کووید۱۹ چه خطراتی برای افراد مبتلا به دیابت ایجاد می کند؟ چگونه می توانید در طی بیماری همه گیر، ایمن و سالم بمانید؟
این خبر، متن مکالمه دکتر جویکا روگلیچ(Dr.Gojka Roglic) مسوول فنی برنامه دیابت سازمان بهداشت جهانی در برنامه علم در ۵ سازمان جهانی بهداشت می باشد که در خصوص کووید۱۹ نوع دلتا صحبت می کند.
برنامه علم در ۵ شامل مکالمات متخصصین سازمان جهانی بهداشت در خصوص کووید ۱۹است.
به گزارش وب دا فسا؛ متن مکالمه:
دیابت در ۳۰ سال گذشته به طور فزاینده ای شایع بوده است و هم اکنون طبق پیش بینی ها بیش از ۴۰۰ میلیون نفر مبتلا به دیابت در جهان زندگی می کنند که متاسفانه، حدود نیمی از آنها نمی دانند که دیابت دارند.
مبتلایانی هم که دیابت آنها تشخیص داده می شود، بسیاری از آنها به داروها و خدمات بهداشتی مورد نیاز دسترسی ندارند.
همه گیری کووید۱۹ نشان داده است که مبتلایان به دیابت از نظر میزان ابتلا به بیماری شدید کرونا و مرگ بر اثر آن نسبت به افرادی که دیابت ندارند، در معرض خطر بیشتری هستند.
دیابت نوع ۲ بسیار شایع است و خطر ابتلا به بیماری شدید کووید۱۹ و مرگ بر اثر آن در دیابت نوع ۱ بیشتر می باشد.
چگونه افراد دیابتی می توانند در طی همه گیری، سلامتی خود را حفظ کنند؟
همه گیری و اقدامات موجود در آن برای افراد دیابتی کاملاً چالش برانگیز است.
سنگ بنای اصلی در درمان، فعالیت بدنی و رژیم غذایی سالم است و ممکن است در شرایط همه گیر امکان پذیر نباشد.
افراد مبتلا به دیابت باید در مورد چگونگی مدیریت ادامه فعالیت های بدنی توصیه شده و رژیم غذایی سالم در محدودیت های ناشی از همه گیری خلاق باشند.
همچنین، سیستم بهداشتی باید اطمینان حاصل کند که این افراد به طور منظم داروهای خود را دریافت می کنند.
چگونه افراد دیابتی می توانند از ابتلا به کرونا در امان بمانند؟
با توجه به اینکه افراد دیابتی بعنوان یک گروه آسیب پذیر، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید کرونا و حتی مرگ هستند، اقدامات لازم برای مهار بیماری همه گیر و محافظت فردی را توصیه می کنیم مانند: شستن صحیح دست ها، استفاده صحیح از ماسک، تهویه مناسب در محیط های بسته، حفظ فاصله فیزیکی ایمن، عدم حضور در تجمعات و فضاهای بسته و ...
واکسیناسیون افراد دیابتی به عنوان یکی از گروه های اولویت دار توصیه می شود و ثابت شده است که ایمن و موثر است.
تا دفعه بعد ایمن بمانید ، سالم بمانید و به علم پایبند باشید.
منبع: سایت سازمان بهداشت جهانی
ترجمه: زارعیان - کارشناس روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی فسا