عمومی | پژوهشکده مطالعات فناوری

ارسال مجموعه کتب «فرهنگ ثروت‌آفرین» برای بیش از ۱۳۰ سازمان

مشارکت پژوهشکده مطالعات فناوری در توزیع مجموعه کتب فرهنگ ثروت‌آفرین

پژوهشکده مطالعات فناوری بنا به حوزه ماموریتی خود علاوه بر انجام پروژه‌های مختلف، بر کاربست نتایج حاصل از پروژه‌ها نیز تاکید دارد. در این زمینه پروژه‌ای با عنوان «زمینه‌سازی و توسعه نظام آماری اقتصاد صنایع فرهنگی با تاکید بر رویکرد نوآورانه و دانش‌بنیان» در سال ۱۳۹۷ انجام شد. در باب اهمیت این صنایع و لزوم شفافیت اقتصادی آن می‌توان گفت که صنایع خلاق و فرهنگی از بهترین مصادیق تحقق اقتصاد مقاومتی است؛ حوزه‌ای که درون‌زایی‌اش وام‌دار فرهنگ غنی اسلامی- ایرانی، برون‌گرایی جزء ماهیت و ماموریتش و مشارکت مردمی و دانش‌بنیان‌بودن رمز پیشرفت آن است. تجارب و عملکرد کشورها در این صنایع، نشان‌دهنده توان درآمدزایی مافوق درآمدزایی نفتی آن کشور است. به‌علاوه، سیاست‌گذاری صحیح در این صنایع با چشم‌های بسته ممکن نیست و همپایی نظام آماری برای شفاف شدن وضعیت موجود اقتصاد این حوزه را می‌طلبد.

ازاین‌رو در راستای کاربست نتایج حاصل از پروژه، این پژوهشکده در گام اول با همکاری مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت و ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و انتشارات رسا اقدام به تهیه مجموعه کتب ۷ جلدی به انضمام یک جلد چکیده(مجموعاً ۸ جلد)، با عنوان «فرهنگ ثروت آفرین» نموده است. این مجموعه از منظر اقتصادی و آماری، ۷ حوزه از صنایع مربوط شامل «سینما»، «پویانمایی»، «نشر و پی‌نمایی»، «گردشگری»، «صنایع‌دستی»، «بازی‌های ویدئویی» و «اسباب‌بازی» را با تاکید بر رویکرد نوآورانه و دانش‌بنیان بررسی می‌کند.

در گام دوم، این پژوهشکده پس از شناسایی بیش از ۱۳۰ مخاطب از جمله نهادهای دولتی، خصوصی و افراد متخصص در حوزه صنایع خلاق و فرهنگی ،اقدام به ارسال جلدهای منتخب این مجموعه نمود. از جمله مخاطبین این مجموعه اثر شامل: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت ورزش و جوانان، معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور، مرکز آمار ایران، بانک مرکزی، سازمان صداوسیما، مرکز ملی فضای مجازی کشور، مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت، کمیسیون‌های اقتصادی و فرهنگی مجلس شورای اسلامی، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، دانشگاه‌ها، کتابخانه‌ها، موسسات پژوهشی و ... می‌باشند.