عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

باوجود تامین و در دسترس بودن واکسن کرونا، عدم تزریق واکسن بی تدبیری است


وبدا؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری گفت: با وجود در دسترس بودن واکسن کرونا، واکسینه نکردن مسن سالان و عدم ترغیب این گروه سنی برای تزریق واکسن بی تدبیری است.
به گزارش وبدا؛ دکتر مجید شیرانی در گفتگوی زنده تلویزیونی در بخش خبری ۲۰ مرکز چهارمحال و بختیاری در بیست و چهارمین روز از شهریورماه ۱۴۰۰،  به تشریح آخرین وضعیت شیوع بیماری  کرونا در چهارمحال و بختیاری، روند واکسیناسیون گروه های هدف، اعمال محدودیت های کرونایی بر اساس رنگ بندی کرونایی استان پرداخت.
وی با بیان اینکه، هنوز گروه هدف مثلاً افراد بالای ۶۰ سال، حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد این جمعیت واکسن کرونا را تزریق نکرده و حدود ۲۵ درصد فقط یک دز واکسن را تزریق نموده اند، که بیشترین بیماران گرفتار بد حال و فوتی از این گروه جمعیتی است، از  گروه های در معرض خطر خواست، جهت واکسیناسیون به مراکز و پایگاه های واکسیناسیون مراجعه نمایند.
دکتر شیرانی گفت: قسمت غم انگیز داستان کرونا تمام شده ولی این به معنی تمام شدن خطر کرونا نیست.
وی یادآور شد، موج سنگین کرونا را در کشور پشت سر گذاشته ایم و به نظر می رسد، پس از این موج تا حدود یکی دوماه فرصت داشته باشیم تا بطور طبیعی وارد فرآیند موج بعدی شویم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: اگر فرصت را از دست ندهیم و طی این مدت تعداد زیادی از هم وطنان واکسینه شوند به نظر می رسد در موج های بعدی در حوزه بیمارستانی موج سنگینی نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: اگر چه ممکن است به صورت بیماری خفیف و سرپایی و افزایش موارد بیماری با افزایش هایی مواجه شویم ولی خطر مرگ و میر و بیماران بدحال تا حدود زیادی کاهش پیدا می کند.
دکتر شیرانی با بیان اینکه، در حدود یک ماه پیش نسبت به موارد قبلی درصد رعایت پروتکل های بهداشتی بهتر بوده و به حدود ۶۰ تا ۶۲ درصد رسیده بود افزود: چند روز گذشته میزان رعایت پروتکل های بهداشتی کاهش یافته و در حال حاضر در استان به حدود ۵۰ درصد رسیده است.
وی همچنین متذکر شد، اگر چه از موج عبور کرده ایم اما لازمه اینکه شیب سقوط منحنی شیب تندتری پیدا کند و سریعتر به حالت کف و پلاتو برسیم رعایت بیشتر پروتکل های بهداشتی است.
به گفته وی، در اوج شیوع بیماری کرونا روزانه حدود یک هزار و در حال حاضر حدود ۳۵۰ بیمار جدید شناسایی می شود.
وی اظهار داشت: عمده اهتمام واکسیناسیون می باشد که در کشور در حال انجام است و در استان نیز با افزایش تعداد و شیفت های کاری پایگاه های تجمیعی واکسیناسیون سرعت واکسیناسیون شتاب بیشتری گرفته است.
دکتر شیرانی اضافه کرد: در حال حاضر ۴۵۰ هزار واکسن وارد استان شده است که از این تعداد حدود ۴۳۰ هزار تزریق شده است.
وی گفت: حدود  ۴۳ درصد جمعیت ۶۸۸ هزار نفری گروه هدف، حداقل دز اول واکسن را تزریق و حدود ۲۰ درصد دو دز واکسن کرونا را دریافت نموده اند.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد: ظرف یکی دو ماه آینده تقریبا تمام گروه های هدف حداقل یک دز واکسن را دریافت کرده باشند.