عمومی | دانشگاه علوم پزشکی ایران

روان آزمای ایران همیار پژوهشگران حوزه سلامت روان

روان آزمای ایران همیار پژوهشگران حوزه سلامت روان
شرکت دانش بنیان روان آزمای ایران با ساخت پرسشنامه ها و نرم‌افزارهای سنجش روانشناختی به محققین و درمانگران حوزه سلامت روان کمک می کند.
در همین  راستا گفتگویی با دکتر احمد عاشوری؛ مدیر عامل شرکت دانش بنیان روان آزمای دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام گرفته است.
اشاره ای به تاریخچه تاسیس شرکت و همکاری با مرکز رشد دانشگاه داشته باشید؟
درسال ۱۳۹۸ ایده تاسیس هسته فناور مطرح شد و در همان سال درخواست تاسیس مطرح و مورد موافقت مرکز رشد دانشگاه قرار گرفت و پس از آن درخواست تاسیس شرکت دانش بنیان دانشگاهی به ریاست دانشگاه داده شد که در سال ۱۴۰۰ مورد موافقت قرار گرفت.
در خصوص نوع و‌نحوه فعالیت و حوزه های تخصصی شرکت توضیح دهید؟
یکی از حوزه های فعالیت‌های شرکت ساخت ابزارها، پرسشنامه ها و نرم‌افزارهای سنجش روانشناختی، عصب روانشناختی و همچنین هنجار کردن ابزارها و پرسشنامه های معتبر بین المللی است. علاوه براین شرکت درحیطه سنجش و ارزیابی روانشناختی متقاضیان استخدام در شرکت های دولتی و خصوصی هم فعالیت خواهد داشت و به شرکت ها و موسسات ارائه خدمت است.
حوزه فعالیت دیگر شرکت انجام سنجش روانشناختی درخصوص جایابی شغلی مدیران و پستهای مهم می باشد. همچنین در خصوص ارزیابی روانشناختی کارمندان به منظور شناسایی زودهنگام مشکلات و ارتقاء وضعیت روانشناختی کارمندان نیز با شرکت ها و موسسات خصوصی و دولتی همکاری دارند.
آیا برای مقابله با کرونا ،پروژه ای و یا محصولی از سوی شرکت شما تعریف و یا تولید شده است؟
پرسشنامه های ما به صورت مستقیم شاید مرتبط به کرونا نباشد اما در تحقیقات روانشناختی مربوط به کرونا مورد استفاده قرار می گیرد .
پروژه های انجام شده در شرکت شما چه کمکی به حوزه پزشکی و نظام سلامت می کند؟
شرکت با ساخت و هنجاریابی ابزارهای معتبر بین المللی در جامعه ایران و همچنین ساخت نرم‌افزارها به محققین و درمانگران حوزه سلامت روان کمک خواهد کرد در فعالیت‌های پژوهشی ودرمان خود از ابزارها معتبر و پایا استفاده کنند.
اهداف و برنامه های پیش رو را با تاکید بر تحقق دانشگاه نسل سوم توضیح دهید؟
هدف ما تهیه بانک نرم افزاری ابزارها و پرسشنامه های معتبر روانشناختی برای کمک به محققین و درمانگران حوزه سلامت روان است. علاوه بر این ارائه خدمت ارزیابی روانشناختی به موسسات و شرکت ها در خصوص استخدام، جایابی شغلی و ارتقاء وضعیت روانشناختی کارمندان؛ جزو برنامه استراتژیک شرکت است.
چالش های موجود و انتظارات مد نظر را بیان کنید؟
در مورد برخی آزمونهای بین المللی با توجه به تحریم ها شاید دسترسی به ابزار وجود نداشته باشد و چالش دیگر اینکه معمولا هنجار کردن و یا ساخت ابزارها فرایندی طولانی، سخت و هزینه بر است.
انتظار می رود دانشگاه علوم پزشکی ایران از شرکت های دانش بنیان و هسته های فناور بیشتر حمایت کند.
پایان گفتگو
مرضیه ره نورد