عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

تهیه جیره‌های غذایی اقتصادی با حداقل ذرت و کنجاله سویا در تغذیه مرغ گوشتی توسط محقق بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل بر اساس تحقیقات انجام شده توسط دکتر محمود صحرائی و همکاران در بخش تحقیقات علوم دامی مرکز، به طور معمول در حدود ۹۰ درصد مواد خوراکی جیره طیور را دانه ذرت و کنجاله سویا تشکیل می‌دهد که بخش اعظم آن‌ها وارداتی است فلذا برای دستیابی به تولید مطلوب و اقتصادی و تامین مواد خوراکی و بویژه منابع پروتئین و انرژی ارزان قیمت و متناسب با احتیاجات جوجه‌های گوشتی بایستی از منابع خوراکی جدید و غیرمعمول داخلی از قبیل بقایای بوجاری گندم و کنجاله کلزا در جهت جایگزین کردن ذرت و کنجاله سویا در تغذیه جوجه‌های گوشتی استفاده گردد.

دکتر محمود صحرایی رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز گفت: با توجه به اینکه میزان بالایی از ضایعات بوجاری درجه یک گندم در کشور تولید می‌شود و دسترسی آسانی به کنجاله کلزا وجود دارد و قیمت آن‌ها در مقایسه با دانه ذرت و کنجاله سویا ارزان‌تر است، ا ز نظر اقتصادی، جایگزینی ذرت و کنجاله سویای جیره غذایی جوجه‌های گوشتی به میزان ۵۰ درصد وزنی با بقایای بوجاری درجه یک گندم و کنجاله کلزا به همراه ۵۰۰ گرم مولتی آنزیم در تن جیره در تغذیه جوجه‌های گوشتی می‌تواند ضمن کاهش قیمت تمام شده هر کیلوگرم جیره غذایی به میزان ۱۵۰ تومان، بهبود ضریب تبدیل غذایی و کاهش قیمت تمام شده هر کیلوگرم گوشت مرغ را در واحدهای صنعتی پرورش جوجه‌های گوشتی به دنبال داشته باشد .