عمومی | پژوهشگاه فضایی ایران

عکس‌های جذاب تلسکوپ هابل از فاصله چهارهزار سال نوری منتشر شد + فیلم

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، بخشی از فضا با فاصله چهارهزار سال نوری از زمین با ستاره‌های کوچکی پر شده که می‌توان آنها را با عکس‌های جدید تلسکوپ هابل مشاهده کرد.

براساس گزارش وبسایت «مشبل»، تلسکوپ هابل به مناسبت جشن ۲۸ سالگی خود دو عکس جدید و جذاب از سحابی مرداب را منتشر کرد. این سحابی بخشی از فضا است که مملو از گاز و گرد و غبار است.

در مرکز این عکس ستاره‌ای واقع شده که «هرشل ۳۶» نام دارد و تقریبا ۲۰۰ بار روشن‌تر و ۳۲ بار سنگین‌تر از خورشید بوده که دمای آن ۴۰ هزار درجه کلوین اندازه‌گیری شده است.

در حال حاضر هرشل ۳۶ بسیار فعال است زیرا طبق استانداردهای ستاره‌ای با یک میلیون سال سن جزو جوان‌ترین ستاره‌ها به حساب می‌آید.

این دو عکس چشم‌اندازهای متفاوتی از این سحابی را نمایان می‌کند.

عکسی که با نور مرئی گرفته شده نورهای قرمز، سبز و بنفش را در برابر سیاهی فضا نشان می‌دهد و عکس دیگر که با مادون قرمز گرفته شده با کنار زدن گاز‌ها، گرد و غبارهای فضا و ستاره‌های میان آن را آشکار می‌سازد.

ناسا در این خصوص اعلام کرده که مشاهده کیهان از طریق مادون قرمز به ستاره‌شناسان این امکان را می‌دهد تا با نفوذ در ابرهای وسیع گازی و گرد و غبار اجرام پنهان شده را کشف کنند.

براساس این گزارش، تلسکوپ فضایی هابل در سال ۱۹۹۰ به فضا پرتاب شد و مهندسان معتقدند که این تلسکوپ تا اوایل سال ۲۰۲۰ زندگی خود را در فضا به پایان می‌رساند.

لینک دانلود