عمومی | دانشگاه جامع علمی کاربردی

ارتقاء جایگاه دانشگاه جامع علمی کاربردی‌ در برنامه های توسعه  ۵ ساله لازم است

به نقل از روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی اصفهان، با حضور عباس مقتدایی نماینده مردم استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی، دکتر بهزاد رضایی رئیس واحد استانی اصفهان، معاونین استانی و همچنین روسای مراکز آموزش علمی کاربردی استان اصفهان، نشست هم‌اندیشی دانشگاه جامع علمی کاربردی و مجلس شورای اسلامی به منظور هم‌اندیشی، تعامل و ایجاد جایگاه ویژه برای دانشگاه جامع علمی کاربردی به صورت مجازی برگزار شد.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی اصفهان گفت: یکی از مشکلات و آفت‌های مجموعه‌ دانشگاه‌ها این است که امکانات کشور با بهره‌وری و استفاده بهینه روبرو نیست. در حوزه آموزش عالی در برخی نقاط بیش از ۲۰ درصد ظرفیت‌های موجود دانشگاه‌ها استفاده نمی‌شود که از دلایل آن عدم توجه به نیازها و بروز کردن رشته ها و کم شدن متقاضی است.

وی با بیان اینکه در گذشته داشتن مدرک برای خانواده‌ها نوعی اعتبار محسوب می‌شد و توجه کمتری به مهارت آموزی می شد  تصریح کرد: امروزه افراد و خانواده‌ها بدلیل عدم وجود فرصت شغلی پس از دانش آموختگی رغبتی به تحصیلات عالی کلاسیک ندارند و همین موضوع باعث کاهش میزان متقاضی در حوزه آموزش عالی است.

دکتر بهزاد رضائی در خصوص نقص در هرم آموزش عالی اظهار کرد: در حال حاضر ۱۵ درصد از هرم آموزش را دوره کاردانی، ۲۵ درصد تحصیلات تکمیلی و ۶۰ درصد را دوره کارشناسی تشکیل می‌دهد، در صورتیکه باید بیش از ۶۰ درصد آن مقطع کاردانی باشد.

وی افزود: در برنامه ششم توسعه، مقرر شده بود سهم آموزش های مهارتی تا پایان این برنامه به  ۳۰ درصد  برسد، ولی اکنون شاهد آن هستیم که برنامه ششم توسعه به پایان رسیده و سهم آموزش های مهارتی تنها ۱۵ درصد است.

در ادامه این نشست نماینده مردم استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی از جمله دانشگاه‌هایی است که به صورت کامل و جامع مباحث را علمی دنبال می‌کند و کاربردی است و می‌تواند با حفظ رسالت دیگر دانشگاه‌ها در خلق ثروت و توانمند سازی افراد نقش ویژه‌تری را ایفا کند.

وی افزود: مجموعه دانشگاه جامع علمی کاربردی در سطح استان اصفهان به موضوعات و رسالت‌های خود واقف هستند و ما باید بسترهای مناسب‌تری را در سطح ملی و استانی ایجاد کنیم تا این مجموعه‌ی دارای رشد و فکور بتواند برنامه‌های خود را تقویت و با شتاب بیشتری دنبال کند.

نایب رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: بودجه‌های سالیانه و برنامه‌های توسعه‌ ۵ ساله بستر و ساختارهایی هستند که در درون آن باید جایگاه ارتقاء یافته علمی کاربردی‌ها را شاهد باشیم و به همین منظور به زودی با حضور اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و مجموعه دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان جلسه ی را در دستور کار خواهیم داشت.