از راه اندازی واحدفراهم آوری اعضای پیوندی تا شیوع بیماری کرونا
رییس واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه از اهدای بیش از ۲۰۰۰مورد پیوند و فراهم آوری ۵۹۰۰عضو پیوندی از ابتدای راه اندازی این واحد تاکنون خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از بیمارستان مسیح دانشوری، دکتر مجتبی مخبر دزفولی رییس واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه با اشاره به تاریخچه راه اندازی این واحد در دانشگاه گفت: واحدفراهمآوری اعضای پیوندی در آذرماه سال ۱۳۸۳در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شروع به کار کرد و عمده فعالیت این واحد، شناسایی موارد مشکوک به مرگ مغزی و آماده سازی شرایط اهدای عضو در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه است.
وی افزود: درحالحاضرحدود۵۰بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی قرار دارد که ممکن است مرگ مغزی بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه برخی از این بیمارستانها بروز یابد.
دکتر مخبر دزفولی از اهدای بیش از ۲۰۰۰مورد پیوند و فراهم آوری ۵۹۰۰عضو پیوندی تاکنون در واحدفراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکنون خبر داد و این دستاورد را مدیون همکاری پرسنل بخشهای مراقبت ویژه و اورژانس بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه در شناسایی به موقع موارد مرگ مغزی عنوان کرد.
رییس واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه در ادامه به عدد )PMP per million pobulation ) اشاره کرد که نشان دهنده آمار اهدای عضو در یک میلیون نفر جمعیت است و این عدد در سال ۱۳۹۹ در کل کشور ۷.۸ بوده است .
به گفته وی ۵/۵ میلیون نفر از جمعیت استان تهران تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی هستند و براساس آمار عدد PMP در حوزه تحت پوشش این دانشگاه ۱۴.۷ است که از میزان کشوری بالاتر است.
دکتر مخبر با اشاره به تاثیر پاندمی کرونا بر اهدای عضو گفت: آمار اهدای عضو در ایران در پاندمی بیماری کووید۱۹مانند همه جای دنیا افت داشت در حالی که این آمار قبل از این پاندمی در ایران تقریبا دو برابر آمار فعلی بود.
وی انتخاب مورد مناسب مرگ مغزی که درگیر ویروس کرونا نباشد و همچنین ارگان قابل اهدا داشته باشد را در پاندمی کرونا نیازمند به همکاری بیشتر بیمارستانها دانست.
رییس واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری فعالتر شدن رابطان پیوند در زمینه اطلاع رسانیها، توجه به ویزیت بیماران، حفظ و سالم نگه داشتن اعضای پیوندی، هماهنگی و برخورد صحیح و آگاهانه با خانواده افراد مرگ مغزی را از جمله اقدامات مهمی برشمرد که باید در این راستا انجام شود.
انتهای پیام/
کدخبرنگار: ۷۷۰۰ س.ع