۲۰ نکته کلیدی تغذیه در زمان ابتلا به کرونا
۱- مصرف آب را فراموش نکنید حتما روزی ۶ لیوان آب را مصرف کنید.
۲- مصرف غذاهای سرخ شده مثل انواع کوکو، کتلت، خورشت ها، کباب کوبیده و … ممنوع است.
۳ فقط غذاهای آبپزشده در این دوران مصرف کنید.
۴- دریافت غذاهای پروتئینی مثل حبوبات، تخم مرغ، انواع گوشت و کره بادام زمینی بدون شکر را افزایش دهید.
۵-هر روز یک عدد تخم مرغ آبپزشده که کاملا پخت شده است مصرف کنید.
۶- مصرف شکر و قند را محدود کنید.
۷- غذاهای کنسروی، گوشت های فرآوری شده و فست فود ها ممنوع است.
۸-مصرف میوه و سبزیجات را در طول روز فراموش نکنید.
۹- مواد غذایی صنعتی حاوی شکر مثل بیسکویت، کیک، مربا،نوشابه، ماءالشعیر و آبمیوه ها ی صنعتی ، انواع شیرینی و آبنبات و شکلات ممنوع است.
۱۰- لبنیات مثل ماست پروبیوتیک هر روز در کنار وعده های غذایی مصرف کنید.
۱۱- موادغذایی محرک ) مانند برخی ادویه های تند ( را در غذاهای خود مثل فلفل حذف کنید.
۱۲- صبحانه متنوع شامل عسل، عدسی، فرنی، تخم مرغ، پنیر و گردو و ارده مصرف کنید.
۱۳- دانه های آجیلی مثل بادام درختی، فندق ، پسته و گردو و کنجد را می توانید هر روز به صورت آسیاب شده در ماست ، سوپ و فرنی ریخته و مصرف کنید.
۱۴- مکمل های ویتامین D ، ویتامین C و روی را در این دوران فراموش نکنید. هفته ای یک مکمل ویتامین D ۵۰ هزار واحدی از زمان شروع علائم تا یک ماه بعد ازاتمام علائم، مکمل روی ۷۵ تا ۱۰۰ میلی گرم و مکمل ویتامین C با دوز ۱۰۰۰ میلی گرم به صورت روزانه تا دو هفته بعد از اتمام علائم مصرف شود.
۱۵- از پودر جوانه ها مثل جوانه گندم، ماش، عدس و … در سوپ ، آش و ماست به صورت روزانه مصرف کنید.
۱۶- از مصرف غذاهای دیر هضم حاوی پنیر پیتزا، ماکارونی و قارچ خودداری کنید.
۱۷- در صورت اسهال مصرف مکمل ویتامین C تا برطرف شدن این مشکل ممنوع است. در صورت اسهال از کته هویج با کمی روغن و نمک به اندازه به همراه ماست پروبیوتیک مصرف کنید.
۱۸-از میوه های حاوی ویتامین A مثل موز، انبه ، طالبی و سبزیجاتی همچون هویج مصرف کنید.
۱۹- درکنار غذاهای خود از لیمو ترش استفاده کنید.
۲۰-مصرف قهوه، چای غلیظ، نسکافه و یا شکلات تلخ ممنوع است.
منبع : دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی