عمومی | دانشگاه علوم پزشکی جهرم

بیماری فشار خون، باید و نباید ها - ۱۴۰۰/۰۳/۲۶

برای داشتن عمری طولانی تر، اندازه گیری دقیق فشار خون و کنترل آن بسیار مهم است.

پرفشاری خون یک بیماری مزمن است که در آن فشار خون در شریان ها بالا می رود و به دنبال این افزایش فشار، قلب باید برای حفظ گردش خون در رگ های خونی شدید تر از حالت طبیعی فعالیت کند و در نتیجه ضخامت جدار قلب بیشتر از حد طبیعی می شود.


افزایش فشار وارد بر دیواره سرخرگ ها باعث سفت و سخت شدن دیواره آنها می شود.

بالا بودن فشار خون باعث بروز عوارضی مانند بیماری قلبی، نارسایی کلیوی، تصلب شرایین، آسیب‌های چشمی و سکته مغزی می‌شود.

باید از خوردن تنقلات شور مثل چیپس، انواع پفک، خیارشور و شور سبزی ها خودداری و از محصولات کم نمک و بی نمک مانند غلات یا سبزی های آماده بدون نمک استفاده کرد.

در صورت استفاده از کنسرو، می توان مواردی مانند خیار شور، زیتون و نخود فرنگی را شست تا مقداری از نمک آن خارج شود.

استفاده از مرغ و گوشت لخم تازه به جای انواع دودی، کنسرو یا فراوری شده سبب مصرف کمتر نمک می شود. در تهیه غذاهای آماده، سدیم فراوان به کار می رود.

نوشیدنی های کافیین دار مانند قهوه و نوشابه ها فشار خون را زیاد می کنند. باید در حد اعتدال مصرف شوند. می توانید به جای آنها از انواع چای و دم کردنی هایی گیاهی یا دوغ بدون نمک استفاده کنید.

اندازه گیری فشار خون در خانه، این کار باید طبق یک روال ثابت انجام گیرد.

حبوبات سرشار از فیبرهای محلول در آب هستند و استفاده از آنها می تواند به کاهش فشار خون کمک کند.

خوردن برخی مواد غذایی مانند کرفس، پیاز، سیر، شنبلیله، چای سبز، خرما، گلابی، زیتون، تره فرنگی، سویا، گوجه فرنگی، گریپ فروت و لیمو ترش توصیه می شود.

روابط عمومی اورژانس ۱۱۵ جهرم