معاون دانشجویی دانشگاه تهران: تلاش در حوزه ارتقا سلامت آحاد جامعه از مسئولیتهای اجتماعی دانشگاه تهران است
دکتر حبیبا، معاون دانشجویی دانشگاه تهران در افتتاحیه دومین دوره آموزشی تربیت کادر متخصص پیشگیری اولیه از اعتیاد ویژه کشورهای عضو سازمان همکاریهای اقتصادی اکو که امروز (چهارم خرداد) برگزار شد، گفت: «متخصصان آموزش دیده در حوزه پیشگیری، قلب اجرایی چنین رویکردی هستند، از اینرو دانشگاه تهران از میزبانی برگزاری چنین رویدادی استقبال کرد، چون تلاش در حوزه ارتقا سلامت آحاد جامعه از جمله مسئولیتهای اجتماعی دانشگاه تهران است».
وی افزود: «به همین دلیل طی چند سال گذشته این دانشگاه بهعنوان بزرگترین نهاد آموزش عالی در ایران تلاش کرده افزونبر وظایف ذاتی خود در حوزه آموزش عالی، نقطه اتکایی در کنار نهادهای مسئول همچون ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز باشد و به توسعه و اجرای برنامههای آموزشی در حوزه پیشگیری از اعتیاد بپردازد. بهگونهای که طی این مدت توانسته است در کانونهای هدف مختلف همچون مدارس، دانشگاهها، خانوادهها و محیطهای کار با بهرهگیری از روشهایی همانند تولید و نشر کتاب، برگزاری کارگاههای آموزشی، مشارکت در فرایند برنامهریزی و سیاستگذاری و سایر روشها ایفای نقش کند».
دکتر حبیبا با اشاره به برگزاری اولین کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد در یازدهم نوامبر ۲۰۲۰ خاطرنشان کرد: «برگزاری این کارگاه آموزشی با مشارکت هشت کشور عضو اکو فرصتی برای تبادل دانش و تجربه در سطح بینالمللی را فراهم کرد و شرکتکنندگان با به اشتراک گذاشتن دانش، تجربه و نیز دغدغه و نیازهای ویژه خود زمینه را برای مشارکتی همدلانه جهت رویارویی سنجیده با مساله اعتیاد فراهم کردند».
معاون دانشجویی دانشگاه تهران در ادامه سخنان خود تصریح کرد: «همین تجربه غنی ما را بر آن داشت که از برگزاری دومین کارگاه آموزشی نیز استقبال کنیم، چون باور اصلی ما این است که آموزش و مشارکت امری مستمر است، بهویژه آنکه اعتیاد مسالهای چندوجهی، پیچیده و پویا است که بهصورت پیوسته و متاثر از تغییرات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و.. ممکن است شکل تازهای پیدا کند، لذا لازم است پاسخدهیهای ما متناسب با این تغییرات باشد».
وی اظهار کرد: «ابتکار عمل بینالمللی و همکاری مشترک بین سازمان اکو، ستاد مبارزه با مواد مخدر و دانشگاه تهران فرصتی برای همافزایی دانش، تقویت مسئولیت جمعی و مشارکت برای پرداختن به پدیده اجتماعی اعتیاد است. ما امیدواریم این کارگاه آموزشی فرصتی برای دانشافزایی و دستاوردهای ارزشمند برای شرکتکنندگان باشد و همچنین بتواند زمینه را برای مشارکت بیشتر بین کشورهای عضو اکو فراهم کند و امید میرود با پایان یافتن شرایط ناشی از بحران کرونا فرصت برای نشستهای حضوری و تعمیق فرایند مشارکت اجتماعی فراهم شود».
دکتر حبیبا در پایان گفت: «در این فرصت مراتب قدردانی خود را از مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر و همچنین معاون دبیر کل سازمان همکاریهای اقتصادی اکو که از همکاران اصلی چنین رویدادی بودند اعلام میدارم. امید میرود این همکاریهای مشترک ادامه پیدا کند، بهگونهای که شرایط سلامتبخش برای همگان فراهم شود».
همچنین در مراسم افتتاحیه این کارگاه آموزشی که به میزبانی معاونت دانشجویی و مرکز مشاوره دانشگاه تهران و همکاری سازمان اکو و ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، مدیر کل دفتر روابط بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر، مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر و مسئول بخش همکاریهای قضائی و پارلمانی سازمان اکو پیامهای آغازین خود را مبنی بر لزوم همکاری مشترک بینالمللی در حوزه پیشگیری از اعتیاد ارائه کردند.