عمومی | دانشگاه علوم پزشکی ایران

گروه های ارائه دهنده خدمات سلامت باید به حفاظت پرتویی حساس باشند

رییس دانشگاه ایران عنوان کرد:
گروه های ارائه دهنده خدمات سلامت باید به حفاظت پرتویی حساس باشند
وبینار دو روزه حفاظت پرتویی ویژه پزشکان عمومی در دانشگاه علوم پزشکی ایران آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه؛ دکتر کوهپایه زاده رئیس دانشگاه گفت: باعث افتخار است که همکاران زیادی از پزشکان کشور در این همایش ثبت نام کردند و اینکه در کنار مباحث بیماری کووید در سطح ملی و بین المللی موضوع ارزشمندی به نام حفاظت پرتویی  هم توجهات لازم وجود دارد، بسیار قابل تحسین است .
وی افزود: در دانشگاه علوم پزشکی ایران این احساس نیاز می شد که در کنار صاحب نظران علوم پرتویی و همکاران پدافند غیرعامل وبینار دو روز برگزار شود که با استقبال زیادی روبرو شد. امیدواریم شروعی برای کارگاههای بعدی، افزایش توانایی ها و دانش فنی به صورت عمیق تر در همایشهای پیشرفته تر باشد.
دکتر کوهپایه زاده با بیان اینکه  فرهنگ توجه به حافظت پرتویی واقعا موضوع بسیار عمیق و نهادینه ای در جامعه است، گفت: مروجین این تفکر که گروه علوم پزشکی و ارائه دهنده خدمات سلامت هستند، باید به این موضوع حساس باشند.
رییس دانشگاه در پایان خاطر نشان کرد: امیدوارم به عنوان یکی از دانشگاههایی که همواره در زمینه پاسخگویی اجتماعی به نیازهای مورد نظر سلامت واکنش نشان داده و تلاش کرده پاسخگو باشد، با همکاری، هم اندیشی و خرد جمعی گردهمایی های علمی را در سطح ملی و بین المللی اجرا کنیم.
دکتر علی نشاسته ریز؛ مدیرگروه آموزشی علوم پرتوی دانشگاه علوم پزشکی ایرانبا بیان اینکه مقوله پرتوها منوط به کار در بیمارستان و بیمار نمی شود، گفت: در زندگی و محیط زندگی به طور عمده با مواد پرتو زا در ارتباط هستیم. بنابراین شناخت در علوم پرتویی هم در جامعه علمی، هم در جامعه عمومی باید تقویت شود.
وی افزود: کمیته علمی سلامت پرتویی متشکل از سازمانهای مختلف شامل دانشگاه، سازمان انرژی ایران، سازمان پدافند غیرعامل، وزارت دفاع و وزارت بهداشت است.
دکتر نشاسته ریز اظهار کرد: در این وبینار سعی کردیم از برنامه هایی استفاده کنیم که برای تمامی همکاران قابل استفاده باشد، چرا که به دنبال مرجعیت علمی هستیم. همچنین مبتنی بر شناخت بیشتر اجزای حفاظت پرتویی باشد.
مدیرگروه آموزشی علوم پرتوی دانشگاه خاطر نشان کرد: در این همایش همچنین سعی شد نگاه کاربردی باشد. چرا که میزان برخورد در آحاد مختلف جامعه پزشکی کاملا متفاوت است. بنابراین میزان اطلاعات در حوزه افراد هم باید کاملا متفاوت و مرتبط با کاری که انجام می دهند و تخصص باشد.
وبینار دو روزه حفاظت پرتویی ویژه ی پزشکان عمومی با محورهای پرتوهای یونساز و منابع مولد پرتو، کمیت ها و یکاهای حفاظتی و دزسنجی، آشنایی با اصول و قانون حفاظت در برابر اشعه، اثرات بیولوژیک پرتوها، پرتوگیری داخلی، تشخیص و درمان ضایعات حاد پرتوی، تمام بدن، تشخیص و درمان ضایعات موضعی و اصول مراقبت پزشکی ورخ شانزدهم و هفدهم شهریور ۱۴۰۰ در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می شود.

پایان خبر
المیرا ترنیان