عمومی | دانشگاه تهران

سفیر پاکستان با رئیس دانشگاه تهران دیدار و گفت‌وگو کرد

به گزارش معاونت بین‌الملل ، در این جلسه دکتر نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، با معرفی رشته‌ها و پردیس‌های مختلف دانشگاه تهران گفت: «حدود ۶۰ درصد رشته‌های این دانشگاه در مقاطع تحصیلات تکمیلی ارائه می‌شوند».
وی با اشاره به ظرفیت و توانمندی‌های دانشگاه تهران در برخی رشته‌های خاص نظیر نفت، انرژی و بیوتکنولوژی پیشنهاد انجام پروژه‌های مشترکی در این زمینه‌ها با دانشگاه‌های پاکستان را داد.
رئیس دانشگاه تهران همچنین به زیرساخت‌های عظیم آموزش از راه دور دانشگاه تهران در دوران کرونا اشاره کرده و گفت که کلاس‌های فراوان دانشگاه در این دوران بدون تعطیلی با سیستم آموزش از راه دور برگزار شدند.
دکتر نیلی احمدآبادی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران را یکی از واحدهای فعال و مورد توجه دانشگاه دانست و از سفیر پاکستان درخواست کرد تا از ظرفیت‌های این پارک بازدید کنند.
در ادامه دکتر نیلی احمدآبادی به تعداد دانشجویان پاکستانی در دانشگاه تهران هم اشاره و آمادگی دانشگاه تهران را برای پذیرش دانشجویان بیشتر بخصوص در مقاطع تحصیلات تکمیلی اعلام داشت.
در این جلسه سفیر پاکستان نیز ضمن ابراز خرسندی از حضورش در دانشگاه بزرگ تهران، داشتن زیرساخت‌های آموزش الکترونیک را در این دانشگاه ستودنی دانست و همچنین از ایده تبادل دانشجو نیز استقبال کرد. وی همچنین با ابراز تشکر از دانشگاه تهران در خصوص همکاری‌های قبلی با دانشگاه‌های پاکستان، به برگزاری مشترک کنفرانس ایران و کشمیر با همکاری دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران اشاره کرد.
در این دیدار همچنین دکتر محمدحسین صراف‌زاده، معاون بین‌الملل دانشگاه در سخنانی به حضور ۵۶ دانشجوی پاکستانی در دانشگاه تهران طی سال‌های گذشته اشاره کرده و افزود که از این تعداد ۱۴ نفر در حال حاضر مشغول به تحصیل در رشته‌های مختلف می‌باشند که همگی بورسیه هستند. وی این تعداد را بسیار کم ارزیابی و ابراز امیدواری کرد با انعقاد قرارداد جدید با دانشگاه‌های برتر پاکستان در زمینه جذب دانشجوی پاکستانی نیز تعداد دانشجویان پاکستانی در دانشگاه تهران افزایش یابد.
معاون بین‌الملل دانشگاه همچنین با پیشنهاد طرح اعطا مدرک مشترک، از دانشجویان پاکستانی خواست تا در قالب این طرح وارد دانشگاه تهران شوند.
در این جلسه همچنین درباره تامین استاد و منابع علمی لازم، ارائه بورس برای دانشجویان زبان و ادبیات اردو در دانشگاه تهران از سوی سفارت پاکستان، اهدای کتاب به گروه زبان و ادبیات اردو از سوی سفارت پاکستان و راه‌اندازی اتاق مطالعات پاکستان در دانشکده زبان‌های دانشگاه تهران بحث و تبادل‌نظر شد.
همچنین موضوع گسترش دیپلماسی علمی به منظور گسترش روابط با دانشگاه‌ها مطرح شد که با استقبال سفیر پاکستان مواجه شد.
در پایان رئیس دانشگاه تهران از سفیر پاکستان دعوت کرد تا در حوزه تخصصی خودشان (علوم سیاسی) در دانشگاه تهران سخنرانی کنند. رئیس دانشگاه تهران در این دیدار کتاب «مهندسی ۵۰۰۰ ساله ایرانی» را به سفیر پاکستان اهدا نمود.
گفتنی است خانم عنبرین گلجامس، وابسته فرهنگی و خانم زید طیب عباسی رایزن نیز در این دیدار حضور داشتند.