کارشناس تغذیه بیمارستان سوانح سوختگی گناوه؛ بهترین راه تقویت وضعیت سیستم ایمنی بدن، تامین نیازها از طریق تغذیه مناسب است
فاطمه طاهری در مصاحبه با روابط عمومی بیمارستان سوانح و سوختگی اظهار داشت: مطابق آخرین مقالات منتشر شده جهت بیماران کووید ۱۹ بهترین رژیم غذایی، رژیم غذایی نرم، پرپروتئین و پرکالری است و در صورت استفاده از رژیمهای غذایی، مایعات صاف و کامل پیشنهاد میشود.
وی تصریح کرد: پس از حداکثر ۲ روز، رژیم غذایی بیمار به رژیم نرم تغییر یابد و قوام غذای دریافتی بر حسب تحمل بیمار به تدریج سفتتر شود.
طاهری افزود: برای بیماران کرونایی بستری در آی.سی.یو بهطورکلی اولویت با روش تغذیه از راه دهان است، بیماران بستری باید با غذاهای کم حجم ولی پرکالری و ترجیحاً به شکل مایع یا نیمه جامد، تغذیه شوند و در صورت بیاشتهایی شدید، از پودرهای پروتئینی و مکملهای تغذیهای مناسب استفاده میگردد، رژیم غذایی این بیماران باید شامل مایعات، پروتئین کافی و همه گروههای غذایی سالم به میزان نیاز و متنوع باشد.
وی بیان کرد: یکی از اهداف مهم تغذیه درمانی، حفظ وزن فعلی مبتلایان به کرونا است و اگر کاهش وزنی ایجاد شود نباید این کاهش بیشتر از ۱۰ درصد وزن اولیه باشد.
طاهری افزود: بسیاری از بیماران کرونایی بستری در بیمارستان به دلیل استرس و عفونت ناشی از بیماری، مشکلاتی مانند قند خون بالا و دیابت را تجربه میکنند که این مشکل در بیماران سوختگی کووید مثبت بیشتر بوده و در روند بهبودی بیماران تاثیرات منفی دارد؛ بنابراین مشاوره تغذیه و رعایت توصیههای تغذیهای برای کنترل قند خون ضروری است.
وی تصریح کرد: در بیماران سوختگی کووید مثبت، هم به دلیل شرایط سوختگی و هم عفونت ویروسی نیاز به تامین پروتئین باکیفیت بسیار افزایش مییابد که این پروتئین اضافه را از طریق مکملهای پروتئینی مانند ساشههای پیورپروتئین و هیلاژن موجود در بیمارستان، برای این بیماران فراهم میکنیم و به دنبال آن تامین مایعات فراوان، به دلیل مصرف پروتئین بیشتر و آنتیبیوتیکها مورد توجه است.
کارشناس تغذیه بیمارستان سوانح و سوختگی گناوه تاکید کرد: برای بیماران مبتلا به کرونا که ترخیص میشوند، آموزشها و توصیههای تغذیهای لازم برای دوران نقاهت داده میشود.
وی تصریح کرد: از جمله نکاتی که این افراد در دوران نقاهت بعد از کرونا لازم است در دستور کار خود قرار دهند استفاده کافی از مایعات مانند آبمیوههای تازه طبیعی، چای کمرنگ و انواع مایعات گرم دیگر مثل شیر کمچرب، انواع سوپ و... است، همچنین پرهیز از غذاهای سنگین مانند آش، ماکارونی، سوسیس، فست فودها، غذاهای پرچرب و سرخ شده توصیه میشود.
انتهای پیام/ ا.ش ۴۰۶۰