عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

کارشناس تغذیه بیمارستان سوانح سوختگی گناوه؛ بهترین راه تقویت وضعیت سیستم ایمنی بدن، تامین نیازها از طریق تغذیه مناسب است

فاطمه طاهری در مصاحبه با روابط عمومی بیمارستان سوانح و سوختگی اظهار داشت: مطابق آخرین مقالات منتشر شده جهت بیماران کووید ۱۹ بهترین رژیم غذایی، رژیم غذایی نرم، پرپروتئین و پرکالری است و در صورت استفاده از رژیم‌های غذایی، مایعات صاف و کامل پیشنهاد می‌شود.
وی تصریح کرد: پس از حداکثر ۲ روز، رژیم غذایی بیمار به رژیم نرم تغییر یابد و قوام غذای دریافتی بر حسب تحمل بیمار به تدریج سفت‌تر شود.
طاهری افزود: برای بیماران کرونایی بستری در آی.سی.یو به‌طورکلی اولویت با روش تغذیه از راه دهان است، بیماران بستری باید با غذاهای کم حجم ولی پرکالری و ترجیحاً به شکل مایع یا نیمه جامد، تغذیه شوند و در صورت بی‌اشتهایی شدید، از پودرهای پروتئینی و مکمل‌های تغذیه‌ای مناسب استفاده می‌گردد، رژیم غذایی این بیماران باید شامل مایعات، پروتئین کافی و همه گروه‌های غذایی سالم به میزان نیاز و متنوع باشد.
وی بیان کرد: یکی از اهداف مهم تغذیه درمانی، حفظ وزن فعلی مبتلایان به کرونا است و اگر کاهش وزنی ایجاد شود نباید این کاهش بیش‌تر از ۱۰ درصد وزن اولیه باشد.
طاهری افزود: بسیاری از بیماران کرونایی بستری در بیمارستان به دلیل استرس و عفونت ناشی از بیماری، مشکلاتی مانند قند خون بالا و دیابت را تجربه می‌کنند که این مشکل در بیماران سوختگی کووید مثبت بیشتر بوده و در روند بهبودی بیماران تاثیرات منفی دارد؛ بنابراین مشاوره تغذیه و رعایت توصیه‌های تغذیه‌ای برای کنترل قند خون ضروری است.
وی تصریح کرد: در بیماران سوختگی کووید مثبت، هم به دلیل شرایط سوختگی و هم عفونت ویروسی نیاز به تامین پروتئین باکیفیت بسیار افزایش می‌یابد که این پروتئین اضافه را از طریق مکمل‌های پروتئینی مانند ساشه‌های پیورپروتئین و هیلاژن موجود در بیمارستان، برای این بیماران فراهم می‌کنیم و به دنبال آن تامین مایعات فراوان، به دلیل مصرف پروتئین بیشتر و آنتی‌بیوتیک‌ها مورد توجه است.
کارشناس تغذیه بیمارستان سوانح و سوختگی گناوه تاکید کرد: برای بیماران مبتلا به کرونا که ترخیص می‌شوند، آموزش‌ها و توصیه‌های تغذیه‌ای لازم برای دوران نقاهت داده می‌شود.
وی تصریح کرد: از جمله نکاتی که این افراد در دوران نقاهت بعد از کرونا لازم است در دستور کار خود قرار دهند استفاده کافی از مایعات مانند آب‌میوه‌های تازه طبیعی، چای کم‌رنگ و انواع مایعات گرم دیگر مثل شیر کم‌چرب، انواع سوپ و... است، همچنین پرهیز از غذاهای سنگین مانند آش، ماکارونی، سوسیس، فست فودها، غذاهای پرچرب و سرخ شده توصیه می‌شود.
انتهای پیام/ ا.ش ۴۰۶۰