عمومی | دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد:دانشگاه با ارتباط موثر با صنعت، می‌تواند پشتیبان تولید باشد

دکترامیررضا نقش در گفت‌وگو با ایسنا، درباره نقش و جایگاه دانشگاه در تحقق شعار سال ۱۴۰۰، اظهار کرد: در نظام نوآوری و تولید هر کشور، جایگاه دانشگاه خصوصا به عنوان پشتیبان تثبیت شده است.

وی افزود: اگر دولت، تولید و دانشگاه را رئوس یک مثلث در نظر بگیریم و اگر وظیفه دولت را سیاست‌گذاری در بحث کلان کشور بدانیم که موانع تولید را از بین می‌برد، دانشگاه نیز می‌تواند به عنوان یکی از رئوس این مثلث عمل کند.

به گفته رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، ارتباط بین این سه راس می‌تواند بسیار موثر باشد. دانشگاه می تواند با دانش، علوم، فنون و نوآوری‌هایی که دارد نیاز تولید در رفع مشکلات را بر عهده گیرد.

دکترنقش با بیان اینکه سیاست دانشگاه آزاد اسلامی سمت و سو دادن به پژوهش‌های کاربردی و مسئله محور است، خاطرنشان کرد: در واحد نجف آباد در دو سال اخیر توسعه خوبی در این زمینه انجام شده و قراردادهای برون دانشگاهی بسیاری با صنایع مطرح کشور منعقد شده است.

وی، نبود ارتباط اثربخش بین صنعت و دانشگاه را حلقه مفقوده در کشور دانست و گفت: این موضوع باعث می‌شود که بسیاری از مسائل با علم روز حل نشود و در این زمینه نیاز به تقویت بیشتر داریم. با ایجاد نظام پایش در دانشگاه آزاد اسلامی چالش‌ها و ابرچالش‌های کلان کشور احصا و در پایان نامه های کاربردی دانشجویان تحصیلات تکمیلی بررسی می شوند.

دفاع سالانه حدود سه هزار پایان نامه در دانشگاه آزاد نجف آباد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد هدایت پایان نامه‌ها به سمت مسائل کاربردی کشور را ضروری دانست و افزود: در واحد نجف آباد سالانه حدود سه هزار پایان نامه دفاع می شود که درصد قابل قبولی از از آن‌ها چه در زمینه علوم انسانی و چه در رشته‌ های فنی و مهندسی به سمت حل مسئله رفته و همواره دانشجویان را به این سمت هدایت می کنیم.

دکترنقش با اشاره به کسب ۹مقام برگزیده واحد نجف آباد در هشتمین جشنواره فرهیختگان امسال، اظهار کرد: این جشنواره به عنوان مرجع ارزیابی فعالیت‌های پژوهشی و فناورانه واحدهای دانشگاه‌های آزاد اسلامی کشور، هر سال برگزار می شود که در جشنواره هشتم، واحد نجف آباد مشابه سال قبل با ۹عنوان برگزیده جایگاه خود را حفظ کرد و به عنوان مقام نخست در کشور انتخاب شد.

وی شاخص‌های پژوهشی اثرگذار و مسئله‌محور، فعالیت مراکز رشد و سراهای نوآوری و محصولات فناورانه را از جمله دلایل موفقیت و برتری این دانشگاه در هشتمین جشنواره فرهیختگان عنوان کرد و گفت: در این جشنواره محورهای متنوع مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و در مجموع حدود ۱۸۵۰اثر از کل کشور جهت داوری به سازمان مرکزی ارسال شد که ۷۰برگزیده انتخاب شدند.

نقش در توضیح محورهای مورد ارزیابی این جشنواره، تصریح کرد: تحقیقات اعضای هیات‌ علمی اعم از طرح‌های پژوهشی، پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها که به فناوری خاص رسیده است، کتاب، اختراع، اکتشاف، نوآوری، عضویت در مجلات علمی، عضویت در هیئت تحریریه نشریات علمی، میزان ارجاعات به مقالات فرد و ... از شاخص‌های انتخاب برگزیدگان این جشنواره است.

وی یادآور شد: از جمله شاخص‌های اصلی که موجب انتخاب دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد به ‌عنوان واحد برتر شد، شاخص‌های پژوهشی مانند پژوهش‌های کیفی، اثرگذار و مسئله‌محور، شاخص‌های فناوری از جمله مراکز رشد، سراهای نوآوری، محصولات فناورانه، تبدیل علم به ثروت از طریق به‌ کارگیری فناوری‌های جدید و شاخص و ارتباط موثر با صنعت و جامعه بوده است.