عمومی | دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد

مرادی تشریح کرد: آگاهی اجتماعی، اعتماد اجتماعی و انسجام اجتماعی سه رکن اساسی توسعه اجتماعی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان شمالی گفت: آگاهی اجتماعی، اعتماد اجتماعی و انسجام اجتماعی سه رکن اساسی توسعه اجتماعی یک کشور محسوب می شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بجنورد دکتر محسن مرادی در مراسم نکوداشت روز اصناف که با حضور روسای اصناف استان خراسان شمالی برگزار شد با اشاره به نقش مهم اصناف در جامعه اظهار کرد: اصناف و پیله وران اثرگذارترین و مهم ترین قشری هستند که با توجه به ارتباط تنگاتگ و موثر، دانش و تجربه و تخصص کافی به عنوان حلقه مفقوده بین جامعه و دانشگاه می توانند جهت توسعه جامعه نقش آفرینی کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: دانشگاه ها نمی توانند نسبت به تغییرات محیطی خود بی تفاوت باشند  که شکل گیری بعضی تئوری ها در بحث مدیریت نشان دهنده ورود دانشگاه به مسائل اجتماعی است.

مرادی افزود: مبنای رتبه بندی توسعه کشورها از سال ۲۰۰۰ دیگر توسعه اقتصادی نیست بلکه این مبنای توسعه به توسعه اجتماعی تغییر پیدا کرده است.

رئیس واحد بجنورد با اشاره به عوامل موثر در توسعه اجتماعی خاطرنشان کرد: آگاهی اجتماعی، اعتماد اجتماعی و انسجام اجتماعی سه رکن اساسی توسعه اجتماعی یک کشور محسوب می شوند.

وی گفت: اگر مردم یک جامعه نسبت به حقوق اجتماعی خود آگاهی داشته باشند می توان گفت آن جامعه جوهره توسعه را در خود دارد و این آگاهی باید با احترام به حقوق دیگران نیز همراه باشد.

مرادی دومین عامل توسعه اجتماعی را اعتماد اجتماعی خواند و افزود: اعتماد اجتماعی دومین رکن اساسی  و به عبارتی زیربنای توسعه یک کشور محسوب می شود که افراد شاغل در اصناف مختلف می توانند با مدیریت درست این اعتماد اجتماعی را به خوبی در میان افراد جامعه توسعه دهند و یا با عملکرد ضعیف خود اعتماد اجتماعی را در جامعه ای از بین ببرند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد گفت: انسجام اجتماعی نیز سومین عامل توسعه یک کشور محسوب می شود که انسجام اجتماعی به این معناست که اگر پدیده ای در جامعه اتفاق افتاد همگی افراد جامعه، رفتاری منطقی در برابر آن پدیده داشته باشند که بی شک با توجه به سیاست گذاری هایی که در مجموعه اصناف وجود دارد می توانیم این انسجام اجتماعی مطلوب را فراهم سازیم.

مرادی ضمن توضیحاتی درباره انعقاد تفاهم نامه دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد با اتاق اصناف استان افزود: با توجه به انعقاد تفاهم نامه میان دانشگاه و اتاق اصناف این استان به عنوان استان پایلوت در انعقاد تفاهم نامه اقدامات موثری را انجام داده ایم و امید است با عملیاتی کردن بندهای تفاهم نامه شاهد فعالیت های موثر و سازنده برای توسعه استان باشیم.

مهدی امیدوار رئیس اتاق اصناف استان خراسان شمالی گفت: اگر حوزه دانشگاه، بازار، صنعت، ثروت و تجربه با هم به خوبی آمیخته شوند و در کنار هم قرار گیرند قطعا می توانند نقش بسزایی در توسعه اقتصادی یک کشور را ایفا کنند.

وی خاطرنشان کرد: حوزه بازار با توجه به مشکلات اخیر از جمله عدم ثبات ارز، رکود اقتصادی و ... توانست به دولت اثبات کند که با توجه به شرایط پیش آمده برنامه ریزی مناسبی را برای مدیریت بازار داشته است.

رئیس اتاق اصناف بجنورد افزود: استان خراسان شمالی در سال ۹۹ توانست با توجه به معیارهایی همچون رعایت پروتکل ها، امنیت بازار و  وفاداری رتبه دوم کشو را از آن خود سازد.

امیدوار ضمن اشاره به ارتباط موثر دانشگاه و اصناف اظهار کرد: دانشگاه از ظرفیت بسیار خوبی در زمینه آموزشی، کارگاهی و آزمایشگاهی برخوردار است و اگر در دانشگاه ها از بحث صرفا تئوری دروس فاصله بگیریم و نیروی زبده رو در زمینه های عملی  و تخصصی آموزش دهیم قطعا می توانیم نیروهای زبده و کارآمد را وارد بازار کار کنیم و همین عامل سبب توسعه و پیشرفت کشور خواهد شد.

در پایان جلسه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد و خراسان شمالی با اهدای لوح تقدیر از تمامی روسای اصناف استان خراسان شمالی قدردانی کرد.