عمومی | دانشگاه علوم پزشکی قزوین

تقویت حس مسئولیت پذیری و تعهد اجتماعی برای رعایت پروتکل های بهداشتی مورد توجه قرار گیرد

در نشست هم اندیشی آموزش همگانی که در مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین برگزار شد بر توجه و استفاده از نقش رسانه در اطلاع رسانی، ارائه راهکارهای موثر و کاربردی برای تغییر سبک زندگی در اپیدمی کرونا برای غلبه هرچه زودتر بر بیماری کووید ۱۹، جلب مشارکت همگانی برای مقابله با کرونا، تقویت حس مسئولیت پذیری و تعهد اجتماعی برای رعایت پروتکل های بهداشتی و دستورالعمل های ابلاغی ستاد مقابله با کرونا، تاکید بر اطلاع رسانی شفاف از وضعیت مراکز درمانی و شرایط کارکنان و تهدیدهای پیش رو در صورت تداوم این وضعیت، تاکید شد.

صداقت خوداظهاری شهروند، آسیب کمتر

دکتر رزاق محمودی، رییس  دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین در این نشست بر صداقت خوداظهاری افراد، شناسایی مهمترین روش انتقال و خطرناک ترین مکان های انتقال بیماری تاکید کرد و گفت: در موج چهارم مبارزه با کووید ۱۹، باید پروتکل های بهداشتی در شرایط و مکان های مختلف و مطابق با جریان عادی شهروندان به روز شود تا با رعایت برخی از پروتکل ها آسیب کمتری متوجه شهروندان و کادر حوزه سلامت شود.

در اپیدمی کرونا، باید به مهم ترین و شدیدترین عواقب بحران پرداخته شود

دکتر عیسی محمدی زیدی، مدیرگروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی قزوین هم به اهمیت اثر فعالیت های آموزشی پرداخت و گفت: رسانه های آموزشی باید با تمرکز بر خطر بحران، بسیار چشم نواز باشند و مهم ترین و شدیدترین عواقب بحران را بیان کنند تا برای مخاطب حساس سازی ایجاد شود.

وی رسانه های فضای مجازی را از ارزان ترین رسانه هایی خواند که با ضریب نفوذپذیری بالا، به راحتی می توانند اطلاع رسانی گسترده ای را انجام دهند، البته به شرطی که محتوای آموزشی، درست و بجا بارگذاری شود.

دکتر محمدی اظهار کرد: ضمن استفاده از گزینه های مشهود، اگر  روی پیامد بحران همراه به آمار، ارقام و تشابه سازی کار شود؛ می توان روی  سطحی از باور مردم تغییر ایجاد کرد تا مخاطب با خودمراقبتی و رعایت شیوه نامه های بهداشتی، اثرگذاری این آموزش را به وضوح ببیند. وی افزود که تکرار، تنوع و واقع گرایی پیام های آموزشی در این بحبوحه می تواند بسیار کمک کننده باشد.

یاد بگیریم و یاد بدهیم چگونه با کرونا زندگی کنیم

دکتر علیرضا مهرعلیان،  رییس مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین نیز اظهار کرد: در میزان بروز بالا باید با ایجاد ترس و تغییر نگرش از عادی انگاری بیماری خودداری کرد و با هدفمند کردن رسانه ها در اطلاع رسانی ها باید به شهروندان بیاموزیم، یاد بگیریم و یاد بدهیم چگونه با کرونا زندگی کنیم.

وی ارزیابی اثرگذاری محتواهای آموزشی و دلایل رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی توسط شهروندان را از موارد دیگری دانست که باید مورد بررسی قرار گیرد؛ زیرا سهم مردم در رعایت شیوه نامه ها بسیار کمک کننده خواهد بود.

این نشست، روز ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ در مرکز بهداشت شهرستان قزوین برگزار شد و دکتر فریبا زاهدی فر، عضو هیات علمی دانشگاه، محمدحسن ارداقیان، مدیر روابط عمومی دانشگاه، محسن نوری، مسوول دبیرخانه شورای سلامت استان و جمعی از کارشناسان فنی مرکز بهداشت استان و شهرستان نیز حضور داشتند.