عمومی | دانشگاه علوم پزشکی قزوین

فرهنگ سلامت

با رعایت نکات بهداشتی، می توان تا حدود زیادی از شیوع ویروس کرونا در رستوران ها جلوگیری کرد

مهندس فاطمه امامی، کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین گفت: هیچ مدرکی مبنی بر انتقال ویروس ایجاد کننده COVID-۱۹ از طریق غذا، میوه ها و سبزیجات تازه وجود ندارد و با رعایت نکات بهداشتی می توان تا حدود زیادی از شیوع ویروس کرونا در رستوران ها و مراکز عرضه مواد غذایی جلوگیری کرد .

مهندس امامی گفت:  متصدیان عرضه مواد غذایی باید هنگام ورود مهمانان، پاکسازی دست، و رعایت فاصله فیریکی حداقل یک متر را یادآوری کنند و زمانی که این فاصله را نتوان تضمین کرد، استفاده از ماسک توسط کارکنان و مهمانان توصیه می شود. وی افزود که منوهای رستوران باید قابل نظافت باشد و مرتب ضدعفونی شوند و همراه منو، محلول ضدعفونی دست، به مهمان داده شود تا در صورت تمایل دست خود را ضدعفونی کند .

این کارشناس بیان کرد: حضور در بوفه های غذایی به دلیل خطر تماس فیزیکی نزدیک با دیگران، وسایل پذیرایی مشترک و تماس چند فرد با سطوح بوفه، توصیه نمی شود؛ بهتر است در فضاهای ناهارخوری در متراژ ۱۰ مترمربع، حداکثر ۴ فرد حضور داشته باشند و فاصله پشت یک صندلی تا پشت صندلی دیگر، حداقل یک متر باشد. وی ادامه داد که مهمان هایی که رو به روی هم هستند نیز باید در این فاصله قرار گیرند.

مهمترین عامل برای مهار شیوع کرونا ماسک و رعایت فاصله فیزیکی است

کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان قزوین تصریح کرد: بیماری کووید ۱۹، در درجه اول از طریق قطرات و تماس نزدیک با افراد آلوده منتقل می شود و اقدامات کنترلی برای پیشگیری، به ویژه شستن مرتب دست ها، استفاده از ماسک و رعایت فاصله فیزیکی برای مهار بیشتر شیوع کرونا موثر است.

مهندس امامی توصیه کرد که پس از مبادله وسایل، مانند: پول یا کارت اعتباری، قبل از رفتن به سالن های غذاخوری، رستوران ها یا کافه ها ، به دنبال ایستگاه های ضدعفونی کننده دست باشید و از آن ها استفاده کنید. از بغل کردن و بوسیدن دیگران یا دست دادن با آنان خودداری کنید و  اگر نمی توانید فاصله را تضمین کنید، ماسک بزنید.

وی با گفتن اینکه از قندان و نمکدان به صورت مشترک استفاده نشود و در صورت استفاده از سالاد و سبزی خوردن از بسته بندی دارای مجوز استفاده شود و در صورت استفاده از سالاد بار، ضمن رعایت سالم سازی، ظروف سالاد بار از پوشش مناسب برخوردار باشد ؛ گفت: از آنجایی که ویروس کرونا به گرما حساس است و در دمای ۷۰ درجه سلسیوس و طی فرآیند پخت از بین می رود، بنابر این، به عنوان یک قانون کلی توصیه می‌شود که از مصرف فرآورده‌های حیوانی خام یا نیم‌پز اجتناب شود. مهندس امامی اضافه کرد که گوشت خام، شیر خام، یا اعضای خام حیوانات، باید با احتیاط حمل شده تا از آلودگی سایر مواد غذایی جلوگیری شود .