاز بازار کار و تقاضایی که از سوی دانشجویان وجود دارد ایجاد شده مانند رشته کاردانی بورس، کاردانی اطفای حریق، پرورش مربی مهد کودک و آرایشگری که دانشجو در این رشتهها پذیرش میشود.
دکتر محمدحسین امید بیان کرد: بیش از ۲۷۰ رشته ما بازنگری شد و حتی برخی از کدرشته محلها به دلیل نبود بازار کار و یا اشباع تعطیل شد، نزدیک به ۱۵ رشته در این دانشگاه حذف شد.
وی به طرح آمایش آموزشهای مهارتی اشاره و اضافه کرد: براساس این طرح تا سال ۱۴۰۴ باید به طور دقیق مشخص شود که در هر یک از استانهای کشور چه رشتهای تقویت و یا ایجاد شود و چه رشتهای حذف شود.
آغاز سال تحصیلی جدید از ۱۵ آبان
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: در یکسال گذشته بارها با ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت علوم مکاتبه کردیم که به دلیل نبود دانشجوی غیربومی، نداشتن خوابگاه و غذاخوری اجازه برگزاری کلاسها به صورت حضوری را به ما بدهند، اما موافقت نشد که خوشبختانه در هفته گذشته با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا و براساس ابلاغیه وزارت علوم مقرر شد که تصمیم نهایی برای بازگشایی کلاسها به صورت حضوری از سوی شورای استانی اعلام شود، بنابراین این آمادگی در دانشگاه جامع علمی کاربردی در سراسر کشور وجود دارد که از ۱۸ آبان کلاسها به صورت حضوری برگزار شود.
در پذیرش دانشجو تنزل نداشتیم
دکترمحمدحسین امید در ادامه به جذب و پذیرش دانشجو در طول دو سال اخیر باتوجه به شیوع کرونا اشاره کرد و افزود: براساس برنامه راهبردی پنج ساله فعالیتها برای ارتقای دانشگاه جامع علمی کاربردی هم از لحاظ فعالیتهای علمی و هم پذیرش دانشجو خوب بود که ناگهان در زمان شیوع کرونا رشد و جذب دانشجو در این دانشگاه متوقف شد.
وی با بیان اینکه در دو سال اخیر تنزلی در جذب و پذیرش دانشجو نداشتیم، گفت: امسال حدود ۱۰۹ هزار نفر در دانشگاه جامع علمی کاربردی ثبت نام کردند که تقریبا مانند پارسال است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی در ادامه به دو مشکل این دانشگاه اشاره کرد و گفت: در نظام جدید آموزش که نظام شش سه سه است همه دانش آموزان دورههای دبیرستانی باید دوازده سال درس بخوانند و پس از آن در کنکور شرکت کنند تا شانس خود را برای دورهها و رشتههای نظری امتحان کنند.
وی به مشکل دوم دانشگاه جامع علمی کاربردی اشاره کرد و افزود: متاسفانه شاهد هستیم که در سال ۹۸ و ۹۹ بیش از ۸۰ هزار نفر از دانش آموختگان هنرستانهای کاردانش و فنی حرفهای به جای آنکه در دانشگاه جامع علمی کاربردی یا دانشگاه فنی حرفهای ثبت نام کنند به سراغ دورهها و رشتههای نظری سایر دانشگاهها میروند، مشکل بعدی هم مربوط به زیرنظامهای نظری است، برخی از رشتههای نظری در دو سال اخیر خارج از ماموریتشان پذیرش دانشجو در دورههای مهارتی را دارند.
شرایط واکسیناسیون در اواخر شهریور برای همه دانشجویان فراهم شد
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: ما در محیط دانشگاه واکسیناسیون اساتید و دانشجویان را انجام نمیدهیم، اما از اوایل تابستان برای مدرسان دانشگاه جامع علمی کاربردی و از اواخر شهریور برای دانشجویان امکان واکسیناسیون فراهم است و امیدواریم تا قبل از ۱۵ آبان تمامی دانشجویان و اساتید این دانشگاه واکسینه شوند البته رعایت شیوه نامههای بهداشتی در کلاسها الزامی است.
اوایل آذر فراخوان برای ثبت نام نیم سال دوم دانشگاه جامع علمی کاربردی
دکتر محمدحسین امید افزود: پذیرش دانشجو در بهمن امسال زودتر از پارسال انجام خواهد شد و از اوایل آذر فراخوان برای ثبت نام نیم سال دوم شروع میشود.
وی تاکید کرد: داوطلبانی که میخواهند در این دانشگاه تحصیل کنند، ثبت نام خود را برای نیم سال دوم از اوایل آذر آغاز کنند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: تاکنون بیش از ۵۰ درصد از دانش آموختگان این دانشگاه در رشته تحصیلی خود مشغول کار هستند.
راه اندازی ۲۵۰ مرکز نوآوری دانشگاه جامع علمی کاربردی
دکتر محمدحسین امید تاکید کرد: ما در دو سال گذشته تاکنون بیش از ۲۰۰ استارتاپ برگزار کردیم و ۴ هزار ایده مطرح شد و تا اکنون ۲۵۰ مرکز فعال نوآوری در دانشگاهها شکل گرفته است که دانشجویان میتوانند ایدههای خود را به کسب و کار تبدیل کنند.