حضور ۴۷۶ دانشجو در مدرسه تابستانی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود
پنجمین دوره مدرسه تابستانی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود به همت کمیته تحقیقات دانشجویی این دانشگاه از یکم تا دهم شهریور به صورت مجازی در حال برگزاری است. این مدرسه امسال در سطح کشوری برنامه ریزی شد و هم اکنون نیز شاهد حضور حدود ۵۰۰ استاد برجسته و دانشجوی علاقهمند به حوزه تحقیق و پژوهش است.
دکتر مرضیه روحانی سرپرست کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در گفتوگو با مفدا شاهرود از برگزاری این رویداد در سه سطح مقدماتی، پیشرفته و فناورانه خبر داد و افزود: در سطح مقدماتی یا پروپوزال نویسی دانشجویان طبق عناوینی که به آن ها داده میشود در گروههای پنج نفره همراه با یک لیدر به پیش میروند تا در نهایت یک پروپوزال را به ثبت برسانند.
وی دریافت نمره لازم در آزمون ورودی و سنجش مهارت پروپوزال نویسی را شرط ورود دانشجویان به سطح پیشرفته عنوان و ابراز کرد: در این سطح نیز تعدادی عنوان به همراه اطلاعات در اختیار دانشجویان قرار میگیرد تا با استفاده از آنها بتوانند تا پایان دوره یک مقاله بنویسند و در نهایت به بهترین مقاله هم جایزهای تعلق میگیرد.
سرپرست کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود درباره سطح فناورانه نیز یادآور شد: این سطح با ایده پردازی آغاز میشود و با یادگیری چگونگی ثبت اختراع توسط دانشجو به پایان میرسد.
همچنین روحانی با اشاره به نامنویسی ۴۷۶ دانشجو در این رویداد پژوهشی اظهار داشت: از این تعداد ۲۴۸ نفر در بخش مقدماتی، ۱۶۸ نفر در بخش پیشرفته و ۶۰ نفر در بخش فناورانه حضور دارند.
وی با بیان اینکه شرکت کنندگان این دوره را دانشجویان رشتههای مختلف در مقاطع گوناگون از حدود ۴۰ دانشگاه از سراسر کشور تشکیل میدهند، تصریح کرد: تلاش برگزارکنندگان بر این بود که از بهترین اساتید برای آموزش دعوت شود و کارگاهها هم به گونهای برنامه ریزی شد تا دانشجویان بتوانند به صورت کاربردی آموزشها را در بستر پژوهش پیاده کنند.
سرپرست کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در بخش دیگر صحبتهای خود تحقیق را یک مجاهدت علمی مستمر برشمرد و گفت: عظمت دانش نه در یادگیری بلکه در پژوهش است بنابراین در محورهای یاد شده با دانشجویان را همراهی میکنیم تا آنها را به اهداف پژوهشی که در سر دارند نزدیک کنیم.
روحانی ادامه داد: این دوره ۱۰ روزه به صورت رایگان برگزار میشود چرا که پژوهش را هزینه نمیدانیم و معتقدیم این اصل مهم یک نوع سرمایه است.
گفتنی است
پیش از آغاز مدرسه تابستانی نخستین قسمت پادکست " کافه پژوهش " نیز به همت کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود تولید و منتشر شد. در این پادکست غزاله یاوری دبیر کمیته تحقیقات دانشکده پزشکی به همراه هانی عزیزی کیا با نگاهی به اهداف پژوهش به معرفی برنامههای این کمیته نیز پرداختند.
علاوه بر مدرسه تابستانی، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در دوران پاندمی کرونا "کارگاه پروپوزال نویسی آفلاین"،" کارگاههای مقاله نویسی آنلاین " ، " مدرسه پاییزه پروپوزال نویسی " ، " کارگاههای نگارش آکادمیک در سطح مقدماتی و پیشرفته" و " کارگاه RCT " را هم برگزار کرده است.
دانشجویان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره برنامههای کمیته تحقیقات دانشجویی میتوانند به کانال این کمیته به نشانی MARKAZEPAJOHESH مراجعه کنند.