ضرورت حمایت های روانی از مدافعان سلامت در میدان نبرد با کرونا
متخصص روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان این که در بحران کووید ۱۹ برای حمایت روانی از کادر درمان باید دستورالعمل حمایت روانی و اجتماعی در دستور کار باشد، گفت: به عنوان یک روند همیشگی کسانی که در معرض کارهای پر خطر هستند دچار فرسودگی شغلی بیشتری می شوند و باید در این زمانهای خاص و بحرانی مورد حمایت قرار گیرند تا چرخه خدمت دچار مشکل نشود.
دکتر شهاب بنی هاشم در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به احتمال ایجاد تبعات و آثار روانی کرونا در بین کادر درمان اظهار کرد: براساس تحقیقاتی که به صورت مصاحبه ای با کادر درمان خصوصا پرستاران بخش های کرونا انجام شده، احتمال ایجاد اختلالات روانی ناشی از پیامدهای این بیماری در آینده وجود دارد.
وی افزود: اختلالات روحی و روانی اعم از ترس، استرس، بی خوابی و وسواس فکری که یکی از آثار پیامد انتشار بیماری کروناست می تواند در دراز مدت ظهور و بروز کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه خاطرنشان کرد: استرس بیماری های جسمی ناشی از ابتلا به ویروس کووید ۱۹ از یک طرف و اختلالات روحی و روانی ناشی از آن اعم از اختلال در خواب و یا افسردگی از سوی دیگر می تواند روی دیگر کرونا باشد.
متخصص روانپزشکی دانشگاه با بیان این که آثار روانی و مخرب ناشی از کرونا مثل افسردگی، شغلی و خطرات ناشی از آن ممکن است در دراز مدت مشخص شود افزود: زمانی این مشکلات بیشتر می شود که به علامت ها و نشانه های این بیماری کم توجه و یا بی توجه باشیم.
به گفته این استادیار دانشگاه بی خوابی های شبانه، کاهش عملکردشغلی، احساس ضعف و خستگی، گیجی، اشتباهات مکرر و اختلال در روند عملکرد روزانه می تواند از نشانه های بروز افسردگی باشد.
این متخصص روانپزشکی دانشگاه بی توجهی به علائم هشدار دهند در کادر درمان را یکی از اصلی ترین دلایل بروز اختلال افسردگی ویا فرسودگی ناشی از کار زیاد در درازمدت ذکر کرد و گفت: چنانچه این علایم را نادیده بگیریم در آینده ای نه چندان دور می تواند شدید تر و به اختلالی پیش رونده مبدل شود.
وی گفت: در بحران کووید ۱۹ برای حمایت روانی از کادر درمان باید دستورالعمل حمایت روانی و اجتماعی را در دستور کار قرا دهیم.
دکتر بنی هاشم افزود: به عنوان یک روند همیشگی کسانی که در معرض کارهای پر خطر هستند دچار فرسودگی شغلی بیشتری می شوند و باید در این زمانهای خاص و بحرانی مورد حمایت قرار گیرند تا چرخه خدمت دچار مشکل نشود.
حمایت مالی و شغلی از کادر درمان خصوصا افرادیکه به بیماران مبتلا به کرونا خدمت رسانی می کنند یکی از مهمترین مواردی بود که دکتر بنی هاشم باهدف پیشگیری از فرسودگی کادر درمان به آن اشاره کرد و افزود: اختصاص مزایای شغلی و حمایت بیمه ها راهکار مناسبی برای افزایش دلگرمی کادر درمان است.
این روانپزشک دانشگاه از استقرار کمیته حمایت های روانی و اجتماعی در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی خبرداد و افزود: باید این کمیته ها با هدف تامین و ارزیابی نیازهای کادردرمان، کاهش استرس و همچنین ارایه خدماتی از جمله مشاوره برای حل مساله، نحوه تعامل با خانواده و افزایش تاب آوری فعالیت کنند.
دکتر بنی هاشم گفت: حضور روانپزشکان و ارتباط و تعامل تنگاتنگ با کادر درمان در مراکزو بیمارستانها راهکار مناسبی برای شناسایی، غربالگری و در صورت نیاز درمان به هنگام علایم احتمالی بروز افسردگی در کار درمان است.
وی با بیان این که حمایت های روانی از جمله اصول مهم خدمات سلامت است، گفت: با توجه به این که قطعا اپیدمی کرونا بر روحیه کادر درمان اثراتی داشته، پرهیز از ایجاد تبعیض و یا نادیده گرفتن جانفشانی های کادر درمان در بزرگترین پاندمی دنیا باید بیش از پیش مورد توجه مسوولان باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تاکید کرد: این احساس که پرستاران و یا مدافعان سلامت در سخت ترین روزهای کرونایی احساس کنند تلاششان به اندازه کافی دیده نمی شود می تواند اثرات مخربی از خود بجای بگذارد.
دکتر بنی هاشم ادامه داد: بر اساس تحقیقات میدانی علیرغم کار سخت و دشوار کادر درمان خصوصا در بحران کرونا بیشترین تبعیض، ناشی از عدم دسترسی کادر درمان به مزایای شغلی و یا بیمه ای است.
دکتر بنی هاشم با بیان این که بیشترین تحقیقاتی که تا به امروز در مراکز درمانی انجام شده به صورت مصاحبه و گفت و گو است، گفت: این مطالعات گواه این مهم است که اختلال در خواب اولین نشانه ای از افسردگی است که در کادر درمان مشاهده شده.
انتهای پیام/
کدخبرنگار:۷۷۰۱س.ق