عمومی | دانشگاه کردستان

دوازدهمین کنفرانس ملی اقتصاد کشاورزی پایان یافت

اختتامیه دوازدهمین کنفرانس تخصصی ملی اقتصاد کشاورزی در دانشگاه کردستان پایان یافت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، انجمن علمی اقتصاد کشاورزی ایران با میزبانی دانشگاه کردستان و همکاری دانشگاه شیراز، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان و دانشگاه فردوسی مشهد، دوازدهمین کنفرانس ملی اقتصاد کشاورزی با محوریت " تحول در سیاست‌ها و مدیریت کشاورزی ایران" را برگزار کرد.
در این همایش، دکتر سورنا ستاری با اشاره به اینکه دانشگاه به تنهایی نمی‌تواند نیروی انسانی اقتصاد دانش بنیان را تامین کند، اظهار داشت: دانشگاه‌های کشور با بودجه دولتی اداره می‌شوند و چنین آموزشی به درد مردم و صنعت نمی‌خورد.
معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری گفت:  ماهیت دانشگاه‌ها باید تغییر کند و دانشگاه به مکانی تبدیل شود که عدد قابل توجهی از بودجه آن از محل فروش تکنولوژی و قرداد با صنعت تامین شود.
وی افزود: بخش کشاورزی در تجاری‌سازی فعالیت‌های پژوهشی خود ضعف دارد، اکنون سرمایه‌گذاری در این بخش جدی است اما بیش از هر چیز نیاز به فرهنگ‌سازی جدی دارد.
دکتر ستاری تصریح کرد: به هر میزان سرمایه‌گذاری خطر پذیر افزایش یابد یعنی سیستم به سمت اقتصاد دانش بنیان سوق پیدا کرده زیرا استارت آپهای ما در دانشگاه با وام بانکی شکل نمی‌گیرد و نیازمند سرمایه است.
ستاری با اشاره به اینکه تحقیقات کشاورزی ما متناسب با هزینه‌ها نیست و باید فرهنگ جدیدی را در این حوزه پیاده‌سازی کنیم، خاطرنشان‌کرد: هر کجا با تعداد کم شرکت‌های دانش بنیان روبرو هستیم میزان وابستگی ما در آن بخش زیاد است، اگر تعداد شرکت‌های  دانش‌بنیان ما در حوزه زراعت پایین است وابستگی ما سبب شده سالیانه بیش از پنج تا ۶ میلیارد واردات انجام دهیم.
وی با تاکید براینکه تجاری‌سازی کار شرکت است و نباید توسط پژوهشگاه و دانشگاه انجام شود، عنوان کرد: نمی‌توان انتظار داشت واکسن از دانشگاه بیرون بیاید، زیرا محصول و تولید کار دانشگاه نیست.
دکتر ستاری تصریح کرد: اگر تصور شود با پول دولت می‌توان محصول تولید کرد در اشتباهیم، فقط مشارکت بخش خصوصی در پژوهش می‌تواند محصول ایجاد کند.
معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری  افزود: با وجود این همه ظرفیت در بخش کشاورزی، داشتن این همه مهندس کشاورزی بیکار برای کشور ما بد است، ما مسیر را اشتباه رفتیم چرا در مهندسی کامپیوتر، برق و مکانیک مشکل بیکاری نداریم.
وی در پایان اظهار داشت: بخش کشاورزی نیازمند تغییر نگرش و فرهنگ است و معاونت علمی و فناوری رییس‌جمهوری به این بخش کمک می‌کند، تاکنون نیز تفاهم‌نامه‌های خوبی در حوزه امنیت غذایی و استارتاپ‌ها داشته‌ایم که توسعه خواهیم داد.
در پایان این مراسم تقدیر از برگزیدگان کنفرانس و همچنین دبیرخانه های دانشگاه‌های شرکت کننده در برپایی این کنفرانس ملی صورت گرفت.