آیا در صورت ابتلا به کووید۱۹هنوز به واکسن نیاز دارم؟ چه مدت بعد از ابتلا به کووید۱۹، منتظر واکسیناسیون باشیم؟ ایمنی ایجاد شده پس از ابتلا به کووید ۱۹ در مقابل ایمنی ناشی از واکسن ها چگونه است؟
سومیا سوامیناتان ( dr. soumya swaminathan ) متخصص اطفال و دانشمند بالینی هندی و در حال حاضر دانشمند ارشد در سازمان بهداشت جهانی که به دلیل تحقیقات خود در مورد سل و HIV شناخته شده است، به این سوالات در برنامه علم در ۵ پاسخ داده است.
آیا کسی که به کووید۱۹ مبتلا شده است، آیا هنوز نیاز به تزریق واکسن دارد؟
پس از ابتلا به کووید۱۹، افراد پاسخ ایمنی دریافت می کنند، اما در افراد مختلف متفاوت است و بستگی به این دارد که عفونت خفیف داشته اند یا عفونت شدیدتر.
طبق بسیاری از مطالعات، افرادی که عفونت بسیار خفیف یا بدون علامت داشته اند، ممکن است میزان کمی از آنتی بادی را داشته باشند.
بنابراین توصیه می کنیم پس از بهبودی کامل ازبیماری کووید۱۹(توصیه متخصصان ۱ ماه پس از بهبودی می باشد)، واکسیناسیون را انجام دهید، زیرا واکسن بعنوان تقویت کننده سیستم ایمنی عمل می کند.
چه مدت بعد از ابتلا به کووید۱۹، منتظر واکسیناسیون باشیم؟
می توانید واکسن را پس از بهبودی کامل از بیماری و بدن هیچ گونه علایمی، استفاده کنید ولی انتظار برای چند هفته توصیه می شود.
برخی از کشورها توصیه می کنند که مردم سه ماه یا شش ماه پس از ابتلا منتظر بمانند و این به این دلیل است که شما آنتی بادی های طبیعی دارید که حداقل برای مدت طولانی از شما محافظت می کند و از آنجا که کمبود منابع واکسن در بسیاری از کشورها وجود دارد، آنها از افرادی که مبتلا به بیماری شده اند می خواهند که سه یا شش ماه منتظر بمانند.
اما از نظر علمی و بیولوژیکی، می توانید پس از بهبودی کامل از کووید۱۹(توصیه متخصصان ۱ ماه پس از بهبودی)، واکسن را تزریق کنید.
در مقطع زمانی پس از ابتلا به کووید۱۹، ما دقیقاً از میزان خنثی سازی آنتی بادی هایی که در برابر عفونت محافظت می کنند مطمئن نیستیم.
ایمنی ایجاد شده پس از ابتلا به کووید ۱۹در مقابل ایمنی ناشی از واکسن ها چگونه است؟
نوع ایمنی ایجاد شده پس از عفونت طبیعی در افراد مختلف متفاوت است و پیش بینی آن بسیار دشوار است.
واکسن ها از نظر دوز آنتی ژنی که تجویز می شود، استاندارد شده است و این بر اساس بسیاری از آزمایشات بالینی است و بنابراین هنگامی که کسی واکسن دریافت می کند، می توانیم نسبتاً مطمئن باشیم و در اکثر مردم نوع واکنش ایمنی را پیش بینی کنیم .(بنابراین این تفاوت اصلی بین ایمنی ناشی از عفونت طبیعی و ایمنی ناشی از واکسن است.)
مطالعاتی در خصوص ایمنی پس از ابتلا به کووید و ایمنی حاصل از تزریق واکسن و همچنین رویکرد ترکیبی استفاده از دو نوع مختلف از واکسن ها در حال انجام است .
بسیار مطمئن هستیم که همه واکسن هایی که از سازمان بهداشت جهانی، مجوز مصرف اضطراری را دریافت کرده اند، از ابتلا به بیماری شدید و بستری شدن در بیمارستان جلوگیری می کنند.
با این حال ، ما هنوز معتقدیم که انجام اقدامات احتیاطی شخصی مانند:
استفاده صحیح از ماسک، حفظ فاصله فیزیکی مناسب، رعایت بهداشت دست و عدم حضور در مکان های شلوغ و بسته و سایر اقدامات بهداشتی و اجتماعی عمومی که دولتها انجام داده اند، ضروری است زیرا هنوز افرادی که در جهان واکسینه شده اند، کافی نیست و بنابراین در هر کجا که زندگی می کنید، خوب است که این اقدامات احتیاطی را علاوه بر واکسیناسیون انجام دهید، زیرا این باعث کاهش میزان شیوع بیماری در جامعه می شود.
ترجمه: حسن زارعیان کارشناس روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی فسا