بالارفتن اضطراب ناشی از ابتلا به کرونا منجر به افت عملکرد افراد می شود
محمد رضا یوسفی،سرپرست گروه سلامت روان مرکز بهداشت استان قزوین در خصوص مدیریت اضطراب ناشی از کرونا ویروس اذعان داشت : این روزها خیلی از افراد جامعه به دلیل ترس از ابتلا به ویروس کرونا و یا بالا رفتن اضطراب ناشی از آن دچار بیقراری و ترس از این بیماری و یا نگرانی از مرگ خود و یا عزیزانشان میشوند . به یاد داشته باشیم بروز این علائم و واکنش ها در افراد طبیعی است و با بالا رفتن اضطراب در مواردی که شدت این علائم منجر به زجر روانی شدید و افت عملکرد افراد شود نیاز به دریافت خدمات سلامت روان ضروری می شود.حال برای مدیرت اضطراب ناشی از بیماری کرونا لازم است به دستورالعمل زیر توجه و آ ن را به خوبی اجرا کنید :
اقدامات فردی برای کمک به خود و دیگران
یوسفی تاکید نمود: برای مدیریت این اضطراب قبل از هر چیز اطلاعات و دانستههای خود را در مورد ویروس کرونا کامل کنید.اطلاعات خود را از منابع معتبر علمی از قبیل کانال ها و سایت های مرتبط با وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی مانند سامانه ۴۰۳۰ بدست آورید. از خود و خانوادهتان مراقبت کنید. برای پیشگیری از فرسودگی و خستگی روانی ،به تغذیه ، استراحت به موقع ،خواب کافی و انجام فعالیت هایی که در شما ایجاد لذت و آرامش می کند توجه بیشتری داشته باشید. به نکات و دستورالعمل های بهداشتی پایبند باشید و آنها را اجرا کنید. اجازه دهید افراد در مورد ترس ها و نگرانی هایی که دارند حرف بزنند. به صحبت های آنها فعالانه گوش دهید و به او فرصت دهید در مورد هیجانات خود صحبت کنند. از هرگونه برچسب زدن و یا پیش داوری در مورد وجود اختلال روانی در افراد پرهیز کنید. به افرادی که اضطراب دارند بگویید که تجربه ترس و نگرانی با توجه به اتفاقی که افتاده و اخبار و اطلاعاتی که می شنوند غیر طبیعی نیست. از چک کردن مداوم اخبار و اطلاعات مربوط به این بیماری یا هر بیماری دیگری که ممکن است ذهن شما را درگیر کند تا حد امکان پرهیز کنید. زیرا این کار میزان نگرانی و استرس شما را افزایش می دهد.
یوسفی در ادامه بیان کرد : سبک زندگی سالم خود را داشته باشید. انجام کارهای روزانه در منزل و به حداقل رساندن کارهای بیرون از منزل و انجام فعالیت های سرگرم کننده مثل کتاب خواندن ، دیدن تماشای فیلم و تلویزیون، دعا و نیایش ، ورزش در محیط خانه ، شنیدن موسیقی ، گفتگو با دوستان و بستگانی که به شما آرامش می دهد بسیار مهم و ضروری است.
سرپرست گروه سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه در پایان به این نکته اشاره نمود که: به هیچ وجه برای کاهش استرس و دلشوره و بی قراری خود از الکل ، مواد مخدر و یا داروهای آرام بخش بدون دستور پزشک استفاده نکنید .