عمومی | دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه | امکانات، افتخارات و دستاوردها

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه خرداد ۶۵ با رشته‌های زبان و ادبیات فارسی، آموزش ابتدایی و الهیات و معارف اسلامی و ۳۰۰ دانشجو آغاز به کار کرد.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه | امکانات، افتخارات و دستاوردها
به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، ایذه یا مال‌امیر در استان خوزستان در فاصله ۱۲۵ کیلومتری شمال شرقی اهواز واقع شده است که پیشینه تاریخی آن بنا بر پژوهش‌های انجام‌شده و وجود آثار و سنگ‌نبشته‌های باستانی مربوط به دوران عیلامیان و پیش از آن است. تقریباً بیشتر باستان‌شناسان بر پیشینه تاریخی ۶ هزار ساله ایذه اتفاق نظر دارند. ایذه، شهر نگارکنده‌های سنگی و صخره‌ای ایران نام نهاده شده است.‏


وجه تسمیه، ویژگی‌های جغرافیایی و آب و هوا

ایذه از نظر آب و هوایی خنک‌ترین شهر استان خوزستان است که علت آن را می‌توان قرارگرفتن این شهر در دشتی وسیع در دامنه رشته کوه زاگرس و بارش برف در برخی نقاط مرتفع مشرف بر شهر و نیز وجود وسیع‌ترین پوشش جنگلی استان خوزستان (۱۸۰ هزار هکتار) در این منطقه دانست. دمای شهر ایذه در زمستان گاهی به زیر صفر درجه سانتی‌گراد می‌رسد. میانگین بارش سالانه در ایذه هم ۴۰۰ میلیمتر است.

واژه باستانی ایذه در سده‌های اخیر به کلی فراموش شده بود تا اینکه در زمان پهلوی اول، بار دگر زنده شد و تیر ۱۳۱۴ ه.ش، از سوی فرهنگستان ایران به نام پیشین خود ایذه نامگذاری شد. جمعیت شهرستان ایذه طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۰، برابر با ۲۰۳،۶۲۱ نفر و مساحت آن بالغ بر ۳۶۸۳.۴ کیلومتر مربع است.

درباره دانشگاه آزاد اسلامی ایذه

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه ازجمله واحدهای ده‌گانه منطقه ۶ (سابق) دانشگاه آزاد اسلامی است که خرداد ۶۵ با رشته‌های زبان و ادبیات فارسی، آموزش ابتدایی و الهیات و معارف اسلامی ۳۰۰ دانشجو در ساختمان مسکونی آغاز به کار کرد. واحد ایذه سال ۷۲ به ساختمان فعلی نقل مکان کرد و از سال ۸۵ تاکنون بیش از ۵۰ هکتار زمین از طریق منابع طبیعی تهیه و به ساختن ساختمان‌های مورد نیاز خود اقدام کرده است.

اکنون این واحد دانشگاهی با حدود ۸۰ رشته در مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی، ارشد و دکتری، ۳ هزار دانشجوی شاغل به تحصیل و بیش از ۹۰ عضو هیئت علمی تمام‌وقت در دو سایت مجزا با عنوان سایت مرکزی و سایت راسفند است.

فضاهای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و رفاهی دانشگاه

- فضای آموزشی ۱۸ هزار متر مربع

- فضای ورزشی ۱۲ هزار متر مربع

- فضای خدماتی و رفاهی ۵ هزار و ۵۰۰ متر مربع

- فضای کارگاهی و آزمایشگاهی ۴ هزار متر مربع

- فضای فرهنگی ۲ هزار متر مربع

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه | امکانات، افتخارات و دستاوردها

حوزه معاونت دانشجویی و فرهنگی

نقل و انتقالات:

در راستای خدمات به دانشجویان غیربومی با توجه به آیین‌نامه نقل و انقالات با مراجعه دانشجو به سایت منادا ثبت‌نام و تایید واحد مبدا و مقصد و پس از طرح در کمیسیون و تایید معاونت فرهنگی دانشجویی سازمان مراحل انتقال صورت می‌گیرد. برنامه زمان‌بندی نقل و انتقالات در دو نیمسال با زمان معین از طریق پورتال دانشگاه یا نصب در تابلو اعلانات اطلاع‌رسانی می‌شود.

تخفیفات دانشجویی:

دانشگاه آزاد اسلامی در راستای تشویق دانشجویان و کمک به قشر کم‌درآمد و خانواده‌هایی که چند دانشجو در دانشگاه آزاد مشغول به تحصیل هستند، براساس آیین‌نامه تخفیفات به دانشجویان بین ۱۰ تا ۲۵ درصد تخفیف اعطا می‌کند. موارد مشمول تخفیفات شامل چند دانشجویی، ممتازان علمی، ممتازان ورزشی، فرزندان و خانواده کارکنان هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، قاریان و حافظان قرآن، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، ازدواج دانشجویی، بیماری‌های خاص و دانشجویان بی‌بضاعت است.

ایاب و ذهاب:

واحد دانشگاهی ایذه در راستای خدمات به دانشجویان با توجه به اینکه قبلاً در سایت راسفند کلاس‌های آموزشی، آزمایشگاهی و تربیت‌بدنی دایر بود، با توجه به نیاز ایاب و ذهاب دانشجویان دو دستگاه اتوبوس و یک دستگاه مینی‌بوس خریداری شد که کار جابه‌جایی دانشجویان و استادان را انجام می‌داد؛ ولی با توجه به متمرکزشدن دانشجویان در سایت مرکزی دانشگاه، هیچ فعالیت ایاب و ذهابی صورت نمی‌گیرد.

سلف سرویس:

سلف سرویس این واحد دانشگاهی دارای یک ساختمان به مساحت ۴۰۰ متر مربع است که دارای دو سالن غذاخوری برادران و خواهران هرکدام به مساحت ۱۴۰ مترمربع و همچنین فضای آشپزخانه به مساحت ۱۲۰ مترمربع با تجهیزات آشپزخانه برای انجام خدمات به دانشجویان، استادان و کارکنان راه‌اندازی شد و تا سال ۹۵ خدمات می‌داد؛ اما به علت استقبال‌نکردن دانشجویان و بومی‌بودن آنان و گران‌شدن مواد غذایی سلف‌سرویس تعطیل شد.


بوفه دانشگاه:

ساختمان بوفه به مساحت ۱۲۰ متر مربع دارای دو سالن ۵۰ متری برای پذیرایی از خواهران و برادران و حدود ۲۰ مترمربع فضای بوفه در سایت مرکزی دانشگاه فعال بوده اما اکنون به علت بیماری کرونا تعطیل است.



انتشارات دانشگاه:

انتشارات دانشگاه در فضایی به مساحت ۶۰ متر مربع در سایت مرکزی دانشگاه دایر است که توسط پیمانکار اداره می‌شود و خدماتی ازجمله تکثیر جزوات دانشجویان و تهیه کتاب‌های دانشجویان با قیمت مناسب ۵۰ درصد زیر قیمت بازار به دانشجویان خدمات‌رسانی می‌کنند.

سرای دانشجویی:

واحد دانشگاهی ایذه دارای یک ساختمان خوابگاه دانشجویی ملکی با زیربنای ۴ هزار و ۵۰۰ مترمربع در سه طبقه است. ظرفیت این خوابگاه حدود ۵۰۰ دانشجو است و تعداد ۹۵ اتاق دارد. امروزه با توجه به بومی‌بودن اکثر دانشجویان تعداد کمی حدود ۱۰۰ نفر دانشجوی دختر در این مکان اسکان دارند؛ اما به‌علت بیماری کرونا فعلاً تعطیل است.

تجهیزات خوابگاه:

سالن نمازخانه سالن مطالعه آشپزخانه یخچال و فریزر، اجاق گاز، تختخواب مجهز به سیستم سرمایشی گرمایشی، ظرفیت اتاق‌ها ۴ نفره و ۶ نفره است. قسمتی از این خوابگاه پس از تفکیک به‌عنوان مهمانسرا استفاده می‌شود.

مرکز مشاوره:

این واحد دانشگاهی سال ۱۳۸۰ با استفاده از ظرفیت استادان تمام‌وقت و حق‌التدریس در رشته روانشناسی مرکز مشاوره را راه‌اندازی کرد و خدمات خوبی در زمینه‌های مختلف ازجمله مشاوره درسی آموزشی، خانواده، ازدواج، روانپزشکی، پزشکی عمومی، دینی مذهبی و حقوقی ارائه می‌دهند و اکنون این مرکز در حال خدمات‌رسانی به دانشجویان است. این مرکز دارای دو اتاق، یک اتاق منشی، یک اتاق ویزیت و تجهیزات اداری و کاری است. مسئول مرکز مشاوره یک کارمند تمام‌وقت با مدرک کارشناسی ارشد مشاوره است.


تربیت‌بدنی:

واحد دانشگاهی ایذه دارای یک مجموعه ورزشی با زیربنای ۴ هزار و ۸۰۰ متر مربع واقع در سایت راسفند است. این مجموعه دارای یک سالن کشتی، یک سالن تنیس و یک سالن چندمنظوره فوتسال والیبال هندبال است. در کنار این مجموعه زمین سیمانی با ابعاد ۷۰ در ۴۰ جهت انجام ورزش‌های عمومی زمین چمنی با ابعاد ۵۰ در ۳۰ برای انجام ورزش فوتسال در این مجموعه ورزشی فضایی به‌منظور اسکان مهمانان ورزشی در طبقه فوقانی وجود دارد که نیاز به تجهیز دارد. در صورت تجهیز می‌تواند میزبان مسابقات ورزشی حتی در سطح ملی باشد. این واحد دانشگاهی یک سال میزبان مسابقات کشتی آزاد نوجوان کشور در سطح ملی بوده است.

سالن ورزشی در سایت مرکزی دانشگاه با متراژ هزار و ۴۵۰ متر مربع با ظرفیت حدود ۵۰۰ تماشاگر دارای سالن چندمنظوره فوتسال والیبال هندبال و بسکتبال است و در ورودی‌های این سالن دفتر مسئول تربیت‌بدنی قرار دارد.

واحد دانشگاهی ایذه در گذشته تیم‌های ورزشی زیادی ازجمله کشتی فرنگی، کشتی آزاد، فوتبال آقایان، فوتسال آقایان، فوتسال بانوان، ورزش‌های رزمی، پرورش اندام، دوومیدانی، پاورلیفتینگ آقایان، فول کنتاکت و ووشو بانوان در سطوح مختلف دانشجویی و کارکنان به مسابقات اعزام کرده و در این شهرستان به‌ویژه در رشته‌های ورزشی که نام برده شد، قهرمانان زیادی در سطوح کشوری ملی و آسیایی و جهانی داشته که دانشجویان همین واحد دانشگاهی هستند.

در کشتی فرنگی:

- رامین طاهری قهرمان نوجوانان جوانان جهان و بزرگسالان آسیا

- پیام بویری قهرمان نوجوانان جوانان جهان و بزرگسالان آسیا

- فرنگی مهرداد مردانی قهرمان نوجوانان جوانان و بزرگسالان آسیا عضو تیم ملی بزرگسالان

- رضا اسدپور قهرمان جوانان جهان

- محمد حاتمی قهرمان جوانان جهان

- ابراهیم رضایی عضو تیم ملی جوانان

- بهروز کبیری عضو تیم ملی جوانان در مسابقات جهانی

- مهدی عسکری قهرمان جوانان آسیا عضو تیم بزرگسالان

- سعید احمدیان قهرمان کشور

مربیان کشتی:

- حمیدرضا حیدری‌زاده عضو هیئت علمی این واحد دانشگاهی مربی کشتی لیگ‌ برتر سینا صنعت ایذه نایب‌قهرمان جام باشگاه‌های جهان

- ملک‌محمد بویری مربی لیگ برتر تیم کشتی سینا صنعت ایذه نایب قهرمان جام باشگاه‌های جهان

- لقمان رضایی مربی تیم بزرگسالان کشتی فرنگی

وزنه‌برداری: فرزاد بویری قهرمان جوانان آسیا

قهرمانی ملی بوکس: اشکان رضایی و مسلم مقصودی

فوتسال: سهیلا ململی تیم ملی فوتسال بانوان

لیگ برتر فوتسال بانوان: زهرا اسماعیلی بروجنی، زهرا الماسی، سهیلا ململی، زهره کوراوند

فوتبال: مهرداد جماعتی عضو تیم ملی و سروش سعیدی لیگ برتر

پاورلیفتینگ: پژمان داودی قهرمان آسیا و بین‌المللی و جهان

ووشو بانوان: زهرا سلحشور قهرمان آسیا و جهان، فاطمه مولایی کوشا قهرمانی جهان، مریم محمدی قهرمانی جهان

فول کنتاک: فرشته شریفی قهرمان آسیا و جهان، زهرا لیموچی قهرمان آسیا و جهان o-sport

پرورش اندام: مجید غلامی قهرمان کشور و شایان کیانی قهرمان کشور

بخش‌های حوزه فرهنگی:

حوزه فرهنگی شامل: دفتر فرهنگ اسلامی، کانون قرآن و عترت، ستاد اقامه نماز و امور فوق‌برنامه است.

سایر فعالیت‌های این حوزه عبارتند از:

کانون‌های دانشجویی، تشکل‌های دانشجویی، بسیج دانشجویان، کارکنان و اساتید، نشریات دانشجویی، برگزاری مسابقات و جشنواره‌های مختلف فرهنگی، ادبی و هنری، انجام مشاوره‌های تربیتی، فرهنگی، مسابقات کتابخوانی، برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی، تشکیل حلقه‌های صالحین و بصیرت‌افزایی، برگزاری سخنرانی، سمینار، جلسات پرسش و پاسخ در جنبه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، نشریات دانشجویی، مسابقات سراسری قرآن و عترت، برنامه‌های متنوع ستاد اقامه نماز و برگزاری کارگاه‌های فرهنگی و اجتماعی.


تسهیلات شهریه و وام‌های دانشجویی:

منبع اصلی تامین هزینه‌های دانشگاه، شهریه دانشجویان است و تمام دانشجویان باید پس از انتخاب واحد به تسویه آن از طریق پرداخت توسط سامانه یا تقسیط توسط صندوق رفاه دانشجویی از طریق اخذ وام‌های مختلف دانشجویی اقدام کنند.

شهریه دانشجویان شامل دو بخش شهریه ثابت و متغیر است که شهریه ثابت برای تمام دانشجویان در رشته‌ها و مقاطع مختلف در طول حداکثر مدت مقرر تحصیل ثابت می‌ماند. شهریه متغیر همان شهریه دروس و واحدهای انتخابی دانشجو در طول ترم تحصیلی است.

تخفیف شهریه شامل افراد زیر می‌شود:

۱- دانشجویان ممتاز علمی

۲- نفرات برتر آزمون سراسری

۳- دانشجویان ممتاز ورزشی

۴- دانشجویان مبتلا به بیماری‌های خاص

۵- دانشجویان قاری و حافظ قرآن کریم

۶- خانواده‌هایی که دارای بیش از یک دانشجو در دانشگاه هستند.

صندوق رفاه:

هدف از ایجاد و راه‌اندازی صندوق رفاه دانشجویان، ایجاد تسهیلات و امکانات مالی برای کمک به دانشجویان کم‌بضاعت و بی‌بضاعت دانشگاه آزاد اسلامی است که از ادامه تحصیل باز نمانند.

انواع وام: کوتاه‌مدت، میان‌مدت، بلندمدت

موارد تسهیلات مالی اعطایی برای کمک به دانشجویان:

۱- اعطای وام تحصیلی به دانشجویان

۲- اعطای وام ازدواج

۳- اعطای وام مسکن

۴- اعطای وام ضروری

مراکز پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه:

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه | امکانات، افتخارات و دستاوردها

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه | امکانات، افتخارات و دستاوردها

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه | امکانات، افتخارات و دستاوردها

معرفی کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های واحد ایذه:

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه دارای ۳۳ کارگاه و ۲۵ آزمایشگاه آموزشی فعال در گروههای فنی و مهندسی (برق، مکانیک،عمران و معماری و کامپیوتر) و گروه‌های علوم پایه (شیمی، زیست‌شناسی و فیزیک) و گروه‌های کشاورزی و تربیت‌بدنی است. علاوه‌بر خدمات آموزشی به دانشجویان، کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های واحد ایذه مشغول خدمات‌رسانی پژوهشی به دانشجویان ارشد و سایر محققان در قالب قراردادهای ساها نیز هستند که در جدول زیر به تفکیک آورده شده است.



رشته-مقاطع (کاردانی و کارشناسی) دایر در دانشگاه:

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه | امکانات، افتخارات و دستاوردها

رشته‌های کارشناسی ارشد و دکتری دایر در دانشگاه:



آموزشکده سما:


مشخصات، تاریخچه و معرفی آموزشکده سما واحد ایذه:

آموزشکده فنی و حرفه‌ای سما واحد ایذه واقع در دانشگاه آزاد به متراژ هزار و ۲۰۰ متر در سال ۱۳۸۸ با هدف تربیت نیروهای مهارت محور راه‌اندازی شد. این واحد فعالیت خود را با دو رشته در مقطع کاردانی پیوسته و با پذیرش ۲۰ دانشجو آغاز و اکنون در رشته‌های معماری، عمران، الکتروتکنیک، بهداشت مدارس، و مکانیک دانشجو می‌پذیرد.

معرفی بخش‌های مختلف مانند حوزه‌های فرهنگی، آموزش، دانش آموزی، پژوهشی و ...

- اکنون تعداد ۴۰۰ دانشجو مشغول به تحصیل هستند.

- تعداد ۵۶ مدرس مشغول به تدریس هستند.

- کتابخانه این مرکز دارای ۵ هزار جلد کتاب است.

- تاکنون تعداد هزار و ۲۵۶ دانشجو فارغ‌التحصیل شده‌اند.

- برگزاری سالانه هفته پژوهش.

- مشارکت دانشجویان، کارمندان و استادان در مسابقات فرهنگی در سطح آموزشکده، منطقه و کشوری.

- چاپ دو مقاله در مجلات معتبر با ایمپکت فاکتور ۴ و ۲ توسط ایمان اورک از مدرسان گروه برق.

- انجام طرح پژوهشی وضعیت بهداشت محیط و ایمنی مدارس ابتدایی و راهنمایی شهرستان ایذه در سال ۹۶-۱۳۹۵ توسط صدیقه سعیدی.

- ۴ نفر از دانشجویان این مرکز از بازیکنان لیگ دسته اول فوتبال ایران هستند.

امور مربوط به شهریه:

- شهریه ثابت رشته مکانیک ۴۱۵۰۰۰۰ ریال است.

- شهریه ثابت رشته عمران ۴۱۵۰۰۰۰ ریال است.

- شهریه ثابت رشته معماری ۵۸۱۰۰۰۰ ریال است.

- شهریه ثابت رشته الکتروتکنیک ۴۹۸۰۰۰۰ ریال است.

- شهریه ثابت رشته بهداشت مدارس ۵۴۶۰۰۰۰ ریال است.

- اعطای وام‌های وزارت علوم، صندوق رفاه و بانک ملی.

سرویس ایاب ذهاب:

از ناوگان اتوبوس دانشگاه برای تردد بین دانشگاه و کارگاه‌ها استفاده می‌شود.

معرفی امکانات آزمایشگاه، کتابخانه، سالن ورزشی، خوابگاه، کارگاه، سایت‌های کامپیوتر و سالن همایش:

این مرکز واقع در دانشگاه است و از تمام امکانات واحد از قبیل آزمایشگاه، کتابخانه، سالن ورزشی، خوابگاه، کارگاه، سایت‌های کامپیوتر و سالن همایش بهره می‌برد.