دکتر کاووس کشاورز، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد در جلسه گزارش عملکرد آن مرکز در سال ۱۳۹۹ معرفی ارقام محصولات زراعی جو دیم(فراز، ماهنشان و راشین) و خلر آراز و تولید و تکثیر ارقام علوفه و کشت و توسعه گیاهان دارویی را از دستاوردهای شاخص آن مرکز در سال گذشته برشمرد
در راستای ارائه گزارش و ارزیابی عملکرد سال ۱۳۹۹ واحدهای تابعه سازمان، در جلسه ای که یکشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ با حضور دکتر کامبیز بازرگان معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، حجت الاسلام سعیدیان مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه، دکتر محمودی معاون توسعه مدیریت و منابع، دکتر جوادی معاون پژوهش و فناوری، دکتر مویدی معاون سازمان و رئیس موسسه آموزش و ترویج، دکتر ولدان معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی و مدیران کل ستادی سازمان بصورت وبینار در سالن اندیشه سازمان برگزار شد، دکتر کاووس کشاورز ، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد ، گزارش عملکرد آن مرکز در سال ۱۳۹۹ را ارائه و در معرض ارزیابی مسئولین سازمان قرار داد.
دکتر بازرگان طی سخنانی با تشکر و قدردانی از زحمات و تلاش های رئیس و مجموعه معاونین مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد تصریح نمودند که دکتر کشاورز و همکارانشان در طول یکسال گذشته زحمات زیادی را در راستای اهداف سازمان تقبل نمودند.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط آب و هوایی استان(گرمسیر و سردسیر) بر اساس مزیت نسبی، برنامه های ارتقاء بهره وری در هر اقلیم تنظیم و در دستور کار قرارگیرد.
وی خاطر نشان کرد در حوزه گرمسیری با توجه به دشت های موجود و کشت محصولات دیم و همچنین سایت ملی دیم گچساران که در این حوزه واقع شده، برنامه ریزی برای ارتقاء محصولات زراعی دیم اندیشیده شود. همچنین در حوزه سردسیری با توجه به کوهستانی بودن این مناطق فعالیتهای محققین بر روی ارتقاء بهره وری منابع طبیعی و تولید غذا از محیط های طبیعی از جمله گیاهان دارویی و جنگلی متمرکز گردد. ایشان در پایان بر مقوله بهبود سرخشکیدگی و زوال بلوط با توجه به گسترش درختان بلوط در حوزه زاگرس اشاره نمودند.
دکتر کشاورز رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد در خصوص فعالیتها و دستاوردهای شاخص اظهار داشت: این مرکز در سال ۱۳۹۹ با ارائه دستاوردهای تحقیقاتی و آموزشی خود به جامعه بهره برداران اقدامات شایسته ای انجام داده است، چهار یافته فناورانه در خصوص دانش فنی تولید و تکثیر ارقام علوفه و جو تحت نام های(ماشک علوفه ای طلوع)، جو رقمهای (بهدان، فردان و خرم) و معرفی ۳ رقم جو شامل(فراز، ماهنشان و راشین) و یک رقم خلر( آراز) با تایید وزیر جهاد کشاورزی از مهمترین دستاوردهای محققین این مرکز بوده است.
وی یکی دیگر از دستاوردهای شاخص این مرکز، اجرای پایلوت گیاهان دارویی که در سفر دبیر ستاد گیاهان دارویی به استان تصویب و در ایستگاه تحقیقات چم خانی یاسوج اجرا گردید که این طرح ضمن حفظ منابع ژنتیکی می تواند در حفظ و حراست از گونه های نادر گیاهان دارویی کمک شایانی نماید و در راستای اصلاح الگوی کشت و در نهایت باعث افزایش عملکرد در واحد سطح شود.
همچنین یکی از فعالیتهای این مرکز را تولید هسته های اولیه گندم، جو و حبوبات و دانه های روغنی دانست و تامین بذور مورد نیاز کشاورزان استان و همچنین نظارت بر تولید بذور اصلاح شده حدود ۱۱ هزار تن و کشت و تولید ذرت هیبرید به مساحت ۲۰ هکتار با تولید ۶۳ تن بذر دانست.
دکتر کشاورز برگزاری دوره های تخصصی برای کارشناسان پهنه و بهره بردان بخش کشاورزی و چاپ ۳۳ مقاله علمی پژوهشی و انتشار۳۱ فقره گزارش نهایی و ۸ فقره نشریه فنی - ترویجی و چاب ۴ کتاب را از دیگر فعالیت های پژوهشی این مرکز در سال ۹۹ برشمرد.
ایشان در راستای شعار اقتصاد مقاوتی، آماده سازی پروژه پرواربندی را در جهت افزایش درآمدزایی و تقویت زیرساختهای پژوهشی دانست. ایشان یکی از راههای درآمدزایی و کاهش هزینه را انعقاد قراردادهای مشارکتی با بخش خصوصی و استفاده بهینه از ساختمانهای بلا استفاده مرکز از طریق اجاره به بخش خصوصی دا نست.
وی پذیرش دانش آموز در هنرستان کشاورزی آیت الله ملک حسینی و راه اندازی آزمونهای سنجش مهارت و احداث مزرعه آموزشی گیاهان دارویی و پرورش ماهیان سردابی در جهت فعالیتهای عملی دانش آموزان دانست و راه اندازی شبکه آموزش مجازی کشاورزی و اجرای دوره های آموزش مجازی و دوره های آموزش کارکنان، بهره برداران، زنان روستایی و کارکنان وظیفه نیروهای مسلح را از مهمترین فعالیتهای این مرکز را در حوزه آموزش بیان نمودند.