عمومی | دانشگاه جامع علمی کاربردی

دانشگاه جامع علمی کاربردی به دنبال تربیت نیروی ماهر برای راه اندازی کسب و کارهای کوچک و اشتغالزا در کشور است

نشست خبری رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با حضور جمعی از اصحاب رسانه استان کرمانشاه برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علمی کاربردی استان کرمانشاه: دکتر محمدحسین امید رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی در نشستی خبری که ۲۰ مهر ۱۴۰۰ در محل دانشگاه علمی کاربردی استان کرمانشاه برگزار شد، با بیان اینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی طی سال‌های اخیر توسعه کیفی و اهداف مهمی را در دستور کار قرار داده، اظهار کرد: یکی از مهمترین این برنامه ها، تعیین تکلیف مراکز علمی کاربردی دولتی، انحلال آنها و انتقال دانشجویانشان به مراکز غیردولتی بود.

وی افزود: باثبات شدن وضعیت روسای مراکز علمی کاربردی و ساماندهی و ارزیابی مدرسان این مراکز از دیگر اقدامات مهم چندسال اخیر در این دانشگاه بوده است.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی کشور اضافه کرد: تا چندسال پیش حدود ۹۳ هزار مدرس در این دانشگاه مشغول فعالیت بودند که هیچکدام از آنها مراحل جذب و صلاحیت علمی را طی نکرده بودند، در این راستا طی یک فراخوان بزرگ و گسترده همه آنها را مورد ارزیابی مجدد قرار دادیم و در نهایت حدود ۲۵ هزار نفر از آنها برای ادامه همکاری با ما تایید شدند.

وی با تاکید براینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی به ارتباط با دیگر دانشگاه های دنیا ورود کرده، گفت: طی این سالها توافقاتی را با دیگر دانشگاه های دنیا داشتیم که هرچند کرونا روند آن را کند کرد، اما با این وجود برنامه ادامه داشت و طی این هفته هم اولین دانشجوی دانشگاه ما برای طی دوره کارورزی شش ماهه به یکی از دانشگاه های آلمان می رود.

دکتر امید به فعالیت هایی که در این دانشگاه در حوزه توسعه و پرداختن به فناوری ها صورت گرفته هم اشاره کرد و افزود: از سال ۱۳۹۷ ورود به راه اندازی شرکت های رشد و فناورانه را داشتیم که منجر به برگزاری بیش از ۲۰۰ رویداد شتاب شد.

وی افزود: اخیرا هم برنامه "تا ثریا" را اجرا کردیم که حدود چهار هزار ایده ای که در این رویدادها حضور داشتند را فراخوان دادیم و پس از شناسایی ایده های برتر و طی هماهنگی هایی که با سرمایه گذاران شد، برای بستن قرارداد به سرمایه گذاران معرفی شدند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی به تشریح اجرای طرح کیفی سازی دانشگاه ها از طریق برنامه ارزیابی های سیستماتیک سالیانه و سطح بندی مراکز پرداخت و گفت: این نوع از ارزیابی را در سایر نظام های آموزش عالی کشور نداریم و ایده ای نو به منظور بررسی وضعیت ارتقاء کیفی مراکز است.

وی ادامه داد: تعداد محدودی از مراکز علمی کاربردی طبق این ارزیابی نتوانستند حد نصاب کیفی لازم را کسب کنند که آنها را حذف کردیم.

دکتر امید یادآورشد: با حذف مراکز دولتی و مراکز فاقد کیفیت، درحال حاضر حدود ۶۰۰ مرکز علمی کاربردی در کشور داریم که به پرورش دانشجوی مهارتی می پردازند.

وی با بیان اینکه در برخی از استانها نیاز به راه اندازی مراکز علمی کاربردی جدید در حوزه های مختلف است، عنوان کرد: در کرمانشاه ظرفیت راه اندازی یک مرکز علمی کاربردی گردشگری، یک مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر و یک مرکز علمی کاربردی در حوزه ورزش وجود دارد که باید این خلاء پر شود.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی به اجرای طرح آمایش آموزش عالی در کشور هم اشاره ای کرد و گفت: ما از دانشگاه های پیشقدم کشور در اجرای این طرح بودیم، بگونه ای که اکنون وضعیت همه استان ها برای توسعه فعالیت های آموزشی‌شان مشخص است و می دانیم هر استان به چه تعداد مرکز و رشته جدید نیازمند است.

وی در ادامه تعداد دانشجویان این دانشگاه را تا ترم گذشته حدود ۲۲۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: برای سال تحصیلی جدید هم حدود ۱۰۶ هزار دانشجوی جدید خواهیم داشت.

دکتر امید با اشاره به تاکید این دانشگاه بر مهارت آموزی ادامه داد: نیاز کنونی کشور و بویژه استانی مانند کرمانشاه در شرایط فعلی اشتغالزایی و راه اندازی کسب و کارهای کوچک است، تاجایی که شماری از جوانان از ادامه تحصیل در آموزش عالی مایوس شده اند، بنابراین باید آنها را تشویق به گذراندن دوره های آموزش مهارتی کرد تا به سرعت به سمت بازار کار سوق داده شوند.

وی در بخش دیگری از سخنانش درخصوص نحوه آغاز سال تحصیلی جدید در این دانشگاه هم گفت: طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا و ابلاغ دولت، کلاس های همه دانشگاه ها از ۱۵ آبان ماه حضوری خواهد بود.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی یادآورشد: در حال حاضر همه کلاس های عملی و کارگاهی در این دانشگاه به شکل حضوری برگزار می شود.