عمومی | پژوهشکده بیمه

گزارش موردی شماره ۶۳ با عنوان تحول دیجیتال صنعت بیمه در کشورهای منتخب: فناوری‌ها، قوانین و مقررات و نهادسازی منتشر شد

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده بیمه، شرکت‌های بیمه پیشرو با به‌کارگیری قابلیت‌های دیجیتال در مدل‌های کسب‌و‌کار خود به‌خوبی توانسته‌اند به خلق ارزش پایدار بپردازند. برنامه‌های تحول دیجیتال در بیمه مواردی مانند فروش و بازاریابی آنلاین تا ارائه محصولاتی کاملا مبتنی بر فناوری را در بر می‌گیرد و موجب شده که بازیگران جدید متعددی در صنعت بیمه ظهور پیدا کنند و چالش‌هایی را برای نهادهای قانون‌گذار ایجاد نمایند. در راستای تحول دیجیتالی که هم‌اکنون صنعت بیمه ایران را هم درمی‌‌نوردد، بررسی تجربه کشورهای پیشگام در این زمینه می‌تواند برای نهاد ناظر شرکت‌های بیمه و سایر نقش‌آفرینان صنعت بیمه ایران راهگشا باشد. بر این اساس در شصت‌و‌سومین شماره گزارش موردی به بررسی و مقایسه روند و وضعیت تحول دیجیتال صنعت بیمه در سه کشور پیشرو آمریکا، چین و آلمان به علاوه کشور ترکیه به عنوان یکی از کشورهای منطقه پرداخته شده است. مطالعه تجربیات این کشورها در سه محور استارت‌آپ‌های مهم و استفاده از فناوری‌ها، تحول در قوانین و مقررات و نیز نهادسازی در راستای تحول دیجیتال می‌تواند برای صنعت بیمه ایران مفید باشد.
بر اساس یافته‌های این پژوهش، مهجورترین بخش در تحول دیجیتال، بخش قوانین و مقررات است به‌طوری که سه کشور مورد مطالعه (آمریکا، آلمان و ترکیه) با عدم انعطاف مقرراتی مواجهند و تنها در چین است که در نهاد ناظر و قوانین و مقررات، به‌روز رسانی‌ها و انعطاف بیشتری مشاهده می‌شود.
در زمینه مدل‌های رایج فعالیت دیجیتال در صنعت بیمه، در همه کشورهای مورد بررسی، مانند ایران، عمده فعالیت‌ها معطوف به فروش و توزیع اینترنتی بیمه و وبسایت‌های تجمیع‌کننده یا مقایسه قیمت است.
در زمینه نهادسازی، شتاب‌دهنده‌های تخصصی، کارگروه‌های ویژه و اختصاصی، مراکز نوآوری اختصاصی بیمه یا قطب‌های اینشورتک و جعبه شنی‌های مقررات، از جمله نهادهایی هستند که در کشورهای مورد بررسی، جهت تسریع و کمک به تحول دیجیتال صنعت بیمه تاسیس شده‌اند. در ایران شتاب‌دهنده‌های تخصصی برای صنعت بیمه وجود دارند و البته برخی شتاب‌دهنده‌های غیرتخصصی هم به متقاضیان صنعت بیمه خدمات می‌دهند. اما جای خالی نهادهایی مانند مرکز نوآوری صنعت یا جعبه شنی مقررات به شدت احساس می‌شود.
علاقه‌مندان جهت دسترسی به متن کامل این گزارش می‌توانند به نشانی http://www.irc.ac.ir/fa-IR/Irc/5369/ مراجعه نمایند.