عمومی | دانشگاه محقق اردبیلی

ثبت اختراع سه محصول توسط واحد فناور مستقر در مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناوری دانشگاه محقق اردبیلی

رئیس مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناوری دانشگاه محقق اردبیلی از ثبت اختراع سه محصول توسط واحد فناور مستقر در این مرکز خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر برومند صلاحی از ثبت اختراع چیپ ­ ست ثبت سیگنال ‌های حیاتی، سترون‌ ساز پرتوی و شیمیایی هوای جاروبرقی و دستگاه توزیع کننده شیشه‌ شور خودرو توسط یکی از واحدهای فناور مستقر در این مرکز خبر داد و گفت: این محصولات توسط شرکت سازگار گستر آرتا سبلان از واحدهای فناور مستقر در مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناوری این دانشگاه طراحی و پس از ثبت مالکیت معنوی، به مرحله تجاری‌ سازی رسیده است.
دکتر بابک رضایی افشار مدیر مرکز پژوهش ‌های صنعتی شرکت سازگارگستر آرتا سبلان و مخترع این محصولات، گفت: این مجموعه توانسته است ملزومات تولید محصول دانش ‌محور از فعالیت‌ های آزمایشگاهی تا تولید نیمه ‌صنعتی را در مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناوری دانشگاه محقق اردبیلی فراهم آورد.
وی افزود: تیم متخصص این مجموعه تحقیقاتی متشکل از پژوهشگران دانشگاهی و صنعتی در رشته ‌های الکترونیک، مکانیک، مهندسی پزشکی، کامپیوتر و منابع طبیعی توانسته است با تکیه بر توانمندی ‌های علمی و فنی خود، محصولات مبتنی بر نیازهای جامعه را شناسایی و در جهت تولید و تامین این نیازها اقدام نماید.
رضایی افشار ادامه داد: این سه محصول فناورانه حاصل تلاش چند ماهه­ متخصصین جوان این مرکز پژوهشی است که بنابر نیازسنجی صورت گرفته آماده ورود به بازار شده است.
مدیر مرکز پژوهش ‌های صنعتی شرکت سازگارگستر آرتا سبلان گفت: اولین محصول این مجموعه، چیپ ست اخذ سیگنال‌ های حیاتی است که علاوه بر ثبت اختراع، گواهی تحقیق و توسعه خود را نیز از وزارت صمت دریافت نموده و از نظر فنی، یک مدار مجتمع(آی سی) با ابعاد میلی ‌متری است که می ‌تواند برای ثبت سیگنال ‌های نوار قلب، نوار مغز و نوار عصب و عضله به کار رود و با قرارگیری آن در دسترس محققان و تولیدکنندگان تجهیزات الکتروفیزیولوژی، می ‌توان آنان را از طراحی ‌های الکترونیکی و ابزار دقیق اخذ سیگنال بی ‌نیاز نمود و سیگنالی باکیفیت بالا و بدون نویز را در دستگاه‌ های الکتروفیزیولوژی تحویل داد.
وی تصریح کرد: دستاورد صنعتی دیگر این مجموعه، سترون ‌ساز پرتوی و شیمیایی هوای جاروبرقی است که به صورت یک فیلتر در مسیر هوای مکیده شده توسط جاروبرقی قرار می‌ گیرد و ذرات موجود در هوای جاروبرقی را ضد عفونی و از پخش و جریان­ دهی به میکروب ‌ها و ویروس ‌ها توسط جریان هوای جاروبرقی ممانعت به عمل می ‌آورد.
رضایی افشار افزود: این دستگاه برای نابود کردن میکروارگانیسم‌ های موجود، از روش ‌های پرتودهی و مواد شیمیایی به صورت ترکیبی استفاده می‌کند که باعث بالا رفتن ایمنی و راندمان سترون ‌سازی می‌ شود.
مدیر مرکز پژوهش ‌های صنعتی شرکت سازگارگستر آرتا سبلان ادامه داد: این محصول ویژگی‌هایی همچون سبکی، قابلیت اتصال آسان و ضربه‌پذیری را داراست که آن را برای کاربری خانگی و صنعتی بسیار مناسب می‌کند.
وی تصریح کرد: اختراع بعدی این مجموعه در شش‌ ماه اخیر، دستگاه توزیع کننده محلول شیشه ‌شور است که یک اختراع محیط‌ زیستی در حوزه پاک‌کننده ‌ها است و به‌ کارگیری هر دستگاه می ‌تواند از ورود ۲۰ هزار بطری پلاستیکی به طبیعت جلوگیری کند.
رضایی افشار ادامه داد: در واقع این دستگاه جایگزین خرید بطری ‌های محلول شیشه ‌شور خودرو است که به صورت یک جایگاه توزیع طراحی شده و در محل نصب، آب و محلول شیمیایی را ترکیب کرده و محلول شیشه ‌شور با کیفیت بالا را از طریق نازل خود در اختیار مصرف کننده قرار می‌ دهد و علاوه بر راحتی، کیفیت بالای محصول و حفظ محیط‌ زیست، می ‌تواند تا ۵۰ درصد کاهش هزینه را برای خریداران این محصول در پی داشته باشد.
وی در پایان با بیان اینکه هم ‌اکنون مجموعه ‌ای از دانش ‌آموختگان رشته‌ های مختلف دانشگاهی با این مجموعه به عنوان پژوهشگر همکاری می ‌کنند، اظهار امیدواری کرد: با همراهی و حمایت مراکز صنعتی و ارتباطات بیش از پیش صنعت و دانشگاه، این محصولات در سبد خرید جامعه هدف قرار گیرد و شاهد ظهور و بروز توانمندی ‌های جوانان نخبه دانشگاهی کشورمان باشیم.