ترکیبات بایواکتیو و پروبیوتیک ها پرتوی امیدبخش در مدیریت ویروس کووید- ۱۹ را نشان می دهد
عطیه رزازی، کارشناس ارشد تغذیه و رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: با توجه به تداوم شیوع بیماری کووید -۱۹، بررسی و رصد مقالات مرتبط با کووید- ۱۹ و مطالعات متعدد، ترکیبات بایواکتیو و پروبیوتیکها، پرتو امیدبخش در مدیریت ویروس کووید- ۱۹ را نشان می دهد.
وی اظهار کرد که ترکیبات بایواکتیو، ترکیبات طبیعی در گیاهان و غذاها، مانند: سبزیجات، میوه جات، حبوبات، آجیل و روغنهای گیاهی هستند و برخی از این ترکیبات، دارای خواص آنتیاکسیدان، ضد التهابی، ضدمیکروب و ضد ویروسی هستند که می توان، کاروتنها و فلاونوییدها (سبزیجات زرد و قرمز)، کورکومین (زردچوبه)،کتچین (چای سبز)، زنجبیل، آلیسین ( سیر) را نام برد.
این کارشناس ارشد تغذیه گفت: ترکیبات بایو اکتیو، مهارکننده پروتئین M ویروس SARS-Co و پروبیوتیک ها و ویتامینهای A,D,C موجب تنظیم و تقویت ایمنی ذاتی و اکتسابی در برابر عفونتهای ویروسی هستند و می تواند برای درمان عفونتهای حاد تنفسی ویروسی مورد استفاده قرار گیرد که پرتوی امیدبخش در مدیریت کووید- ۱۹ است.
رزازی تاکید کرد که با توجه به این مطالعات، ضروری است یک بازنگری جدی در نحوه تغذیه صحیح و رژیم درمانی در این بیماری صورت گیرد.