عمومی | دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تبریز

پزشکی، رسالتی انسانی و مسئولیتی شرعی است



نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه تبریز گفت: از نگاه اسلام، پزشکی حرفه ثروت اندوزی نیست بلکه رسالتی انسانی و مسئولیتی شرعی است.

دکتر آل هاشم در جشن هفتادسالگی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اعلام این مطلب اظهار داشت: به همان میزان که هدف علم مقدس باشد از اهمیت و ارزش بیشتری برخوردار خواهد بود.
وی تامین تندرستی و سلامت در جامعه را هدف علم پزشکی دانست و گفت: اهمیت سلامت جامعه از دیدگاه اسلام بر کسی پوشیده نیست تا جایی که در اسلام اگر تکلیف واجبی به تندرستی انسان آسیب برساند، نه تنها انجامش واجب نیست بلکه حرام هم خواهد بود.
وی با بیان اینکه در اسلام علم پزشکی همتای علم دین ارزشمند شمرده شده است، افزود: پزشکی حرفه‌ای است که در هیچ دوره ای، انسان‌ها از آن بی‌نیاز نبوده‌ و نخواهند بود و از این جهت چاره‌ای جز مراجعه به پزشک و درمان ندارند.
نماینده ولی فقیه در استان، با بیان اینکه پزشکان باید خصوصیات و ریزه‌واری‌های نظام خلقت را بدن انسان‌ها مورد مداقه قرار دهند، تصریح کرد: پزشکان در طول دوران آموزش و درمان بیماران بطور مداوم با پیچیدگی نظام هستی در ارتباط هستند، بنابراین زمینه سیر و سلوک و معرفت برای پزشکان بیش از دیگران فراهم است.
وی با اشاره به اینکه در روایات اسلامی آمده که کار طبابت را خداوند انجام می‌دهد و طبیب واقعی خود اوست، گفت: پزشک وسیله است و خدا به پزشک و طبیب نیرو می‌دهد و او توان معالجه می‌یابد.
وی ادامه داد: از نگاه اسلام، پزشکی حرفه ثروت اندوزی نیست بلکه رسالتی انسانی و مسئولیتی شرعی است. در حقیقت جامعه پزشکی کاری الهی می‌کند، بنابراین لازم است پزشکان تقوای الهی را مراعات کنند تا کارشان ارزش معنوی بیشتری پیدا کند.
دکتر آل هاشم با تاکید بر اینکه دست اندکاران درمانی استان باید پیشکسوتان این حرفه را فراموش نکنند، گفت: احترام به پیشکسوتان و بازنشستگان، احترام به شاغلین است و موجبات رشد و توسعه و خوسحالی شاغلین را فراهم می‌سازد.
امام جمعه تبریز در ادامه سخنانش با اشاره به خدمات دکتر قاضی زاده هاشمی، وزیر محترم بهداشت و درمان، اظهار داشت: ایشان در دوران دفاع مقدس در جهاد سازندگی و در خدمت شهید بزرگوار صیاد شیرازی خدمات بسیار ارزشمندی انجام داده‌اند و در دولت تدبیر و امید نیز همیشه دغدغه سلامت کشور را دارند.
وی در پایان سخنانش از زحمات دست‌اندرکاران حوزه درمان استان بویژه خیرین سلامت در تامین بهداشت و سلامت جامعه تقدیر و تشکر کردند.
ضرورت آموزش اخلاق پزشکی در کنار آموزش علم پزشکی

دکتر جلیل واعظ قراملکی از اساتید سابق دانشگاه علوم پزشکی تبریز دیگر سخنران این مراسم با بیان اینکه علم پزشکی ما را سریعتر به خدا می‌رساند، گفت: اساتید موظفند دانشجویان را طوری تربیت کنند که در کنار علم پزشکی، اخلاق پزشکی را نیز یاد بگیرند.
وی با اشاره به رسالت بزرگ اساتید و دانشجویان پزشکی در حوزه سلامت، اظهار داشت: اگر از این فرصت استفاده کرده و وظایف خود را به صورت صحیح و درست انجام دهند، عمرشان مصداق فرمایش امام زین‌العابدین(ع) یعنی زینت و لباس انسان در پیشگاه خداوند خواهد بود.
این استاد سابق دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر ضرورت یادآوری نقش خداوند در خلقت انسان و جهان آفرینش گفت: اگر امروز ژن را می‌شناسیم، باید ببینیم چقدر به خالق این ژن نزدیک شده ایم.