بررسی و پایش وضعیت پرورش مرغ گوشتی سویه آرین توسط بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل دکتر حسین کربلائی خیاوی با اشاره به بررسی و پایش وضعیت پرورش مرغ گوشتی سویه آرین توسط بخش تحقیقات علوم دامی مرکز گفت: برای تولید گوشت مرغ در کشور از سویههای مختلفی استفاده میشود که از مهمترین آنها میتوان به راس، کاب، آربراکرز و آرین اشاره کرد از این سویهها سه مورد اول خارجی و وارداتی بوده ولی آرین سویهای بومی و وطنی است و در طی سالهای اخیر که احتمال تحریم ورود سویههای خارجی وجود داشته است بیشتر مورد توجه متولیان صنعت پرورش طیور قرار گرفته و طرح احیای مجدد مرغ لاین آرین در طی یکی دو سال اخیر کلید خورده است
وی افزود: در پی تحریم های ظالمانه بینالمللی و ممنوعیت صادرات نژادهای خارجی مرغ اجداد به جمهوری اسلامی ایران در سال گذشته و پیرو دستور مقام معظم رهبری برنامه ملی احیای مرغ لاین سلامت با محوریت وزارت جهاد کشاورزی و مشارکت دستگاهها و سازمانهای مختلف تدوین، مصوب و اجرا شده است .
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل خاطر نشان کرد: استمرار این تحریم به معنی قطع کامل زنجیره تولیدِ گوشت مرغ کشور بود که ۷۱ درصد از سبد پروتئین خانوار ایرانی را تشکیل میداد؛ به بیان دقیقتر، این تهدید به معنی توقف تولید گوشت مرغ در سال ۱۴۰۰ و ایجاد یک بحران ملی در حوزه امنیت غذایی بود؛ اما به لطف الهی جمهوری اسلامی از این تهدید جدید نیز یک فرصت ساخت و با احیای مجدد مرغ لاین آرین در سطح کشور و انجام جوجه ریزیها در سطح کشور از سال گذشته مرغ آرین وارد زنجیره تولید گوشت مرغ کشور شد در این راستا بخش تحقیقات علوم دامی مرکز نیز به عنوان عضو کمیته تحقیق، توسعه، آموزش و اطلاعرسانی مرغ لاین آرین موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با هدف حمایت و پشتیبانی علمی، ترویج و گسترش پرورش سویه آرین با مراجعه حضوری به یک واحد مرغداری گوشتی واقع در شهرستان سرعین به ظرفیت ۳۳ هزار قطعه که از جوجه گوشتی آرین استفاده کرده و در مرحله کشتار و عرضه به بازار وجود قرار دارد از وضعیت پرورش و تغذیه سالنها بازدید به عمل آورده و اقدام به ارائه آموزشهای فنی و کاربردی در خصوص مدیریت پرورش و تنظیم جیرههای غذایی مرغ گوشتی آرین کردند .