پایش عوامل خسارتزای گیاهی توسط محققان بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در مزارع پارسآباد مغان
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل اکیپ بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز جهت پایش عوامل خسارتزای گیاهی از محصولات مختلف کشت شده در منطقه مغان از تاریخ ۱۲ لغایت ۱۶ تیرماه سال جاری بازدید به عمل آوردند.
دکتر پرویز شریفی زیوه رئیس بخش تحقیقات گیاهپزشکی در ارتباط با پایش محصولات کشاورزی گفت: پایش عوامل خسارتزای گیاهی زیربنای مدیریت آفات است و بایستی کشاورزان به این مهم توجه نمایند و هر سال اکیپ پایش بخش تحقیقات گیاهپزشکی به همراه کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی مزارع را رصد مینمایند.
در طی بازدیدهای میدانی از محصولات مختلف کشت شده در منطقه مغان در طی هفته گذشته، شروع فعالیت سنک پنبه در مزارع پنبه مشاهده گردید. همچنین فعالیت آفات شب پره مینوز در گوجهفرنگی، سرخرطومی در چغندرقند، کرم غوزه در پنبه و گوجهفرنگی، شته در پنبه، کرم برگخوار در سویا، بادام زمینی، پنبه و کنجد و کرم ساقه خوار در ذرت مشاهده گردید.
در این ارتباط کشاورزان منطقه کارایی پایین آفتکشهای مورد استفاده در منطقه را مطرح نمودند. در این راستا بایستی به این نکته توجه نمود که اصل مهم در کنترل و مدیریت آفات پایش آنها است و در صورت انجام عملیات بهموقع پایش علاوه بر شناسایی پیک پرواز آفات و سمپاشی بهموقع، از سمپاشیهای مکرر بعدی که در ادامه بحث مقاومت آفات به آفتکشها را در پی خواهد داشت، جلوگیری به عمل میآید.
همچنین در ارتباط با موضوع مطرح شده، جلسهای با حضور مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان پارسآباد مغان و کارشناسان خدمات کشاورزی منطقه و محققان مرکز تحقیقات برگزار و مقرر گردید تا پروژهای در ارتباط با کارایی حشرهکشها (بنا به درخواست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان) در منطقه مغان تهیه و اجرا گردد.
کرم غوزه پنبه
شروع فعالیت سنک پنبه
خسارت آفت برگخوار در بادام زمینی
بازدید از مزارع پنبه شهرستان پارسآباد مغان