علوم پایه | دانشگاه ارومیه

دانشگاه ارومیه؛ هرهفته یک فناوری، این هفته : آنزیم DNA پلیمراز Pfu

مدیریت فناوری و ارتباط با جامعه دانشگاه ارومیه در نظر دارد نسبت به معرفی فناوری‌های تولید شده در این دانشگاه اقدام نماید. در این راستا و در قالب برنامه «دانشگاه ارومیه؛ هر هفته یک فناوری» به صورت هفتگی، فناوری‌های تولید شده توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه ارومیه معرفی خواهد شد. اجرای این برنامه قدمی موثر در شناساندن فناوری‌های تولید شده توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه ارومیه و کمک به بازاریابی و فروش محصولات فناورانه دانشگاه خواهد بود.

هفته سوم

عنوان فناوری آنزیم DNA پلیمراز Pfu معرفی تیم طراحی و توسعه محصول

دکتر مهدی ایمانی دانشیار بخش بیوشیمی گروه علوم پایه دامپزشکی با زمینه تحقیقاتی مهندسی پروتیئن و آنزیم با همکاری دکتر حسین زارعی با تخصص بیوتکنولوژی پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و دکتر حامد شیخ­علیشاهی از دانشگاه تورنتو

دکتر مهدی ایمانی دانشیار بخش بیوشیمی گروه علوم پایه دامپزشکی

معرفی فناوری یا محصول

آنزیم­ Pfu، DNA پلیمرازی هستند که باعث تکثیر DNA در واکنش زنجیره­ای پلیمراز (PCR) می­شوند. این آنزیم­ به حرارت بسیار مقاوم هست و کاربرد وسیعی در تکثیر آزمایشگاهی DNA دارند. به طور کلی در تمامی آزمایشگاهای تحقیقاتی و تشخیصی که در آنها PCR انجام می­شود این آنزیم از اجزای جدایی ناپذیر واکنش می­باشد. در مقایسه با سایر آنزیم­های مورد استفاده در PCR، Pfu دارای فعالیت تصحیح خطای بالاتری می­باشد.

ویژگی‌ها و مزایای رقابتی محصول

آنزیم Pfu تولید شده، نوترکیب و مهندسی شده می­باشد که نسبت به آنزیم­های تجاری موجود یک قطعه اضافی پروتئینی به منظور افزایش پیش­روندگی آنزیم روی DNA دارد.

موارد کاربرد

در مراکز پژوهشی و درمانی که واکنش PCR انجام می­شود آنزیم فوق از اجزای پرمصرف می­باشد.

تصاویر محصول