عمومی | دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

باید صدای سلامت مردم را از طریق مجامع سلامت بشنویم


مدیر مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت وزارت بهداشت گفت: باید صدای مردم در حوزه سلامت از طریق مجامع سلامت شهرستان‌ها و استان‌ها به گوش برسد.

به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه کرمانشاه، دکتر محمدمهدی گلمکانی در نخستین مجمع سلامت استان کرمانشاه که امروز (دوم اردیبهشت) برگزار شد، با تاکید بر لزوم اجتماعی کردن سلامت، اظهار کرد: یکی از مهمترین مولفه‌های اجتماعی کردن سلامت، مشارکت و افزایش مسئولیت پذیری است.

وی با بیان اینکه عوامل تهدید کننده سلامت تله‌هایی هستند که نمی‌توانیم نسبت به آنها بی تفاوت باشیم، افزود: این تله‌ها ممکن است روزی ما یا افراد خانواده و نزدیکانمان را درگیر کند و باید با مسئولیت پذیری که داریم برای مقابله با آنها پای کار باشیم.

مدیر مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت وزارت بهداشت مسائل اجتماعی و اقتصادی را یکی از عوامل اصلی تهدید کننده سلامت دانست که از جمله آنها می‌توان به خشونت، مصرف مواد مخدر و ... اشاره کرد.

گلمکانی از شعار مهم "سلامت برای همه، همه برای سلامت" هم یاد کرد و ادامه داد: همه دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف باید پای کار بیایند تا سلامت برای همه مردم در دورترین نقاط کشور هم فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد: البته نابرابری و بی عدالتی در سلامت نیز ممکن است در کشور ما مانند تمام دنیا وجود داشته باشد که همه باید برای رفع آن تلاش کنیم.

به گفته این مسئول، خود مردم هم مهمترین نقش را در ارتقا سلامت با رویکرد اجتماعی دارند و باید زمینه مشارکت آنها را فراهم کنیم.

گلمکانی ایجاد کانون‌های سلامت محله در شهر و روستا را از جمله اقدامات انجام شده برای مشارکت خود مردم و جوامع محلی در ارتقا سلامت عنوان کرد و گفت: در قالب این کانون‌ها مشارکت مردم برای ارتقا سلامت، ساختارمند می‌شود.

وی یادآور شد: کانون‌های سلامت محله در گروه‌های مختلف ورزشی و ... فعالیت دارند و مجامع سلامت نیز در بالا دست این کانون‌ها فعالند.

مدیر مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت وزارت بهداشت بر لزوم راه‌اندازی مجامع سلامت در تمام شهرستان‌ها تاکید کرد و افزود: در این مجامع نماینده مردم، نماینده دولت و کارشناسان و اساتید باید حضور داشته باشند.

وی معتقد است، مجامع سلامت باید محلی باشد که صدای مردم در حوزه سلامت از طریق آنها شنیده شود.

گلمکانی از اقداماتی که مجامع سلامت باید انجام دهند هم یاد کرد و افزود: این مجامع باید امکان مشارکت ساختارمند مردم را فراهم کنند، توانمندسازی جوامع محلی را در برنامه داشته باشند و یکسری مسئولیت‌ها را نیز به کانون‌های سلامت محلات واگذار کنند.

دکتر علی الماسی مجری برنامه جامع سلامت استان کرمانشاه نیز با اشاره به در دست اقدام بودن تدوین سند جامع سلامت استان کرمانشاه، گفت: این سند بر اساس چهار محور سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی و بر اساس 140 شاخص تدوین می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مواردی در استان کرمانشاه وجود دارد که در این سند به آنها توجه داشتیم که از مهمترین آنها می‌توان به بالا بودن بیکاری، پایین بودن نشاط اجتماعی، بالا بودن اقدام به خودکشی و ... اشاره کرد که همگی بر سلامت جامعه اثرگذار است.

در ادامه ارسلان حسینی مدیر کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه نیز بر لزوم اجباری شدن ورزش در ادارات تاکید کرد.

وی گفت: در کنار توسعه شاخص‌های بهداشت و درمان، باید به سایر بخش‌ها مانند آموزش و پرورش و ورزش و جوانان نیز توجه شود و امکاناتی که در اختیار این بخش‌ها است ارتقا یابد.

به گفته این مسئول، این که دانشگاه علوم پزشکی بیمارستان‌های مجهز بسازد به تنهایی کافی نیست، بلکه باید همه شاخص‌ها را در کنار هم ارتقا دهیم.

حسینی افزود: از سوی دیگر با مشکل نابرابری و ناعدالتی در توزیع اماکن ورزشی در شهر کرمانشاه نیز مواجهیم.