در مدیریت همه گیری بیماری کرونا، زمان بندی، بسیار مهم است
در نشست هم اندیشی آموزش همگانی، برگزار شده توسط مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین؛ دکتر اکبری شهرستانکی، عضو هیات علمی و معاون آموزشی دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین تصریح کرد که در مدیریت خطر بلایا مبتنی بر جامعه به خصوص در همه گیری بیماری کرونا، یک مولفه مهم، زمان بندی است.
وی اظهار کرد که اثرات حاد یک زلزله، در مدت زمان کمتری مدیریت می شود؛ ولی در همه گیری، مدیریت به مدت زمان بیشتری نیازمند است، که این مورد، تبعات خاص خود، مانند: فرسودگی و خستگی کارکنان، کمبود منابع و عادی انگاری را به دنبال خواهد داشت.
این استاد دانشگاه، ضمن اشاره به مدیریت جامع محور در بحران بیماری کرونا، بیان کرد: با تحلیل منابع و مشارکت جامعه، وظایف، سریع تر و با کیفیت بالا پیش خواهد رفت و از فرسودگی افراد نیز پیشگیری می شود.
تقویت دسترسی به خدمات، کاهش آسیب پذیری بیماری
دکتر اکبری، توجه به عقاید، زبان، اعتقادات فرهنگی، مذهب، وضعیت اقتصادی اجتماعی و گروههای قومیتی را در تدوین بسته آموزشی بسیار حایز اهمیت خواند و افزود: استقرار گفتمان از پایین ترین سطوح ارایه خدمت (خانه های بهداشت) تا بالاترین سطح برای ایجاد اعتماد دو طرفه و تقویت جمعیت جامعه مورد هدف با تامین خدمات و دسترسی مناسب از مواردی است که آسیب پذیری بیماری را کاهش می دهد.
وی مسوولیت پذیری، پاسخگویی و تامین نیرو را از عوامل ایجاد اعتماد معرفی کرد و گفت: شفاف سازی، زمان بندی مناسب، ساده و روان بودن مضمون آموزشی از عواملی است که یادگیری آسان و سریع محتواهای آموزشی را به دنبال خواهد داشت.
این عضو هیات علمی دانشگاه بیان کرد که در همه گیری بیماری کرونا به دلیل ناشناخته بودن این بیماری، شناسایی جمعیت در معرض خطر و ارزیابی فرایند خطر، زمان بر و خسته کننده است و حوزه حاکمیت، در رعایت پروتکل های بهداشتی، به عنوان الگو، باید پیش قدم باشد. وی اضافه کرد که با تشکیل تیمهایی از خود مردم به صورت داوطلب، پایدار نمودن و هویت دادن به این تیمها و با تاکید بر مدیریت جامعه محور، می توان کنترل بیماری را با کمک مردم مدیریت کرد.