عمومی | پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر بازدیدکرد


گسترش همکاری‌های پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در بازدید از موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر در گفت‌و‌گو با رییس و اعضای هیات علمی موسسه بر گسترش همکاری‌های تحقیقاتی پژوهشگاه با موسسه تاکید کرد.


به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در این بازدید که روز سه شنبه ۴ خردادماه و در راستای بررسی فرصتهای همکاری میان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران و موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر،  انجام شد، نشستی با حضور دکتر گلکاری، رییس پژوهشگاه و دکتر شناور ماسوله، رییس موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر برگزار شد. در این نشست که دکتر پورداد، معاون برنامه ریزی و پشتیبانی پژوهشگاه و دکتر متقی طلب، رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری و همچنین شماری اعضای هیات علمی موسسه تاسماهیان نیز حضور داشتند، در زمینه فرصتهای همکاری و گسترش ارتباطات علمی و پژوهشی فیمابین بحث و تبادل نظر شد.
دکتر شناور ماسوله طی سخنانی در این نشست، ضمن معرفی موسسه متبوع خود در زمینه نیروی انسانی، بخشهای تحقیقاتی، میزان تولید و ارزش غذایی ماهیان خاویاری، خواص خاویار و ارائه اماری از وضعیت خاویار در کشور به موضوعات مشترک و مورد علاقه برای همکاری با مجموعه پژوهشگاه پرداخت.
وی با اشاره به مباحث دارویی و بهداشتی بهره گیری از محصولات مرتبط با تاسمایان، تاکید کرد که پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی می‌تواند در زمینه هایی همچون واکسنها، هورمون‌ها، دورگی ها، شناسنامه ژنتیکی، بازماندگی و تحرک اسپرم، کیتهای تشخیص بیماریها و موضوعات دیگر ورود پیدا کرده و طرح‌ها و پروژه های مشترک تعریف شود.
در ادامه این دیدار، در زمینه پیگیری چهار عنوان پروژه در موضوعات مورد علاقه دو طرف که پیشتر به پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی پیشنهاد شده بودند تاکید به عمل آمد که در همین زمینه دکتر متقی طلب اعلام کرد که امکان اجرای انها در پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری وجود داشته و دلیل عدم اقدام موثر، بی اطلاعی از ارائه پیشنهاد به پژوهشگاه بوده است.
گلکاری نیز در این دیدار، ضمن ابراز تمایل نسبت به گسترش همکاری با موسسه تاسماهیان، خواستار اثربخشی فعالیتها و استفاده کاربردی از پژوهش‌ها شد.
وی همچنین با اشاره به اینکه پژوهشگاه تلاش دارد تا اکثر فعالیتهای جانوری در پژوهشکده رشت انجام شود، بر اهمیت ماهیان خاویاری به ویژه از دیدگاه اقتصادی و زیست محیطی تاکید کرد.
او با اشاره به اینکه اراده و دانش فنی برای انجام هرچه سریعتر پروژه های مورد علاقه و مشترک وجود دارد، بر آمادگی مجموعه پژوهشگاه بر همکاری های دو جانبه و چند جانبه تاکید کرد.
بازدید از چند بخش موسسه تاسماهیان از جمله بانک ژن ماهیان خاویاری کشور  پایان بخش دیدار بود.