عمومی | دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته

با صدور بیانیه‌ای؛ جمعی از دانشگاهیان دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته برحق خود در مالکیت پارک علم و فناوری دانشگاه تاکید کردند.



به گزارش روابط عمومی، جمعی از اعضاء هیات علمی، کارکنان و دانشجویان دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته  و شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور استان با حضور در پارک علم و فناوری برحق خود در مالکیت پارک علم و فناوری دانشگاه تاکید کردند.

دکتر محمدرضا سپهوند رئیس پارک علم و فناوری استان کرمان در تشریح تاریخچه تاسیس پارک عنوان کرد: پارک علم و فناوری استان کرمان در سال ۱۳۷۳ برای اولین بار در کشور در پردیس دانش ماهان و مرکز بین‌المللی علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی (پژوهشگاه) توسط مرحوم آیت‌الله رفسنجانی کلنگ زنی شد و در سال ۱۳۸۱ مجوز فعالیت خود را تحت عنوان پارک علم و فناوری استان از شورای گسترش آموزش عالی دریافت نمود. اساسنامه پارک علم و فناوری کرمان در سال ۱۳۸۴ به تصویب وزیر وقت رسیده و به رئیس مرکز بین‌المللی علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی ابلاغ گردید.

دکتر سپهوند رئیس پارک علم و فناوری اذعان داشت: پارک علم و فناوری باسابقه بیش از دو دهه فعالیت نقش موثری در توسعه و ارتقاء فناوری استان داشته و توزیع فعالیت آن به‌گونه‌ای بوده که امروزه در سطح استان، پارک با تمامی دانشگاه‌های دارای مرکز رشد مشترک می‌باشد. این در حالی است که دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته به‌عنوان سازمان موسس پارک به‌طور مستقل مرکز رشدی نداشته و این خود بیانگر آن است که پارک تمام هزینه و توان خود را صرف توسعه فناوری استان نموده و نگاه دانشگاهی به پارک نداشته است و به جرات می‌توان گفت که غالب منابع مالی، امکانات و تجهیزات دانشگاه و پژوهشگاه در پارک استان استقراریافته است.

وی در ادامه افزود: در سال‌های اخیر نیز جهت تکمیل ساختمان و زیرساخت‌های شهرک علم و فناوری ماهان که وظیفه تامین زمین و زیرساخت حضور مراکز تحقیق و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور استان را بر عهده دارد، هزینه‌های بسیاری از محل بودجه دانشگاه و پژوهشگاه در این راستا صورت پذیرفته است. منابعی که می‌توانست صرف امور رفاهی دانشگاهیان شود در راستای توسعه فناوری استان هزینه شده است.

لازم به ذکر است همه اعضا هیات علمی، دانشجویان و کارکنان دانشگاه باتحمل مشقت‌های بسیار تلاش نموده‌اند تا پارک علم و فناوری استان امروزه باافتخار مدعی پارک توسعه‌یافته در کشور باشد و این افتخار بدون هیچ کمک و حمایت مالی از طرف استان کسب‌شده است. حال‌آنکه در استان‌های هم‌جواری چون یزد و سیستان و بلوچستان محل استقرار پارک و منابع مالی آن از طرف مدیریت این استان‌ها تامین‌شده است.

رئیس پارک علم و فناوری همچنین در خصوص راه‌اندازی پردیس‌های علم و فناوری گفت: دکتر کشمیری مدیرکل وقت دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم طی نامه‌هایی در پاسخ به درخواست روسای دانشگاه‌های ولیعصر (عج) رفسنجان و صنعتی سیرجان که خواستار تاسیس پارک علم و فناوری شده بودند؛ با مجوز تاسیس پردیس علم و فناوری تحت حمایت پارک علم و فناوری موافقت نموده و وظیفه راه‌اندازی آن‌ها را به پارک علم و فناوری کرمان ارجاع نموده است. لذا پارک علم و فناوری در سال جاری و طبق نامه فوق‌الذکر و با حمایت معنوی استاندار ، نمایندگان کرمان و شهرستان‌های استان و روسای دانشگاه‌های طرف قرارداد اقدام به عقد تفاهم‌نامه راه‌اندازی پردیس علم و فناوری رفسنجان، سیرجان و جیرفت نموده است.

این مقام مسئول عنوان داشت: که آخرین اصلاحیه اساسنامه پارک علم و فناوری کرمان در سال ۱۳۹۸ و مطابق الگوی اساسنامه وزارت علوم به تصویب هیات امنای پارک و دانشگاه رسیده است. در این اساسنامه کمیسیون دائمی پارک علم و فناوری به‌صراحت عنوان‌شده و مدیران پارک در حال تشکیل آن می‌باشند. ضمناً ایشان اعلام داشتند: که به‌زودی و بعد از تایید هیات امنا کمیسیون دائمی پارک تشکیل خواهد شد.

به گفته دکتر سپهوند، پارک علم و فناوری در غالب کارگروه استانی عضویت داشته و همچنین دبیری دو گروه کاری تخصصی در استان را بر عهده دارد.

دکتر سپهوند در پایان سخنانش اظهار داشت: فعالیت‌های این دانشگاه در حوزه فناوری طبق اساسنامه ابلاغی از سوی وزارت علوم، به‌عنوان پارک علم و فناوری استان کرمان تاکنون انجام‌شده است و اذعان داشت: با توجه به هزینه کردها، سرمایه‌گذاری‌ها، تحمل زحمات، چالش‌ها و همچنین کسب تجربه‌های ارزشمند که در طی سال‌ها، در خصوص گسترش و شکوفایی پارک علم و فناوری انجام‌شده و جداسازی آن را موجب تضعیف اکوسیستم فناوری استان و سرخوردگی نخبگان و سردرگمی شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور استان دانستند.

وی همچنین مالکیت این پارک را متعلق به دانشگاه برشمرده و حق قانونی همه اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان دانشگاه دانسته و از ماهیت آن دفاع نمودند. ایشان عنوان داشتند که این پارک تا به امروز برحسب وظایفی که در گستره استان برای آن تعریف شده بود، با تمام توان فعالیت نموده است و از این پس با توجه به تحرکات برخی در استان که خواستار جداسازی و استقلال این مجموعه از سازمان موسس آن (دانشگاه) می‌باشند، پیشنهاد تاسیس پارک دیگری را برای پیگیری اهداف این گروه ارائه نمودند.

در ادامه دکتر مسعود ایرانمنش رئیس پژوهشکده انرژی از سوی جامعه دانشگاهی دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته اظهارداشت: تاریخچه حدود چهار دهه این پارک گواه است که در شرایطی دشوار، برخلاف پارک‌های دیگر استان‌های کشور که از حمایت‌های ویژه‌ای از سوی مسئولین استان هایشان برخوردار بوده‌اند؛ توانسته است بدون دریافت هرگونه حمایت استانی فعالیت‌هایی، در حوزه فناوری و در حمایت از کارآفرینان در سطح استان شکل دهد و هم‌اکنون که به دوران بلوغ خود رسیده و موقع ثمر دادن آن می‌باشد جداسازی آن غیرمنطقی و غیرموجه است.

وی برای حل چالش به وجود آمده در خصوص راه‌اندازی پارک استانی در کنار پارک علم و فناوری دانشگاه بر بررسی ظرفیت‌های استان به این منظور تاکید کرد.

دکتر ایرانمنش در انتها گفت: جای این سوال باقی است که با توجه به سرمایه‌گذاری‌هایی که در پارک علم و فناوری در جهت ارتقاء و گسترش فعالیت‌های فناورانه توسط دانشگاهیان این دانشگاه صورت پذیرفته؛ آیا جوابگوی نیازهای استان نبوده که بحث جداسازی آن مطرح‌شده است.

در پایان شرکت‌کنندگان با صدور بیانیه‌ای خواستار حق خود در مالکیت پارک علم و فناوری دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته شدند.