عوامل زمینهساز تقلب و تخلف در بیمههای درمان تکمیلی و راهکارهای مقابله با آن
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده بیمه، در سال ۱۳۹۷، مجموع خسارت پرداختی در کلیه رشتهها تقریبا برابر با ۲۸۸۶۸ میلیارد تومان بوده و اگر فرض شود که تنها ۱۰درصد از خسارات پرداختی مربوط به ادعاهای متقلبانه باشد، با اعمال این مبلغ بر خسارات کشور، مجموع تقلبات بیمهای در کل صنعت حدود ۲۸۸۶ میلیارد تومان خواهد بود که مبلغ قابل توجهی است. به این ترتیب شناسایی و تحلیل پدیده تقلب که منجر به افزایش هزینههای سازمان بیمه میشود، در راستای کنترل عوامل و بقای سازمانهای بیمهای ضروری است.
در این راستا طرح پژوهشی «مطالعه و بررسی تقلب و تخلف در بیمههای درمان تکمیلی و راههای مقابله با آن» با هدف شناسایی پیامدهای تقلب در بیمههای تکمیلی درمان، عوامل زمینهساز، مصادیق و راهکارهای مقابله با این پدیده، با رویکردی کاربردی توسط گروه پژوهشی بیمههای اشخاص پژوهشکده بیمه انجام شده است.
در پژوهش حاضر عوامل زمینهساز تقلب در صنعت بیمه درمان، شامل عوامل مربوط به قوانین و مقررات، فرآیندها، نهادها و سازمانهای مرتبط و عوامل آموزشی و فرهنگی به همراه مجموعهای از راهکارهای مربوطه ارائه شده است.
بر اساس یافتههای این پژوهش، در حال حاضر اقدامات جدی و قابل توجهی از سوی شرکتهای بیمه تکمیلی برای کنترل تقلب صورت نگرفته و آنچه صورت میپذیرد روشهای غیر سیستمی، یکسان و دستی است. از این رو لازم است شرکتهای بیمهای با بهکارگیری رویکردهای مناسب پیشگیری، شناسایی و کشف تقلب بر پایه اطلاعات به دست آمده از تحلیل دقیق این پدیده اقدامات مناسبی را در پیش بگیرند.
علاقهمندان جهت دسترسی به متن کامل این طرح پژوهشی میتوانند به وبسایت پژوهشکده بیمه و یا به نشانی
http://www.irc.ac.ir/fa-IR/Irc/4944/Articles/view/16040/1292/
مراجعه نمایند.