عمومی | دانشگاه علوم پزشکی قزوین

مجوزی برای درج عبارت «غیر تراریخته» بر روی محصولات غذایی صادر نشده است

مهندس حامد چیت سازان، مسوول روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قزوین، از مردم استان خواست طبق نامه ارسالی از سازمان غذا و دارو کشور و با توجه به تبلیغات گسترده برخی از واحدهای تولیدی در خصوص روغن های خوراکی و سایر مواد غذایی با ادعای « غیر تراریخته »، به دو نکته در این رابطه حتما توجه کنند:

  1. در ایران، فقط چهار محصول، شامل: دانه های روغنی سویا، پنبه دانه، کلزا و ذرت، بعد از بررسی های کارشناسی رخدادهای تراریختگی و سایر الزامات مربوطه، مجوز ورود به کشور کسب می کنند. بنا بر نظر مراجع جهانی، از جمله WHO,EFSA ,Codex Alimentarius ایمنی نوع تراریخته هر محصولی که رخدادهای تراریختگی آن مورد تایید قرار گرفته باشد، هیچ گونه تفاوتی با نوع سُنّتی همان محصول ندارد.
  2. بر اساس اصلاحیه آیین نامه بند هفت قانون ایمنی زیستی جمهوری اسلامی ایران، تولید کنندگان ملزم به درج عبارت «تراریخته یا تغییر ژنیتیکی» بر روی محصول و در بخش ترکیبات آن هستند. درج هر گونه عبارت و علامت دیگر، مستلزم کسب مجوز از شورای ایمنی زیستی است. تاکنون نیز در این شورا، مجوزی برای درج عبارت «غیر تراریخته» بر روی محصولات غذایی صادر نشده است.