عمومی | دانشگاه یزد

«بررسی پیشنهاد نهایی شرکت AIT اتریشی»/ «ارائه پروژه ارزیابی و تهیه شناسنامه شاخص‌های شهر هوشمند»

بررسی پیشنهاد نهایی شرکت AIT اتریش
به گزارش دریافتی از دبیرخانه کانون‌های تفکر دانشگاه یزد، در ابتدای جلسه دکتر مهدی سالاری، مدیرعامل منطقه ویژه علم و فناوری یزد با تاکید بر حمایت‌های منطقه ویژه علم و فناوری (کریدور) از پروژه‌های پیشران، گزارشی از جلسات برگزار شده میان شرکت AIT اتریشی و نهادهای اجرایی استان ارائه و به سابقه خوب این شرکت در شهر وین (شهری که 6 سال، عنوان شهر هوشمند جهانی را داشته) اشاره کرد.
وی سپس با معرفی سه پروپوزال این شرکت در زمینه «گردشگری هوشمند»، «شهر یکپارچه هوشمند یزد» و «خدمات دیجیتال»، به توضیح اهداف، مراحل، مبلغ، اعضای تیم انریشی، نحوه پرداخت پول، مسائل امنیتی مرتبط با این پروژه در سطح استان و سایر مباحث مربوط به همکاری با این شرکت پرداخته و اهم اقدامات انجام شده در زمینه همکاری با این شرکت تاکنون را برشمرد.
در این راستا مهندس مجید تجملیان عضو هیئت علمی دانشگاه تفت با مروری بر مبحث مدیریت ویژه و چالش‌های پیش روی همکاری با این شرکت و تاکید بر بررسی دوباره ضرورت واگذاری این قبیل پروژه ها به شرکتهای خارجی، فهم دیدگاه و زاویه دید دستگاه‌های حافظ امنیت استان به این قبیل پروژه ها را بسیار مهم دانست.

سپس دکتر سعید عطار عضو هیئت علمی دانشگاه یزد با نگاهی کوتاه به تاریخچه همکاری های ایران و طرف های خارجی در سایر حوزه ها از جمله برنامه نویسی توسعه، پیامدهای حضور شرکتهای خارجی در حوزه های برنامه ریزی و طراحی استراتژی را مورد بررسی قرار داد.
دکتر محمد مهدی لطفی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه یزد نیز با مروری بر نقش تسهیل کننده شرکت اتریشی به خصوص در زمینه احصا شاخصها و نگاهی به نقش ملاحظات انسانی در این قبیل پروژه‌ها، احتمال موفقیت پروژه را با توجه به مشاهده عملکرد پروژه های مشابه و همچنین وضعیت استان و شهر یزد بسیار بالا ارزیابی کرد.
مهندس مسعود تاج آبی مدیر عامل سازمان فاوا شهرداری یزد نیز مذاکرات شهرداری و شرکت اتریشی AIT از ابتدا تا کنون را مورد بررسی قرار داد.
پروژه تهیه شناسنامه شاخص‌های شهر هوشمند یزد
در ادامه جلسه، مهندس الهه افسریه از شرکت پیشتازان توسعه ماهان ضمن نگاهی به پروژه این شرکت در زمینه احصاء شاخصهای مردم هوشمند در استان مانند درصد شاغلین دارای تحصیلات دانشگاهی، درصد شهروندان دارای دسترسی به اینترنت، سرانه مشارکت مردم در تصمیم‌گیری‌های شهری و سایر شاخص‌های مرتبط، شش گام در نظر گرفته شده از سوی این شرکت برای تکمیل شناسنامه شاخص‌های شهر هوشمند را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و مزایای تکمیل این پروژه برای استان یزد را برشمرد.

در این راستا دکتر سالاری به بیان نکاتی در مورد تجربه موفق همکاری یکساله میان منطقه ویژه علم و فناوری یزد و شرکت پیشتازان توسعه ماهان در زمینه احصاء شاخص‌های حوزه علم و فناوری استان پرداخت.
دکتر لطفی نیز این پیشنهاد را مطرح کرد که تیمی از کانون تفکر شهر هوشمند، مشاور اصلی این شرکت در انجام پروژه فوق باشد.
در ادامه مهندس تاج آبی به بیان نکاتی در زمینه تاییدیه‌های مورد نیاز برای دستیابی به شناسنامه هر شاخص و نقش کانون تفکر در این موفقیت این پروژه پرداخت.
مهندس مهدی پارسائیان عضو بخش IT استانداری یزد نیز مشکل دستیابی به اطلاعات به خصوص در حوزه اطلاعات IT را یکی از چالشهای اصلی پیش روی مجریان پروژه دانست.
در این نشست، دکتر سید اکبر مصطفوی عضو هیئت علمی دانشگاه یزد، دکتر محمدرضا پژوهان عضو هیئت علمی دانشگاه یزد، دکتر داریوش پورسراجیان رئیس پارک علم و فناوری استان یزد و مهندس مهدی فعالی معاون برنامه‌ریزی شهرداری یزد نیز حضور داشتند.