عمومی | دانشگاه علوم پزشکی گیلان

تداوم همکاری جمعیت هلال‌احمر گیلان با مدافعان سلامت در پیک پنجم کرونا

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا) ؛ صبح امروز نشست مسوولان جمعیت هلال‌احمر گیلان به‌منظور مساعدت همه‌جانبه با مدافعان سلامت جهت کنترل و مدیریت بیماری کرونا در پیک پنجم با دکتر ارسلان سالاری- رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان و جمعی از معاونان دانشگاه در سالن اجلاس حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد.

دکتر ارسلان سالاری - رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این نشست  با اشاره به افزایش قابل‌توجه بیماری کرونا در استان، اظهار کرد: پیک پنجم به‌مراتب گستردگی بیشتری نسبت به پیک نخست دارد به‌گونه‌ای که در حال حاضر ظرفیت تخت‌های درمانی استان تکمیل است.

وی با اشاره به تجهیز و توسعه همه‌جانبه ظرفیت‌های بهداشتی و درمانی در گیلان در طی دو سال اخیر، افزود: علیرغم افزایش همه‌جانبه فضای فیزیکی ، تخت درمانی، اکسیژن ساز و سایر ملزومات همچنان با مشکل مواجه هستیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه با اشاره به عزم همه‌جانبه و همکاری مضاعف آحاد جامعه در پیک نخست شیوع کرونا (اسفند ۹۸)، تصریح کرد : در پیک نخست شیوع بیماری ، همه دستگاه‌های اجرایی، مردم و خیران پای‌کار بودند اما اکنون این همراهی‌ها کمرنگ شده و درعین‌حال کادر درمان نیز به‌شدت خسته و مردم نیز از وضعیت کنونی بسیار نگران و مضطر هستند.

دکتر سالاری با اشاره به استعداد و توان موجود هلال‌احمر در گیلان، خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی که وضعیت کاملاً بحرانی است لازم است، هلال‌احمر با توانی بیش از پیش به کمک کادر بهداشت و درمان گیلان بیاید.

وی همچنین به راه‌های مساعدت نیروهای داوطلب هلال‌احمر با کادر درمان اشاره کرد و گفت: وجود نیروهای خبره داوطلب جهت آموزش و ایجاد آرامش در بیمارستان‌ها یکی از راهکارهایی است که جمعیت هلال‌احمر می‌تواند در راستای کاهش بار و فشار روانی در مراکز درمانی استان ایجاد کند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به استعداد هلال‌احمر در تامین و نظم‌بخشی محیط بیمارستانی، اظهار کرد : با توجه به پیک مراجعات بیماران و همراهان به مراکز درمانی و سرپایی، حضور نیروهای داوطلب در ورودی بخش‌ها جهت ارایه مشاوره و راهنمایی ازجمله اورژانس‌ها می‌تواند بسیار کمک‌کننده و موثر باشد.

دکتر سالاری در ادامه  ضمن اشاره به  امکانات و تجهیزات هلال‌احمر گیلان ، افزود: تخت درمانی، تجهیزات و هر امکاناتی که در هلال‌احمر گیلان وجود دارد می‌تواند به‌صورت موقت در اختیار بخش‌ درمانی استان جهت ارایه خدمت به بیماران کرونایی به کار گرفته شود.

وی همچنین به سرمایه اعتماد مردمی در هلال‌احمر اشاره کرد و گفت: هلال‌احمر می‌تواند همچون حوادث غیرمترقبه‌ همچون سیل و زلزله، کمک‌های مردمی را جمع‌آوری و جهت تهیه اقلام بهداشتی و درمانی اقدام نماید.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنین بر لزوم استفاده از نیروهای داوطلب جهت نظم‌بخشی به محیط تزریق واکسیناسیون، آموزش و ایجاد آرامش در بین بیماران و همراهان آنها در مراکز بهداشتی و درمانی تاکید کرد.

مهندس سیاوش غلامی - مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر گیلان نیز در این نشست با تقدیر از زحمات مدافعان سلامت، اظهار کرد: کرونا بر روی ماموریت‌های هلال‌احمر نیز سایه انداخته است.

وی با اشاره به برخی از اقدامات جمعیت هلال‌احمر گیلان در طول بحران کرونا، افزود: جمعیت هلال‌احمر گیلان در بخش ناظران سلامت، شناسایی و ارجاع بیماران مبتلا به کرونا (غربالگری) و سایر بخش‌ها در ارتباط تنگاتنگ با بهداشت و درمان است و هم‌اکنون روزانه ۳۰۰ نفر داوطلبانه در مدیریت بیماری کرونا با ما همکاری می‌کنند.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر گیلان از آمادگی کامل این جمعیت جهت هرگونه خدمت به مردم در بحران کرونا خبر داد و گفت: فضاهای هلال‌احمر ازجمله سالن‌های آمفی‌تئاتر و سوله‌ها جهت واکسیناسیون و تبدیل به بخش‌های درمانی، چادرهای با ظرفیت بالای امداد و نجات جهت دایر کردن بیمارستان‌ها و مراکز سرپایی، دستگاه‌های اکسیژن و اکسیژن ساز جهت استفاده بیماران کرونایی و همچنین داروخانه هلال‌احمر نیز جهت توزیع داروهای های کرونا در اختیار بخش بهداشت و درمان قرار خواهد گرفت.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین امیر چهری - مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در جمعیت هلال‌احمر گیلان نیز در این نشست با بیان اینکه جمعیت هلال‌احمر یک مرکز مردم‌نهاد است، اظهار کرد: با آموزش‌هایی که داوطلبان جمعیت هلال احمر دیده‌اند در سطح ارایه خدمات پیش بیمارستانی و کمک پرستاری است و می‌تواند در بحران کرونا کمک‌کار مدافعان سلامت باشند.

وی همچنین بر لزوم راه‌اندازی پویش نذر کپسول اکسیژن خبر داد و گفت: با توجه به نیاز حیاتی بیماران کرونایی به اکسیژن، راه‌اندازی این پویش می‌تواند در جلب مشارکت‌های مردمی و خیران مثمر ثمر واقع شود.

مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در جمعیت هلال‌احمر گیلان با بیان اینکه آموزش مستمر می‌تواند از شیوع بیماری کرونا بکاهد، یادآور شد : آموزش مستمر توسط داوطلبان (با توجه به آموزش‌هایی که قبلاً دوره‌های مهارتی آن را طی کرده‌اند)  و همچنین با توسعه خانه‌های هلال طی سال‌های اخیر ممکن است و می‌تواند موثر واقع شود.