دانشگاه ارومیه؛ هرهفته یک فناوری، هفته ششم: بهبود دهنده های رشد گیاه
دانشگاه ارومیه؛ هرهفته یک فناوری
مدیریت فناوری و ارتباط با جامعه دانشگاه ارومیه در نظر دارد نسبت به معرفی فناوریهای تولید شده در این دانشگاه اقدام نماید. در این راستا و در قالب برنامه «دانشگاه ارومیه؛ هر هفته یک فناوری» به صورت هفتگی، فناوریهای تولید شده توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه ارومیه معرفی خواهد شد. اجرای این برنامه قدمی موثر در شناساندن فناوریهای تولید شده توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه ارومیه و کمک به بازاریابی و فروش محصولات فناورانه دانشگاه خواهد بود.
هفته ششم
عنوان فناوری
بهبود دهنده های رشد گیاه
دکتر مهدی تاجبخش استاد تمام بازنشسته دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه می باشند. زراعت، اصلاح نباتات و تکنولوژی بذر موضوعات مطالعات و تحقیقات ایشان است. وی در طول دوران دانشگاهی و کارگاههای خصوصی و تخصصی خود، تخصص گستردهای در زمینه تدریس و تحقیق کسب کرده است.
دکتر مهدی تاجبخش استاد تمام بازنشسته دانشگاه ارومیه
این فناوری شامل ۲۵ نوع ماده است که برای بهبود گیاهان و محصولات کشاورزی تولید شده است. مواد ضد شوری، ضد خشکی و ضد سرما از جمله این محصولات هستند. برای مثال به منظور استفاده از بهبود دهنده ضد شوری، لازم است ابتدا بذرها را تیمار کرده و پس از استفاده از محصول مذکور آنها را بکاریم. در این صورت حتی در شرایطی که خاک شور باشد نیز گیاه رشد خواهد نمود و جوانه خواهد زد. ماده ضد خشکی مانند محصول پیشین است که در صورت استفاده از آن در زمین دیم که نیاز به آبیاری اولیه دارد، دیگر نیاز به این امر نخواهد بود و با اولین بارندگیها، گیاه میتواند رشد مناسبی داشته باشد. یکی از ویژگیهای این محصول، کاهش بسزای آب مصرفی در زراعت و کشاورزی است. سمها و کودهای ارگانیک در وضعیتی هستند که کوچکترین اثر نامطلوبی در محیط نمیگذارند. شته کش ارگانیک، ماده ارگانیک ضد مگس سفید محصولاتی از این قبیل هستند. قارچ کش ارگانیک محصول دیگری است که در ضمن نابودی قارچهای سمی، میتواند با بیماری خطرناک آتشک (فایربلاد) مبارزه کند.
کاهش چشم گیر میزان آب مورد نیاز برای زراعت
بهبود محصولات زراعی در برابر عوارض طبیعی مانند شوری و خشکی
مبارزه با آفات و قارچ های مضر
منحصر به فرد بودن محصولات
فاقد مواد مضر برای محیط زیست
مزارع و زمین های کشاورزی دچار شوری، خشکی و یا کم آبی،
زمینهای زراعی دارای آب و هوای سرد،
گیاهان و محصولات زراعی در معرض آفات و قارچها