عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

جمع‌آوری و کاشت ۱۴ گونه دارویی جدید در کلکسیون گیاهان دارویی شمال غرب کشور در ایستگاه تحقیقاتی سامیان وابسته به مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل دکتر حسین کربلائی خیاوی از جمع­آوری ۱۴ گونه دارویی از عرصه‌های طبیعی استان (اراضی مرتعی و جنگلی) و کاشت آن در کلکسیون گیاهان دارویی سامیان اردبیل در سال جاری خبر داد. مجری طرح احیاء و توسعه کلکسیون گیاهان دارویی شمال غرب کشور با اشاره به افزایش گونه‌های کلکسیون گیاهان دارویی به ۲۱۵ گونه در طی سال جاری گفت: تلاش می‌شود تا پایان امسال نیز تعداد گونه‌های جمع‌آوری شده به بیش از ۲۳۰ گونه برسد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل اظهار داشت: مراتع سبلان یکی از شاخص‌ترین مراتع ایران محسوب می‌شوند که در شمال غربی استان اردبیل واقع شده است. این منطقه با وجود غالب بودن اقلیم نیمه خشک سرد تا نیمه مرطوب و شرایط اکولوژیکی متنوع از تنوع و غنای بسیار بالایی از فلور گیاهان دارویی برخوردار است. وی در ادامه افزود تعداد گونه‌های گیاهی ایران در حدود ۸۰۰۰ گونه است که بیش از ۲۳۰۰ گونه از این گونه‌ها دارای خواص دارویی، عطری، ادویه‌ای و آرایشی- بهداشتی هستند و از این تعداد نیز حدود ۴۶۰ گونه در عرصه طبیعی (جنگلی و مرتعی) استان اردبیل پراکنش دارند.

مجری طرح احیاء و توسعه کلکسیون گیاهان دارویی شمال غرب کشور ایجاد بانک جامع از گیاهان بومی و سازگار، استفاده از گیاهان دارویی برای برنامه‌های تحقیقاتی، آموزشی و ترویجی، حفظ ژرم پلاسم‌های با ارزش استان خصوصاً گونه‌های نادر و اندمیک (شمال غرب کشور) و جلوگیری از برداشت غیراصولی گیاهان دارویی از عرصه‌های طبیعی، بررسی میزان و ترکیبات مواد موثره گیاهان دارویی، روش‌های نوین تکثیر و زادآوری، جذب توریست و بازدیدکننده‌های مختلف، افزایش سطح دانش عمومی شهروندان در زمینه گیاهان دارویی و ارتقای دانش و سرمایه فکری در زمینه کاشت، داشت و بهره‌برداری از گیاهان دارویی در استان را از مهم‌ترین اهداف تشکیل کلکسیون گیاهان دارویی و معطر در این پایگاه تحقیقاتی برشمرد.

لازم به ذکر است طرح احیاء و توسعه کلکسیون گیاهان دارویی شمال غرب کشور با همکاری ستاد توسعه گیاهان دارویی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سطح ۱.۴ هکتار با جمع ­آوری نمونه ­های گیاهی از گونه‌های انحصاری، بومی و غیربومی گیاهان دارویی شمال غرب کشور توسط محققان و کارشناسان بخش تحقیقات جنگل‌ها و مراتع مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در پایگاه تحقیقاتی سامیان اردبیل اجرا شده است.